maandag, 31 december 2012 14:00

René Onstenk

Foto: Mischa Papers Foto: Mischa Papers

2012 heeft in het teken gestaan van gezondheid en mijn intentie was om dit jaar ‘het beste jaar ooit’  te maken.

In 2011 maakte ik al een start met het veranderen van mijn eetgewoontes. Niet zozeer omdat ik ‘op dieet’ wilde, maar omdat ik op zoek was naar een andere gezondere levenswijze als antwoord op een kwakkelend lichaam. De 30 dagen die ik in 2011 al ‘sappend’ doorbracht, gaven me zo’n boost dat ik besloot om bij het aanbreken van de lente in 2012 30 dagen alleen levend voedsel (raw food) te eten. http://www.decreatiewerkplaats.nl/20/03/2012/dag-0/

Dit beviel  me zo goed dat ik de 30 dagen verlengde naar 60 dagen, toen naar 90 dagen en uiteindelijk naar 120 dagen. In die tijd at ik volop verse biologische groenten, fruit,  noten en gezonde vetten. Ik maakte er shakes van, sappen en prachtige rawfood gerechten die ik bij de bereiding niet meer verwarmde dan 43 graden. En ik dronk water, heel veel water.

Na 120 dagen begon ik weer wat gekookt voedsel toe te voegen aan mijn eetpatroon, gewoon omdat ik dat óók heel lekker vindt; wat vis, zoete aardappel en oude graansoorten, quinoa en gierst . Alles vers en zonder E-nummers. De ( 80/20 %) balans die ik daarin gevonden heb is voor mij perfect.

Ik leerde het afgelopen jaar heel veel over voeding, over het belang van water drinken en over mijn lichaam. Tot mijn eigen verbazing verdwenen mijn kwalen als sneeuw voor de zon en realiseerde ik me daags voor mijn verjaardag dat ik me in jaren niet zo goed gevoeld had.

50 jaar werd ik. Nooit gedacht dat ik dat zo’n belangrijk moment zou vinden.

Mijn verjaardag vierde ik op 17 juli op het dak bij Roofgarden Arnhem. Het was een geweldig feest samen met bijzondere vrienden, met heerlijke shake’s, rawfood tapa’s en lekkere muziek. Toegezongen door het gezag, nota bene!

Het beste verjaardagsfeestje ooit.

Het nieuwe jaar ga ik in vol met vertrouwen. Voor mij geen staatslot!

Ik vertrouw op mijn eigen scheppingskracht en ga weer voor een nieuw best jaar ooit!

More in this category: « Erik Kuperus Jeroen Portengen »

7 comments

Leave a comment

(*) velden zijn verplicht.