donderdag 30 december 2010 23:23

Nils Roemen

Nils Roemen Foto: Punkmedia

Nils Roemen, Durftevragen (o.a.)

Als je zo van een jaar geniet als ik van 2010 heb gedaan is het moeilijk een specifiek moment aan te wijzen. Wat me het duidelijkst voor de geest staat, als ik dan een moment moet kiezen, is de spontane huilbui ergens achter in de gangen van de Waarmakerij, tijdens de openingsbijeenkomst.

Alleen Linus zag het, maar ineens was daar het besef dat alle dingen waar ik in geloof en met veel energie aan gebouwd heb bij elkaar kwamen. De Waarmakerij is voor mij de manifestatie dat overwaarde werkt. Dat mensen het fantastisch vinden elkaar te helpen, dat we inderdaad waarde kunnen creëren door het teveel wat op dit moment onbenut ligt te wezen te verbinden. Iets waar ik al over vertelde tijdens een #standupinspiration.

De reis naar de waarmakerij is er een van steeds verder groeiend vertrouwen in de kracht van netwerken, de kunst van het verbinden, het geven van richting aan al die constructieve energie en prachtige mensen die ik in de loop van de jaren onderweg ben tegen gekomen.

Of het nu gaat om durftevragen, waar inmiddels en prachtige ploeg van mensen aan meebouwt, over het bouwen van een sociale overwaarde tafel, of het grootse experiment dat Sevendays of inspiration is. Een ding het ik hier in geleerd. Reizen met prachtige mensen maakt het reizen op zich al fantastisch.

Als er dan een volledig ingerichte co-work plek in Nijmegen is, waar bij de opening meer dan honderd mensen zijn, met zelfs gasten uit Estland en Slovenie, ( ja die van de schoonmaak actie)valt het bewijs wel heel letterlijk in mijn schoot.
Of anders gezegd, als je een luik echt opentrekt, reken er maar op dat er dan bakken met waarde doorheen komt vallen. En dat raakt me, diep.

En zeg zo hey, wat heb ik een zin in het komende jaar.

Wie reist er mee?

Nils Roemen

Meer in deze categorie: « John Knappers Joost de Valk »

5 reacties

 • Reactielink ivonne donderdag 30 december 2010 23:56 Geplaatst door ivonne

  *pakt haar koffer met overwaarde*

  Ik ga mee op avontuur! Als je zulke mooie dromen hebt als jij dan gaan mensen daar in geloven. En dat was eigenlijk alles wat er voor nodig was...8-)

  Hug,
  Ivonne

  Rapporteren
 • Reactielink Frank Raterink vrijdag 31 december 2010 00:06 Geplaatst door Frank Raterink

  Heerlijk, dat manisch positivisme :D En wat een goed initiatief!

  Rapporteren
 • Reactielink Erno Hannink vrijdag 31 december 2010 07:27 Geplaatst door Erno Hannink

  Nils, wat realiseer jij toch een mooie dingen, gewoon door te beginnen. Heerlijk. Veel plezier.
  We zien elkaar in 2011.

  Rapporteren
 • Reactielink René Wouters vrijdag 31 december 2010 14:06 Geplaatst door René Wouters

  Tja, het kon niet uitblijven: dit jaar ben ik je voor 't eerst IRL tegengekomen en dat werd echt hoog tijd. Had al veel verhalen over je gehoord en dat maakte me enorm nieuwsgierig. Mijn verwachtingen zijn helemaal uitgekomen! Wat een initiatiefrijk mens, kan ik een groot voorbeeld aan nemen. Uiteraard doe ik ook komend jaar weer graag mee met de Social Media Club in het Nijmeegse en zal ik weer genieten van je spitse speeches.... Alvast een super 2011 gewenst!

  Rapporteren
 • Reactielink Anke wiersma zaterdag 01 januari 2011 22:52 Geplaatst door Anke wiersma

  Ontroerend, inspirerend en hoopgevend. Fijn, mensen die hun
  Droom leven en anderen ertoe aan zetten door ervaringen te delen, mooi...

  Rapporteren

Laat een reactie achter

(*) velden zijn verplicht.