maandag 26 december 2011 15:00

Karin Ramaker

Karin Ramaker, creatief ondernemer, blogger, auteur

De dwarrels van het einde van 2010 dwarrelden nog even door begin 2011 maar ik had werk te doen; een boek schrijven. Zoals Punkmedia nog (zittend op m'n bank in Den Haag) uitsprak: al die bloggers die boeken schrijven, het is wel allemaal niet oké. Of iets in die trant. En daar was natuurlijk, volgens Punkmedia, niets punk aan.

Karin Ramaker 980

Toch wilde ik een boek schrijven. Niet eens over bloggen, hoewel later zijdelings geschreven is over het bloggen omdat leren omgaan met kwetsbaarheid en persoonlijker zijn en jezelf uiten natuurlijk helemaal met bloggen te maken heeft. Maar ook creatiever zijn door anders te kijken naar jezelf en je omgeving. Een beetje zoals Henk Jan door de lens van zijn camera kijkt. Of fotografeert.

In krap een half jaar tijd schreef ik meer dan 190 pagina's aan 19,8 bij 19,8 aan boekwerk. Een zelfhulpdoeboek. En ik schreef niet alleen maar met meerdere schrijvers. Ik had geen uitgever maar Twitter zou Twitter niet zijn als die ene oproep werd doorgespeeld en Scriptum reageerde. Soms moet je hard roepen terwijl je blijft geloven in je idee. En veel geduld hebben en vertrouwen.

Buiten kaders gaan, de zijweg zoeken in plaats van de weg die iedereen bewandelt en achter je eigen gemaakte keuzes staan is iets waar ik direct en concreet lering uit trok in 2011. Mijn eigen gevoel volgen, stoppen wat ik niet vind passen bij mezelf en juist kiezen voor uitdagingen omdat ik niet wil verzanden in stokpaardjes is wat 2011 mij bracht, op zakelijk en persoonlijk vlak. Als zelfstandig ondernemer dwarrelen die beide draadjes ook door elkaar heen; het zou een beetje vreemd zijn als dat helemaal gescheiden zou zijn.

Mijn oorspronkelijke idee over het schrijven van Opkrabbelen ging over het punkrandje. En dan niet als een protest. Het mag rafelen, hoeft allerminst perfect te zijn want daar hou ik niet van. Het mag onopgeruimd, met vallen en opstaan en met twijfels en besluiten. Maar met kin omhoog. Zowel zakelijk als privé.

Ik ondervond in 2011 dat guru-gedrag, en de bestempeling van guru's het meest belachelijke is wat er bestaat en dat 'heel normale mensen' harTstikke bijzonder zijn. Zo lang zij authentiek, oprecht en zichzelf zijn. Op die mensen kun je bouwen. Daar heb ik, zeker ook (weer) in 2012 het meeste aan en naar die mensen blijf ik op zoek!

Karin Ramaker

www.met-k.com
www.twitter.com/metkcom

www.hartopstraat.nl

Meer in deze categorie: « Rijk Willemse Mark de Kock »

7 reacties

 • Reactielink Elja dinsdag 27 december 2011 20:55 Geplaatst door Elja

  Gaaf! Alles er aan, bedoel ik. Vooral: punk/rafelrandjes/authethiek/oprecht.Hoop je morgen dan toch echt eens in het echt te gaan ontmoeten.

  Rapporteren
 • Reactielink karin r. woensdag 28 december 2011 15:02 Geplaatst door karin r.

  en dan elkaar missen! :-( volgende week woensdag ben ik present bij Opuh Koffie!

  Rapporteren
 • Reactielink Steven Gort woensdag 28 december 2011 15:15 Geplaatst door Steven Gort

  Ongepolijst, puur en echt. Ik vind het mooi. Ik geniet van je twitter bijdragen. Je blogs. Jouw zijn. Wie je bent. En wat je aan ons / mij laat zien.

  Je bent een mooi mens!

  Rapporteren
 • Reactielink Sonja Broekhuizen woensdag 28 december 2011 18:19 Geplaatst door Sonja Broekhuizen

  Jouw kwetsbare, persoonlijke manier van schrijven raakt... Zie er naar uit je ook volgend jaar weer veel te lezen :-)

  Rapporteren
 • Reactielink karin r. zaterdag 31 december 2011 11:55 Geplaatst door karin r.

  @Steven Gort: ik word er altijd een beetje 'iebelig' van, maar heb geleerd gewoon: 'dank je wel' te zeggen. ;-)

  Rapporteren
 • Reactielink madbello zaterdag 21 juli 2012 09:18 Geplaatst door madbello

  Je staat er echt mooi op ;-)

  Rapporteren
 • Reactielink Ellen BErens dinsdag 12 februari 2013 18:12 Geplaatst door Ellen BErens

  Hoi Karin, Vandaag viel je boek binnen, Opkrabbelen, snel dankzij Bol.Com. Ik heb je gisteren pas ontdekt, sorry, je verdient meer eer. Ik heb mijn handoefening al gedaan, (blz 10) best goed gelukt. Geloof jij ook synchroniciteit? Alsof je voor mij op het juiste moment mijn leven binnenwandelt. Ik ben sinds 1 maand begonnen met mijn blog. Alsof ik naakt over straat ga!! Eng. Maar een enorme uitdaging en daar hou ik van. Kijk eens, als je zin hebt. http://www.gelukkigbewust.nl. Bedankt voor het delen van je hersenspinsels en tips. Met warme groet, Ellen Berens

  Rapporteren

Laat een reactie achter

(*) velden zijn verplicht.