vrijdag, 31 december 2010 01:09

Alain Baars

Alain Baars, fotograaf, filmer, maar vooral vader

Kijk naar zijn kop en je ziet 46 jaar leven, vol hoogte- en dieptepunten. Ik zal daar nu niet teveel over uitweiden, maar later zal daar wellicht meer over verschijnen in de media.

"Tweeduizendtien, laat je kunstje zien", dat was het motto van ons nieuwjaarsfeest met mijn beste vriendjes, welnu dat heb ik gedaan.

Als bezig baarsje heb ik, na 24 jaar fotografie (waar ons gezin de boterhammen van betaalt) film ook als ambacht toegelaten, dat is te zeggen, met 1000 km p/uur ben ik bezig me het vak eigen te maken, het gekke is dat het veel sneller gaat dan ikzelf had verwacht, door een aantal factoren:
- mezelf (nooit met jezelf beginnen is niet netjes), na 1,5 jaar filmen kom ik erachter dat ervaring met beeld/licht erg nuttig is, tevens heb ik door mijn hoge leeftijd ook al wat ervaring in het doorzien/aansturen van processen (iets dat in film veel meer een rol speelt dan in fotografie). Ik wil graag weten hoe iets werkt, dus duik overal diep in (ietwat vasthoudende brede basis leggen!), essentieel om bewust op resultaat aan te kunnen sturen.

- Twitter/HenkJan, ik houd niet zo van lintjes opspelden, maar feit is dat ik door mijn overoveroveroveroverbuurman Henkjan (ok, 1x links, 1 x rechts) en enkele andere lieve mensen, veel sneller en inhoudelijker informatie tot me heb kunnen nemen, m.a.w. het woord 'autodidact' krijgt anno nu een geheel nieuwe betekenis.

Als ik eerlijk ben, gaat 2010 over het gezin dat ik heb met Colette en mijn 2 kinderen, Didier en Etienne. Ik kan heel stoer gaan doen over hoe goed het gaat, maar wij hebben te maken met het echte leven, zeg maar, type modern gezin. Kijk naar de foto van de jongens en je weet alles.

Alain_Baars_Didier_en_Etienne_980

More in this category: « Rico den Burger Jan Vaessen »

3 comments

Leave a comment

(*) velden zijn verplicht.