Lotte Rensen

Lotte Rensen, Co-Founder Ambitieuze Arnhemse Meisjes

Er waren talloze dagen vol schaterlachen en ‘shine’, maar ook momenten enkel gevuld met tranen, koffie en Billie Holiday (dan weet je het wel).

Henk Jan heeft me gevraagd om een stuk in te sturen voor ‘mijn moment 2011’. Ik heb nu al twee dagen een writersblock omdat ik echt geen idee heb hoe ik dit jaar moet gaan samenvatten. Laat staan hoe ik er het beste zakelijk moment en het beste privé moment tussenuit ga vissen. Er is zo ontzettend veel gebeurt dit jaar. Er waren talloze dagen vol schaterlachen en ‘shine’, maar ook momenten enkel gevuld met tranen, koffie en Billie Holiday (dan weet je het wel).

Om je een idee te geven: Het jaar begon met een enorme crush, misschien wel de meest heftige en intense liefde die ik ooit heb meegemaakt. Een onhandige botsing leidde spontaan tot liefde op het eerste gezicht. Het duurde kort, maar was bijzonder krachtig en zonder twijfel onvergetelijk. Nu eindigt 2011 met de succesvolle launch van het netwerk Ambitieuze Arnhemse Meisjes, waarmee ik jong vrouwelijk talent wil verbinden en hen vol in hun kracht wil zetten; een droom die na maanden eindelijk werkelijkheid is geworden. Oh.. en tussendoor werd er dit jaar nog een heuse film over een heftige periode uit mijn leven gemaakt, die in de Stadsschouwburg in bijzijn van 600 mensen in première ging. Get the point?

De twee momenten die ik er dan toch maar uit ga pikken als zijnde dé momenten van 2011, zijn het winnen van de Netwerk Award en mijn reis naar New York. De foto’s die aan deze twee momenten verbonden zijn, zijn me dan ook erg veel waard.

Lotte Rensen prijs 980

De foto waarop ik de Netwerk Award uitgereikt krijg is toevallig genomen door Henk Jan. De award wordt aan me overhandigd door Rob Captijn, evenementen icoon. Met naam, toenaam, foto en video sta ik op het weblog van vakblad High Profile. Ik win de Netwerk Award op 26 mei, mijn verjaardag. Over een rode loper betreed ik het podium terwijl mensen voor me zingen en klappen. Wat een cadeau! Mijn zakelijk hoogtepunt zou ik het niet direct noemen, dat waren er met alle kansen die dit jaar op mijn pad kwamen écht te veel om uit te kiezen (luxe probleem). Maar het was wel hét moment waarop het balletje begon te rollen. Omdat ik door deze ‘bekroning’ opeens nieuwe mogelijkheden ging zien en mijn passie voor het verbinden en zichtbaar maken van mensen (her)ontdekte.

Lotte NY

De tweede foto die ik instuur met dit verhaal is genomen tijdens mijn verblijf in New York, afgelopen zomer. Na de heftige start van het jaar, die me behoorlijk uit balans bracht, besloot ik het heft in eigen hand te nemen en iets heel drastisch te doen. Het roer moést gewoon om voor de tweede helft van het jaar! Zonder er verder over na te denken heb ik toen, op een met Billie Holiday gevulde zondag, mijn laptop aan geslingerd en een vlucht naar New York geboekt. Drie weken later landde ik op JFK, klaar voor een hardcore soulsearch. Het werd een maand van keihard op mijn smoel gaan en me compleet verloren voelen, maar ook van mezelf weer vinden en ontdekken waar het leven nou écht om gaat. Vanuit stilstand weer in beweging komen. Op de foto sta ik in Brooklyn op de beroemde promenade nadat ik als laatste, symbolische onderdeel van mijn reis de brug over ben gestoken. Dit was het moment waarop het me inviel; “I came, I saw, I conquered”. Wow! Absoluut hét privé moment van 2011.

2011 was zonder twijfel het meest bijzondere, verrijkende jaar uit mijn leven tot nu toe. Maar alle prijzen, alle reizen; het was niet hetzelfde geweest zonder mijn familie en lieve vrienden, die altijd het hardst klappen vanaf de zijlijn en als eerste voor mijn deur staan als ik thuis kom. Ik voel me ontzettend rijk met de gedachte dat wat een jaar ook brengt, zij er altijd zijn. 2012: bring-it-on!

Over de auteur

2 gedachten over “Lotte Rensen”

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven