zaterdag, 15 maart 2014 22:43

Change | Guido Crolla [video]

{vimeo}83588081{/vimeo}

Afgelopen najaar ben ik resident teacher geweest in Xiamen, China. Ik begeleidde er zo’n twintig Nederlandse en 20 Chinese studenten die er 5 maanden lang samenwerkten aan software projecten.

Ik wilde de ervaring die ik daar meemaakte vatten in een minimalistisch beeld. Een beeld waarmee ik de huidige lichting - en zij die die na ons komen - nog een boodschap kon meegeven.

De video bevat geen geluid. Tijdens de eerste viewing op de 'closing ceremony' - waar aan alle studenten een getuigschrift werd overhandigd  - besloot ik de stilte van de video te doorbreken en sprak langzaam de quote uit van Dr. Wayne W. Dyer
"When you change the way you look at things ...
.... the things you look at change"

Nu ben ik erg nieuwsgierig…. Waar denk jij aan? Wat zijn jouw associaties bij dit beeld?

Tenslotte nog dit: Na mijn ervaringen als resident teacher in Xiamen, kwam ik op de laatste dag dat ik een rondreis maakte, op het mooiste plekje dat ik tot dan toe gezien had in China, een gids tegen die erg goed Engels sprak. Toen ik hem vertelde dat ik 'teacher' was geweest in Xiamen, wilde hij zijn ervaringen en visie op het onderwijs met me delen. Ik pakte de camera en keek als het ware in een spiegel.

In hoeverre heeft deze video je perceptie en associaties op de eerste video veranderd?

2 comments

Leave a comment

(*) velden zijn verplicht.