Lotte Rensen

2012: Keep your head up, keep your heart strong.

In 2011 doe ik voor het eerst mee aan ‘Mijn Moment’. Ik sluit mijn blog af met de woorden; “2012, bring it on!”. De uitspraak ‘be careful what you wish for’ is mij niet vreemd, maar dat ik iets over mezelf heb afgeroepen wordt dit jaar wel erg duidelijk.

Mijn jaar begint met het opstarten van mijn eigen bedrijf, Blits Events. Nog voor ik goed en wel ben afgestudeerd, mag ik mezelf met trots directeur eigenaar noemen. Aangezien ik de leading lady ben van het netwerk Ambitieuze Meisjes ben kan ik mezelf geen betere start van mijn carrière wensen. Ambitieuze Meisjes viert dit jaar glorieus haar eerste verjaardag. Blits Events haalt haar eerste verjaardag niet. Ik ben het netwerk Ambitieuze Meisjes gestart vanuit de gedachte dat ik lokale business babes in het bezit van ‘beauty, brains & balls’ vol in hun kracht wil zetten. Bij Blits Events lukt me niet om dit voor mezelf te doen. Terwijl Henk Jan mijn verdediging filmt voor zijn Mijn Moment video blog reeks en ik mijn bedrijfsplan voor Blits Events sta te presenteren, slaat de twijfel me om het hart. Heb ik wel een goede keuze gemaakt om deze uitdaging aan te gaan? Is dit de juiste weg naar het verwezenlijken van mijn droom? En word ik hier nu eigenlijk gelukkig van? Op dat moment werk ik ook aan een opdracht voor het jonge Arnhemse full service marketingbureau 2keer.nl. Na een hoop gesprekken aan de lunchtafel aldaar, besluit ik de knoop door te hakken. Ik laat mijn KvK inschrijving ongedaan maken en transformeer van ‘Blits’ naar ‘Nieuwe Degelijkheid’ (de missie van 2keer.nl). Het doet pijn om de stekker uit mijn meisjesdroom te trekken, maar het voelt goed om mijn hart te volgen en te floreren in mijn nieuwe werkelijkheid. Zijdelings aan mijn nieuwe baan bij 2keer.nl werk ik hard aan het uitbouwen van het succes van Ambitieuze Meisjes. Net wanneer ik denk dat onze succesvolle ‘1 year anniversary party’ het zakelijk hoogtepunt van mijn jaar wordt volgt er een mailtje vanuit de redactie van Libelle. In het teken van Internationale Vrouwendag schrijven zij een artikel met de titel ‘Meisjes hebben de toekomst!’. Hiervoor wil men vier jonge vrouwen interviewen, die een voorbeeld zijn voor hun generatie. Of ik één van deze vier vrouwen wil zijn en meer wil vertellen over Ambitieuze Meisjes!

Een privé moment dat het jaar 2012 domineert overkomt me op 28 februari. Terwijl ik me in de week voor mijn eerste grote productie bevind, krijg ik te horen dat Jip is overleden. De immer snel draaiende wereld staat even stil. Jip Keijzer was een held. Een ongeneselijke zieke held. De laatste keer dat ik Jip zie vraagt hij ‘zin’ te geven aan zijn ziekte. Zelf heeft hij dit al die tijd gedaan, door mensen te laten zien dat het leven zelfs in tijden van tegenslag zoveel mooier wordt wanneer je in contact blijft met je hart en vol in je kracht gaat staan. Vlak voor Jip overlijd stuur ik hem het lied ‘Keep your head up’, van Ben Howard. Keep your head up, keep your heart strong. Terugkijkend is dit absoluut de pay off van mijn 2012. Jip’s boodschap is nog dagelijks mijn drijfveer om te blijven doen wat ik doe met Ambitieuze Meisjes. Zijn openheid, kracht en vermogen om dit te delen zijn een eindeloze inspiratie. Ik wil dit jaar mijn Mijn Moment dan ook niet afsluiten met een wens voor mezelf, maar met een boodschap voor jou. De boodschap van Jip:

Over de auteur

2 gedachten over “Lotte Rensen”

  1. Ik heb je meermaals mogen begroeten maar nooit de kans gehad om een gesprek met je te voeren. Toch was het me toen al duidelijk dat je een bijzonder mens bent. Het bovenstaande is een bevestiging.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven