dinsdag 17 december 2013 07:01

Over Mijnmoment

Mijn naam is Henk-Jan Winkeldermaat. Ik ben journalist, fotograaf en videomaker en heb m'n eigen bedrijf Punkmedia >>.

Sinds 2003 vraag ik mijn netwerk hun meest dierbare, belangrijkste, mooiste, meest aangrijpende of karakteristieke moment van het afgelopen jaar vast te leggen in een verhaal van maximaal 500 woorden. Vaak heb ik deze mensen zelf ooit gefotografeerd, maar als dat niet zo is gebruik ik bij de verhalen foto's van andere fotografen (met credit en link).

In het begin deden rond de 20 personen mee, in 2009 waren het er al 69 en in 2012 was dat aantal verdubbeld.

Naar Over Mijnmoment >>


De persoonlijk getinte copy-paste tekst van de uitnodiging die dit jaar naar 200 personen ging luidde alsvolgt...

Hoi [name], jaaaahaaaaa... daar is-ie dan weerrrr ein-de-lijk. :-) Zoals ieder jaar de persoonlijk getinte officiële copy paste #mijnmoment uitnodigingsmail.

Ieder jaar met NIEUWS, deze keerrrrr:

Nieuwtje 1: het is de 10de editie, hoogste tijd voor de uitbouw van Mijnmoment in 2014. Meteen seen wha happens? >>
Nieuwtje 2: je kiest één enkel moment. Niet meer één privé- en één zakelijk moment.

Nieuwtje 3: we zijn nog druk bezig, maar iedere blogger op mijnmoment krijgt z'n eigen pagina. Met een herkenbare URL, voorbeeld: http://www.mijnmoment.com/anna-maria-giannattasio (bekijk of die van jou al klaar is, we zijn nu met die pagina's bezig: http://www.mijnmoment.com/bloggers
Nieuwtje 4: schrijf twee zinnen onderaan je moment tekst waarin je jezelf voorstelt. Soort profieltekst dus.

Goed, ik wil je van harte uitnodigen een bijdrage te leveren aan editie 2013 van mijnmoment.com
Bekend verhaal:
Jouw moment van 2013 in maximaal 500 woorden, twee (liggende) foto's op 1200 px breedte, zo min mogelijk linkjes en twee zinnen over jezelf als profiel onder je verhaal.
Voor eerste kerstdag aanleveren in antwoord op deze mail.Dus... (wat langer):
* Jouw meest dierbare, belangrijkste, mooiste, meest aangrijpende of karakteristieke moment van 2013. (Eén moment, geen lijstjes van meerdere momenten.)
* 500 woorden of korter, als e-mail en als Word document. (Geen speciale opmaak of foto's tussen teksten. Foto's als bijlagen meesturen.)
* Je allermooiste (portret)foto van jezelf... liefst precies op 1200 pixels breed, en anders groter.
* Als je nog een foto (1200 px breed) hebt die betrekking heeft op het moment, doe die er dan ook bij om middenin of onderaan de tekst te zetten. Liever niet: 'je hebt vast nog wel ergens een foto van me'.
* Geen of zo min mogelijk linkjes. De lezer wil lezen, niet doorklikken.

* En NIEUW: maak een tekstje van 50 woorden of minder waarin je jezelf voorstelt. Soort profiel. Als je werk hebt, geef even aan wat je doet (en bij wie, waar, met URL) en waar je woont en zo.
Voorbeeld: Ik ben Henk-Jan Winkeldermaat (@punkmedia) Ik ben journalist en maak foto's en videoportretten for a living. Het liefst werk ik voor klanten die me de regie geven over de hele content productie. Daar ligt mijn kracht. Ik woon in Lochem met Monique van de Venne, Kiki (2006), Joep (2008) en Boris (2010). www.punkmedia.nl
 
--- DEADLINE DEADLINE DEADLINE DEADLINE ---

Ieder jaar krijg ik de meeste inzendingen tussen kerst en oudejaarsdag binnen. Logisch, juist die dagen zijn fijn om te reflecteren. Maar als het je echt niet uitmaakt heb ik het liever VOOR eerste kerstdag binnen.
Wat ik HEEEEL FIJN vind is dat de tekst als platte tekst in de e-mail (op het 'voorblad' dus) is geschreven en dat de foto's op maat (1200 pixels breed) als bijlagen zij bijgevoegd.

En zoals ieder jaar: op 1 januari (lees 31 december rond 21:00 uur) ben ik er wel klaar mee en moet ik afkicken. Insturen heeft dan geen zin meer.

Kijk IEDER HEEL UUR tussen kerst en oud & nieuw op mijnmoment.com voor weer een mooi #mijnmoment, retweet met hashtag #mijnmoment
---- NIEUW NIEUW NIEUW NIEUW NIEUW... ----


Het is de tiende editie. Tijd om door te schakelen.

 
Voor nu: heel veel inspiratie voor het schrijfproces en alvast veel geluk in 2014!
 

Joehoe, thanks! Henk-Jan.--- SPREAD THE WORD EN RETWEET JE MOOISTE MOMENTEN, THANKS ---

Laat een reactie achter

(*) velden zijn verplicht.