maandag, 26 december 2011 16:00

Martijn van Buren

Martijn van Buren, eigenaar swinging.nl

Ook ik had, net zoals bijna iedereen, begin dit jaar weer een aantal goede voornemens. Ik besloot eerst maar te starten met het schrijven van een blog: ‘ Wellicht mijn grootste uitdaging ooit’. Blijkbaar raakte ik een snaar bij velen want ik kreeg vele reacties op Twitter en Facebook op dit verhaal. Maar goed, schrijven is leuk...doen is andere koek. Ik begon met een hardloopcursus voor absolute beginners.

Precies 9 maanden later was mijn moment van dit jaar:

Mijn persoonlijke moment van 2011

Dat moment, dat ene moment dat was mijn moment van dit jaar. Op zondag 16 oktober 2011 rende ik in Amsterdam de Halve Marathon. Precies negen maanden nadat ik schoorvoetend begon met sporten rende ik maar liefst 21 kilometer non-stop.

Met tranen op mijn wangen van blijdschap en mijn armen opgeheven in de lucht kwam ik het Olympisch stadion binnen. Wat een gevoel, onbeschrijfelijk gewoon. Jezelf zien op een enorm videoscherm in het stadion, de opzwepende muziek uit de speakers, de tribunes vol met enthousiaste mensen, rennend over de atletiekbaan van het legendarische Olympisch stadion van Amsterdam. Het was magisch. Ik was zo ontzettend trots en blij. Al na negen maanden dit te mogen bereiken. Onbeschrijfelijk gewoon. Ik was niet alleen bijna 17 kilo afgevallen, ik had ook een geweldige conditie en een enorme boost in mijn zelfvertrouwen gekregen.

Ik loop nog steeds meerdere malen per week. Inmiddels ben ik aan het trainen voor de marathon van New York in 2013.

Mijn zakelijke moment van 2011

Wellicht is het bekend dat ik de oprichter en eigenaar ben van artiesten- en evenmentenbureau Swinging.nl. De afgelopen jaren was het voor ons lastig om verder door te groeien omdat we nog gebonden waren aan een zakelijk contract dat ons zo’n jaarlijks vele tienduizenden euro’s aan vaste lasten opleverde. Een contract dat destijds een goed idee was maar inmiddels verworden was tot een enorme molensteen om mijn nek. Een contract dat ervoor zorgde dat we weinig investeringsruimte over hadden om groei mogelijk te maken en dagelijks veel zorgen opleverde. Dit contract zou nog voortduren tot en met 2014. Een enorm probleem dus. Begin dit jaar besloot ik dat hoe dan ook deze situatie zou moeten veranderen. Dit contract belemmerde ons al jaren om de investeringen te kunnen doen die we zo graag zouden willen doen.

Praten ipv advocaten

In plaats van de gebruikelijke weg te bewandelen van advocaten, rechtszaken, etc had ik besloten om de dialoog aan te gaan. Ik had de stoute schoenen aangetrokken en ben gaan praten met de betrokken partij. Uitgelegd dat we echt niet meer verder konden en dat er een oplossing moest komen. De tegenpartij zou intern gaan overleggen (het ging om een enorm groot bedrijf waar zo’n besluit niet zomaar genomen kon worden) maar mijn contactpersoon zag eigenlijk weinig mogelijkheden. Immers het contract was duidelijk: ik was tot en met 2014 nog verplicht om de hoge lasten te voldoen.

Het bleef enkele weken stil en toen op vrijdag 11 februari 2011 kwam er een telefoontje:

De tegenpartij had zich goed laten informeren over wie ik ben, had mijn blogs gelezen en had na intern directieoverleg besloten om af te zien van de rechten die ze hadden. Dit deden ze puur omdat ze met mij gunden om verder te gaan en ze zelf ook inzagen dat het huidige contract mij enorm in de weg zat.

Wow!

Ik zat op dat moment in de auto en weet nog heel goed dat ik na dit telefoontje even aan de kant van de weg ging staan. Het duizelde me eventjes. Ik was zojuist verlost van een verplichting van meer dan een ton aan kosten en was geheel vrij om te gaan en staan waar ik wou. Dat dit nog bestaat! Zonder enige wanklank en zonder enig gedoe met advocaten. Blijkbaar heb ik de afgelopen jaren zoveel goodwill opgebouwd dat me dit gegund werd. Ik schreeuwde het letterlijk uit van blijdschap, ik was vrij en kon weer verder met wat ik het liefste doe: ondernemer, investeren en nieuwe initiatieven ontplooien.

Swinging nieuwe site

De weg was vrij

Vandaag, maandag 19 december 2011, schrijf ik dit verhaal op omdat vandaag onze nieuwe website gelanceerd wordt. Een nieuwe website waar we negen maanden mee bezig zijn geweest en waar vele partijen met hart en ziel aan hebben meegewerkt. Een site waar we al onze creativiteit, kennis en liefde in hebben gestopt. Daarnaast heb ik zojuist de laatste hand gelegd aan een nieuwe arbeidsovereenkomst voor een nieuwe medewerkster bij ons bedrijf. Kortom: het gaat ongelooflijk goed met ons. We groeien als kool en kunnen investeren in marketing, it en personeel. Dat terwijl we zitten in een sterk krimpende markt (tijdens recessie wordt er het eerst bezuinigd op feestjes en evenementen).

Vandaag is de afsluiting van een lange periode waarin voor ons groeien heel lastig was, vandaag is het voor ons echt oud en nieuw. De champagne en de oliebollen staan al klaar als vanmiddag onze nieuwe website officieel live gaat.

Vandaag, maandag 19 december, is wat mij betreft mijn zakelijke moment van 2011. De dag waarop we een lange periode afsluiten en beginnen met een prachtige nieuwe periode in het bestaan van ons bedrijf.

Op naar 2012!

Met inspirerende groet

Martijn van Buren

More in this category: « Karin Ramaker Mark de Kock »

1 comment

Leave a comment

(*) velden zijn verplicht.