maandag 02 januari 2012 10:00

Ingrid van den Boogaard

Ingrid van den Boogaard, @iambo, kunstenaar

In Portugal. Rijden in een met vereende krachten gerealiseerd voertuig op zonne-energie. Co-creatie ten top! Twaalf zonnepanelen, zeventien accu’s, vijfentwintig kilometer per uur.

Vijf jaar geleden over gedroomd en dit jaar op pad door de heuvels van het Iberisch schiereiland. Ontmoetingen met zigeuners, die daar nog in grote getalen rondtrekken, met een kar, een vuige ezel en een paard, televisieopnames voor het landelijke nieuws, presentaties geven en veel fotograferen, filmen, tekenen en muziek maken. Vrij werk, en werk voor grote opdrachtgevers.

De zonnemobiel werkt vaak als een soort Paard van Troje: het voertuig trekt de aandacht en wanneer ik echt in contact kom met mensen, vertel dat dit voortkomt uit een droom in de nacht en samen met ze een stukje ga rijden, dan komen de verhalen los. Over hun eigen dromen en verlangens, niet zelden vergezeld van een aangename portie kinderlijke blijdschap. Af en toe is er ook een zweem van teleurstelling te lezen, een herinnering aan een vervlogen droom misschien, maar snel lichten ogen weer op. Barrieres worden geslecht en in no time kom je tot de essentie met een totale vreemde. Een ontmoeting van hart tot hart.

Met stip mijn zakelijk moment van 2011, reizen en ontmoeten op de energie van de zon en van het hart, door Portugal. Een zakelijk moment met verdacht veel menselijke trekjes...

Prive is een ander verhaal. Na een major burn out in de zomer (het verhaal erachter en de reacties daarop lees je hier: http://iamoneworld.com/nl/iamoneworld-2-0-the-big-reset/ ) , staart de naakte waarheid in m’n gezicht: er ligt een enorme berg onopgeruimde zooi op me te wachten waar ik niet omheen kan. Jeuj... dat wordt puinruimen dus.

Na een saillante oefening diepzeeduiken in m’n eigen binnenwereld, gelukkig onder uitstekende begeleiding, kom ik op 25 november als herboren boven water. Mijn blikveld is enorm verruimd en ik sta anders in het leven. Als een feniks uit de as herrezen.

Mijn privemoment van 2011 is dan ook die bewuste 25 november (twee dagen voor m’n ‘eigenlijke’ verjaardag), de dag dat ik opnieuw geboren werd. Maakt me nu ongeveer een maandje oud geloof ik... ;-)

En nu op pad, een nieuwe wereld verkennen...

2012: het jaar van de overvloed!

Ingrid TheStrengthOfVulnerability

Meer in deze categorie: « Willeke Kieft Ewout Wolff »

8 reacties

 • Reactielink Henk038 maandag 02 januari 2012 10:40 Geplaatst door Henk038

  Mooi beschreven, diepzeeduiken in je eigen binnenwereld. Nog diepzeemonsters ontmoet en verslagen (moet even aan de boeken van Jules Verne denken)?

  Henk

  Rapporteren
 • Reactielink Ingrid van den Boogaard maandag 02 januari 2012 11:07 Geplaatst door Ingrid van den Boogaard

  Hoi Henk, ja zeker, diepzeemonsters ontmoet! Maar toen ik ze diep in de ogen keek, zag ik dat ik het zelf was :) En toen ik ze wat aandacht gaf, en we aan de praat raakten, zag ik dat ze eigenlijk best vriendelijk waren en lief, en helemaal niet zo groot. En, je raad het al, na een kommetje soep en een dekentje dikke vriendjes geworden ;)

  Rapporteren
 • Reactielink René Wouters maandag 02 januari 2012 16:29 Geplaatst door René Wouters

  Mooi vergelijk met dat diepzeeduiken....!
  'k Wens je een superjaar 2012!

  Rapporteren
 • Reactielink Ingrid van den Boogaard maandag 02 januari 2012 17:11 Geplaatst door Ingrid van den Boogaard

  Jij ook Rene! Wens je een ontspannen jaar toe, met vele mooie beelden ;-)

  Rapporteren
 • Reactielink Gerjanne maandag 02 januari 2012 21:46 Geplaatst door Gerjanne

  Ik zie je nog zo voor het eerst op Naamlooz in Arnhem, met je droom om met een voertuig op zonne-energie de wereld rond te reizen...

  Wat een mooi #mijnmoment Ingrid, en wat goed te lezen dat je herboren bent :o)

  Rapporteren
 • Reactielink Ingrid van den Boogaard maandag 02 januari 2012 21:58 Geplaatst door Ingrid van den Boogaard

  Hoi Gerjanne, ja ik weet het nog goed, zo'n 4,5 jaar geleden alweer, de eerste keer Naamlooz voor mij, met Sanne Roemen... :-) En, ja, herboren klinkt misschien best wel pathetisch, maar zo voelt het echt. Dan maar het beestje bij de naam noemen... ;-)

  Rapporteren
 • Reactielink René Onstenk dinsdag 03 januari 2012 01:56 Geplaatst door René Onstenk

  Prachtig , ik herinner me jou ook ± 3,5 jaar geleden bij een creatiecafe bijeenkomst, ik vind het mooi om je te volgen, wens je een prachtig zonnige reis

  Rapporteren
 • Reactielink Ingrid van den Boogaard dinsdag 03 januari 2012 15:20 Geplaatst door Ingrid van den Boogaard

  Hoi Rene, ja, dat klopt, met Marinus Knoope was dat, toch? En leuk dat je op het iamoneworld eZine bent geabonneerd, dan blijf je idd automatisch goed op de hoogte ;-) Wens je een overvloedig 2012 toe!

  Rapporteren

Laat een reactie achter

(*) velden zijn verplicht.