donderdag, 27 december 2012 20:00

Hanneke van Stokkom

2012, Hoofd in de wolken, voeten op de grond.

2012 was een jaar van bezinning. Met wederom een operatie in april en de hopelijk allerlaatste van de sessie die ik twee jaar geleden ben ingegaan, afgelopen week.  Aan het begin van het jaar dacht ik dat alles vorig jaar al achter me had gelaten, maar dat was jammer genoeg nog niet helemaal het geval. Na een aanvankelijk gevoel van verzet, heb ik mezelf gelukkig over kunnen geven aan  het feit dat het leven is wat je gebeurt terwijl je andere plannen maakt. (Vrij naar John Lennon) En zo werd het een jaar waarin ik alle keuzes die ik heb gemaakt gebaseerd heb op mijn gevoel.

Begin dit jaar diende zich www.mijnbuurtje.com aan. Een fantastisch concept, bedacht door Eric Hendriks, om mensen zich nog beter thuis te laten voelen in de buurt waar ze wonen. Ik begon klein, maar werk ondertussen drie dagen in de week met ontzettend veel plezier mee aan dit vernieuwende concept. Samen de wereld een beetje mooier maken, super om daar onderdeel van te kunnen zijn. En het fijne is dat het mij steeds duidelijker word welke kant ik verder op wil. Digitale communicatie is en blijft mijn passie, maar daarnaast vind ik het ontzettend belangrijk om projecten samen met anderen te realiseren en te werken aan projecten die er toe doen. Ik vind dat terug bij mijnbuurtje, maar ook bij de Rabobank waarbij ik trots ben onderdeel te mogen zijn van de koers die zij hebben ingezet op het gebied van sociale media. Ook mijn werk bij de Hogeschool van Arnhem is iets waar ik erg van geniet. Mooi reflectiemoment was de sessie met Henk Jan. Door mezelf te horen praten ontdekte ik dat ik echt op het pad wandel waar ik thuis hoor.

Privé was mijn moment van 2012 de reis die we deze zomer met onze kinderen hebben gemaakt. December 2011 heb ik ons huis op een “home-exchange” site geplaatst. We waren op zoek naar een huis in Zuid-Europa en nieuwsgierig naar het concept van huizenruil. Net voor kerst meldden zich echter Mary en Gary uit Toronto, Canada. Zij hadden niet één, maar twee huizen in de aanbieding. Hun hoofdhuis staat in Toronto, hun buitenhuis aan lake Muskoka. De prijzen van de tickets vielen mee en we bedachten ons dat dit een echt een “once in al lifetime” kans was. Met vier pubers van 15, 16, 17 en 19 kon dit sowieso wel eens de laatste keer zijn dat we samen op vakantie gingen.

Hanneke Lake Muskoka

Lang verhaal kort, we hebben drie fantastische weken gehad. De Niagara watervallen bezocht, een Blue Jays wedstrijd bijgewoond, enorm genoten van de zonsondergangen van lake Muskoka en nog veel meer. Fantastische reis om nooit meer te vergeten. En het buitenhuis aan lake Muskoka bleek een helende plek waar ik echt tot rust kwam.

Zowel zakelijk als privé was het een mooi jaar . Met een flinke dosis overgave en idealisme en tegelijkertijd hard werken en altijd afgaand op mijn gevoel. Zoals ik vanochtend tegen mijn zoon zei: Hoofd in de wolken, voeten op de grond.

More in this category: « Paul Clappers Cor Hospes »

5 comments

Leave a comment

(*) velden zijn verplicht.