vrijdag 28 december 2012 20:00

Kim van Velzen

Altijd en alleen handelen met het verstand. WTF met gevoel en emotie, dat is voor zwakkelingen. Achtendertig jaar lang is dat mijn handelswijze geweest. BAM! 2012 was nauwelijks begonnen en ik ging onderuit. Wie ben ik nou eigenlijk? Waarom voel ik geen grond onder mijn voeten? Als uit het niets kwamen er gedachten op over mijn afkomst. Ik ben geadopteerd en heb nooit serieuze interesse gehad in mijn achtergrond. “Ik heb hier lieve ouders, een geweldige vrouw en zonder adoptie zou ik kansloos zijn geweest”. Dat heb ik mijzelf altijd voorgehouden en op die manier kon ik ook altijd elke conversatie erover zeer gedecideerd afkappen. Dat lukt dus blijkbaar niet tot het definitieve einde. Ineens voelde ik allerlei emoties waar ik geen raad mee wist; ik blokkeerde in alles en vooral bij de gedachte dat ik hulp aan anderen moest vragen. De gedachte alleen al dat ik het niet alleen zou kunnen redden… Op mijn bittere einde heb ik uiteindelijk toch hulp gevraagd. Steun en hulp van mijn vrouw Anouk, van Marielle Sijgers, van mijn ouders, van mijn beste vriend Paul en van een personal coach. Een gevoelsnederlaag die uiteindelijk gedurende 2012 heel langzaam een klein beetje als een overwinning is gaan voelen.

Ik ben in februari gestopt met mijn werk om al mijn energie te gebruiken om het ontbrekende stukje van mijn identiteit te vinden. Praten, nadenken, huilen, lachen, reizen, eten en drinken. Mijn verstand proberen te verbinden met mijn gevoel en niet alleen weten maar ook voelen dat ik niet alles alleen hoef te doen; dat ik niet voor alles een ‘gevecht op leven en dood’ hoef te voeren; dat alleen de winnaar overleeft. Ik ben niet meer in het kindertehuis in Korea waar je alleen met die ‘strategie’ overleeft. Het hele voorjaar heb ik de tijd nodig gehad om hier aan te werken en om weer fris vooruit te kunnen kijken.

In de zomer heb ik weer een puzzelstukje aan mijn leven gelegd. Omdat ik in het voorjaar geen betaalde baan had, hielp ik leuke en gedreven ondernemers in de food en hospitalitybranche met mijn kennis. Gewoon omdat het leuk is om iets te kunnen doen voor fijne mensen. Uiteindelijk was het mijn vrouw die zei ‘misschien moet je dit wel gaan doen als zelfstandige’. Het is nooit een doel geweest om zelfstandig ondernemer te worden. Toch ben ik het nu. Gewoon omdat het goed voelt en ik hier al mijn kennis en liefde voor food en de hospitality branche in kwijt kan. Tegeltjeswijsheid kan soms heel treffend zijn: “feel the fear and do it anyway!”

Meer in deze categorie: « Gert Kracht Caryn 't Hart »

17 reacties

 • Reactielink Sara LS vrijdag 28 december 2012 22:07 Geplaatst door Sara LS

  Heftig verhaal, goed om te lezen hoe je ermee om bent gegaan. Ik miste je al een paar keer bij MPU; goed je hier weer tegen te komen!

  Rapporteren
 • Reactielink Femke Dekker vrijdag 28 december 2012 22:09 Geplaatst door Femke Dekker

  Prachtig, Kim! Mooi hoe sommige dingen kunnen lopen. Veel geluk voor 2013!

  Rapporteren
 • Reactielink @danwet zaterdag 29 december 2012 02:53 Geplaatst door @danwet

  Trots, dát ben ik op jou!

  Rapporteren
 • Reactielink Paul zaterdag 29 december 2012 07:19 Geplaatst door Paul

  Prachtig! Rechtstreeks uit je hart weet je mij hiermee te raken. Ik ben dankbaar jouw vriend te mogen zijn!

  Rapporteren
 • Reactielink Isabel zaterdag 29 december 2012 12:17 Geplaatst door Isabel

  Bedankt voor het delen van dit moment! Mooi om te zien dat jij je zo kwetsbaar durft open te stellen!

  Rapporteren
 • Reactielink Minke zaterdag 29 december 2012 12:25 Geplaatst door Minke

  Mooi Kim!

  Rapporteren
 • Reactielink Peter zaterdag 29 december 2012 13:27 Geplaatst door Peter

  Ontzettend mooie ontdekkingen

  Rapporteren
 • Reactielink Annelies zaterdag 29 december 2012 13:47 Geplaatst door Annelies

  Hulp vragen is soms bijzonder moeilijk...goed dat je het gedaan hebt.

  Rapporteren
 • Reactielink Kim van Velzen zaterdag 29 december 2012 15:19 Geplaatst door Kim van Velzen

  Iedereen bedankt voor de mooie reacties! Dat doet en voelt heel goed. Ik wens jullie allemaal een prachtig, succesvol en bijzonder 2013!

  Rapporteren
 • Reactielink Jan Willem Alphenaar zaterdag 29 december 2012 15:34 Geplaatst door Jan Willem Alphenaar

  Djees, ik kende het verhaal achter je vertrek niet. Maar zo je maar weer, alles heeft een reden.

  Rapporteren
 • Reactielink Kees Kortmulder zaterdag 29 december 2012 15:39 Geplaatst door Kees Kortmulder

  Wat een mooi persoonlijk en kwetsbaar verhaal. Ik hoop dat je vanaf nu als een vlinder uit zijn cocon verder kunt vliegen. Kleurrijk en vrij. Ik wens je een prachtig 2013 toe!

  Rapporteren
 • Reactielink Sheung zaterdag 29 december 2012 19:27 Geplaatst door Sheung

  Fijn om te lezen dat het nu stukken beter met je gaat! 2012 was voor jou zeker stappen vooruit en je verdient het. Hele fijne jaarwisseling Kim en dat 2013 je weer veel moois mag brengen!

  Rapporteren
 • Reactielink Marco Derksen zaterdag 29 december 2012 19:32 Geplaatst door Marco Derksen

  Ken je nog niet zo heel lang Kim maar bewonder je enthousiasme, je gedrevenheid en je kennis van de markt. Zie uit naar samenwerking in 2013!

  Rapporteren
 • Reactielink Karly zaterdag 29 december 2012 21:24 Geplaatst door Karly

  Wat mooi dat jij dit met ons durft te delen. Fijn om te lezen dat ik niet de enige ben die een ontdekkingsreis heeft gemaakt en heeft geleerd dat er mensen zijn die je onvoorwaardelijk steunen.

  Heel veel succes en ik zie je graag in 2013.

  Rapporteren
 • Reactielink Anne-Wies van Oosten zondag 30 december 2012 09:36 Geplaatst door Anne-Wies van Oosten

  Goed als mensen zich kwetsbaar op kunnen stellen en hulp durven vragen. Mooi dat je er op deze manier uit bent gekomen. Een heel mooi 2013 gewenst!

  Rapporteren
 • Reactielink Gijsbregt zondag 30 december 2012 16:38 Geplaatst door Gijsbregt

  Never waste a good crisis. Het is fijn om je zelf af en toe echt tegen te komen. Mooi hoe je dit verwoordt en wat betreft mijn 38 jaren ervaring: er komt er vast nog wel eens een. Je bent als mens nooit af...

  Rapporteren
 • Reactielink Anne-Kee zondag 30 december 2012 18:50 Geplaatst door Anne-Kee

  Hoi Kim, wat mooi dat je niet alleen meer verbinding met je gevoel hebt gevonden, maar ook nog eens de moed om erover te schrijven! En als klap op de vuurpijl ook nog 's een kloppende business als zelfstandige. Lekker transformerend jaartje! ;-) Volgens mij hadden die Maya's gelijk hoor! Nieuw tijdperk breekt aan. Wens je een heel goed 2013 en hoop je daarin weer 's te zien!

  Rapporteren

Laat een reactie achter

(*) velden zijn verplicht.