maandag, 02 januari 2012 10:00

Ingrid van den Boogaard

Ingrid van den Boogaard, @iambo, kunstenaar

In Portugal. Rijden in een met vereende krachten gerealiseerd voertuig op zonne-energie. Co-creatie ten top! Twaalf zonnepanelen, zeventien accu’s, vijfentwintig kilometer per uur.

Vijf jaar geleden over gedroomd en dit jaar op pad door de heuvels van het Iberisch schiereiland. Ontmoetingen met zigeuners, die daar nog in grote getalen rondtrekken, met een kar, een vuige ezel en een paard, televisieopnames voor het landelijke nieuws, presentaties geven en veel fotograferen, filmen, tekenen en muziek maken. Vrij werk, en werk voor grote opdrachtgevers.

De zonnemobiel werkt vaak als een soort Paard van Troje: het voertuig trekt de aandacht en wanneer ik echt in contact kom met mensen, vertel dat dit voortkomt uit een droom in de nacht en samen met ze een stukje ga rijden, dan komen de verhalen los. Over hun eigen dromen en verlangens, niet zelden vergezeld van een aangename portie kinderlijke blijdschap. Af en toe is er ook een zweem van teleurstelling te lezen, een herinnering aan een vervlogen droom misschien, maar snel lichten ogen weer op. Barrieres worden geslecht en in no time kom je tot de essentie met een totale vreemde. Een ontmoeting van hart tot hart.

Met stip mijn zakelijk moment van 2011, reizen en ontmoeten op de energie van de zon en van het hart, door Portugal. Een zakelijk moment met verdacht veel menselijke trekjes...

Prive is een ander verhaal. Na een major burn out in de zomer (het verhaal erachter en de reacties daarop lees je hier: http://iamoneworld.com/nl/iamoneworld-2-0-the-big-reset/ ) , staart de naakte waarheid in m’n gezicht: er ligt een enorme berg onopgeruimde zooi op me te wachten waar ik niet omheen kan. Jeuj... dat wordt puinruimen dus.

Na een saillante oefening diepzeeduiken in m’n eigen binnenwereld, gelukkig onder uitstekende begeleiding, kom ik op 25 november als herboren boven water. Mijn blikveld is enorm verruimd en ik sta anders in het leven. Als een feniks uit de as herrezen.

Mijn privemoment van 2011 is dan ook die bewuste 25 november (twee dagen voor m’n ‘eigenlijke’ verjaardag), de dag dat ik opnieuw geboren werd. Maakt me nu ongeveer een maandje oud geloof ik... ;-)

En nu op pad, een nieuwe wereld verkennen...

2012: het jaar van de overvloed!

Ingrid TheStrengthOfVulnerability

More in this category: « Willeke Kieft Ewout Wolff »

8 comments

Leave a comment

(*) velden zijn verplicht.