zondag 10 januari 2016 21:28

The Mercy Seat

Kippenvel krijgen en natte ogen van een nummer. Ik had het net. Op eenzaam hard volume galmt Johnny Cash' American III Solitary Man door de keuken. Hoewel ik de cd al jaren heb, hoor ik voor het eerst in m'n leven nummer 7: The Mercy Seat.

Aan de loopjes te horen en de tekst, zou dit dramatische en tragische nummer zomaar van Leonard Cohen kunnen zijn, m'n held, maar als ik met inmiddels schoongewassen handen achter op de cd-hoes kijk zie ik dat het van Nick Cave (& Mick Harvey) is.

Een briljant muziekstuk wil je altijd het liefst horen in de versie waarin je het voor het eerst hebt gehoord, las ik laatst. En dat geldt niet alleen voor klassieke muziek. Ik heb The Mercy Seat in de Johnny Cash versie nog vijf keer gedraaid, en ik vrees dat het oorspronkelijke nummer van Nick Cave 'm niet zal overtreffen.

Net op Facebook geplaatst >>

2 reacties

  • Reactielink Karin woensdag 21 december 2016 12:05 Geplaatst door Karin

    Prachtig! Dank voor het delen, kende hem niet, maar.. wauw. Erg mooi!

    Rapporteren
  • Reactielink Jan kees woensdag 24 januari 2018 11:26 Geplaatst door Jan kees

    Prachtig nummer! Gisteren voor het eerst gehoord... op Pinguin radio...

    Rapporteren

Laat een reactie achter

(*) velden zijn verplicht.