Bas Boerman

Zo… wijntje ingeschonken, muziekje aan en met laptop op schoot door 2012 klikken in iCal. 2012 was een heftig jaar… Veel gebeurd, veel geleerd, veel gereist, veel zorgen gemaakt (met beide kinderen in het ziekenhuis gezeten) en harder gewerkt als ooit ervoor. Maar uiteindelijk was 2012 zowel privé als zakelijk een fantastisch jaar.

Mijn moment privé

Begin maart heb ik een fotografie cursus gevolgd van Dan Callis in Havana, Cuba. Een week lang met m’n camera door de straten van Havana slenteren en alleen maar kijken. Havana was mooi, vriendelijk, kleurrijk, uniek en vooral indrukwekkend. Samen met o.a. @marcoderksen, @kyonne en @puuruiteten een onvergetelijke week gehad en vooral beter leren fotograferen.

Bekijk hier al mijn foto’s van Havana >>

BasBoerman.nl
Foto: Dan Callis

Mijn moment zakelijk

2012 was mijn tweede jaar als zelfstandige. 2011 was voor mij een goed eerste jaar als zelfstandige en dus voelde 2012 in het begin een beetje als het moeilijke tweede album van een artiest naar een succesvol eerste album.

Mijn focus voor 2012 was dus vooral groeien en beter worden in wat ik doe. Dat is gelukt. Ik heb een betere balans voor mezelf gevonden in het ontwerpen en ontwikkelen van websites en andere online middelen. Dit heb heb ik dit jaar voor veel nieuwe opdrachtgevers mogen doen (o.a. Tentoo Nederland en België, World Music Forum, De Tussentijd, Upstream, NOC*NSF, Almere, NL Kabel, Yellowtail, TravelNext, Puur* Special Events, MijnMoment.com, Duvel en Most Remarkable).

Maar mijn zakelijk moment voor 2012 is mijn kennismaking met Carel van Apeldoorn van Ink361. Carel stond in maart -vanuit China- op mijn voice mail voor een eventuele design klus voor Ink361, webinterface voor Instagram. Hij was opzoek naar een ontwerper die affiniteit had met fotografie. Na een eerste Skype kennismaking waren we na bijna twee uur praten nog niet uitgepraat over fotografie online, Instagram, etc., etc.

Kort erna kreeg ik de klus en sindsdien mag ik het design verzorgen voor Ink361. We werken inmiddels met een enthousiast team vanuit China, Nederland, Amerika, Engeland en Afrika aan een geheel nieuw Ink361 en is Ink361 inmiddels gegroeid naar een platform met zo’n 100.000 bezoekers per dag. Vanaf 2013 beginnen we met het uitrollen van veel unieke Instagram features en hebben we nog veel moois op de plank liggen voor Ink361. Voor mij een droomklus waarbij design en fotografie samenkomen.

Nog even goed proosten op een fantastisch 2012 en dan op naar 2013!!

Over de auteur

2 gedachten over “Bas Boerman”

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven