maandag, 31 december 2012 17:39

Kaj Rietberg

Werk

Sinds 10 jaar werk ik in het onderwijs en eindelijk is het hoge woord er uit. Ik stop er mee. Zo dat is er uit.
Sinds januari  2002 werk ik in het Speciaal Onderwijs met gedragsmoeilijke kinderen. Ik heb het met veel plezier gedaan. Maar het is op. De puf is er uit. In mijn werk cijfer ik mij vaak weg en stel de kinderen voorop. Nu merk ik dat deze houding niet door kan blijven gaan. Daarnaast heb ik altijd wel moeite gehad om een groep de kant op te sturen die ik wil. Individuele leerlingen is en was geen enkel probleem, dat kan ik goed. Maar een groep is en was altijd lastig.
Afgelopen jaren al bezig geweest met solliciteren en eigenlijk wat aangemodderd. Nu eindelijk echt de knoop doorgehakt. En wat een klote gevoel was dat. Alles wat ik geleerd heb de laatste jaren voelde als voor niks gedaan. En wat zou mijn toekomst mij brengen, welke kant moet ik hem opsturen? Het voelde als een groot zwart gat. Verschrikkelijk. Nu heb ik loopbaancoaching en beetje bij beetje wordt het zwarte gat kleiner en veranderd het in een gaatje. Gelukkig. Ik leer te genieten van mijn weg die ik neem, helaas weet ik nog niet waar die heen leidt en welke kant ik zelf op wil.

Persoonlijk

Op het moment van schrijven zit ik in Zweden op familie bezoek. We waren met opa en oma bij de skipiste. Ik ga graag skiën, helaas kost het veel geld en daarom doen we het nooit. Nu waren we zo dicht bij een leuke pist dat het moest gebeuren. Onze jongens ook aan de slag. 3 jaar geleden heeft 1 al eerder skiën geleerd. Helaas was hij alles weer vergeten. Na gestuntel op de beginners piste ging het steeds beter en kregen ze meer zelfvertrouwen en durfden ze alleen van de piste af. Op deze momenten vind ik het vaak jammer dat ik beperkt in mijn vrijheden word. Dat ik niet overal mag skiën. Wel even gedaan zonder mijn vrouw die bij de jongens bleef. Heerlijk, maar nog heerlijker was het skiën later op de korte helling waar mijn ene zoon heerlijk naar beneden ging en aan het stunten was, de ander aan het sleeën was. Samen iets doen, maar toch onafhankelijk zijn. Ik hoefde niet te blijven, maar ik wilde graag blijven omdat het genieten was. Ieder lekker bezig en toch ook dicht bij elkaar. Eindelijk leer ik hiervan te genieten, eindelijk komt de rust in mij om hiervan te genieten.

5 comments

 • Comment Link Agnes Swart dinsdag, 01 januari 2013 12:22 posted by Agnes Swart

  Een grote stap maar die soms nodig is om tot iets nieuws te komen, ik wens je alle kracht en goeds toe op de weg naar dit nieuwe, wat het ook moge zijn!

  Report
 • Comment Link Florina Blokland dinsdag, 01 januari 2013 18:21 posted by Florina Blokland

  Kaj, wat moedig. Maar heel goed. Stoppen geeft ruimge, echt waar! Ik wens je alle succes, samen met je loopbaancoach. Ik weet zeker dat jij iets gaat doen waarin je je goed voelt!

  PS ik blogde over stoppen met iets dat je heel graag doet.
  http://www.edufloor.nl/2012/07/12/stoppen-geeft-ruimte/

  Report
 • Comment Link Harriet Kollen dinsdag, 01 januari 2013 23:23 posted by Harriet Kollen

  Moedige stap! Ik nam hem zelf ook ooit.
  Onderwijs blijft mijn hart houden.
  Benieuwd welke stappen je gaat nemen.
  Praat ook eens met @digidelver en @thuisklas. Zij namen in de herfst van 2012 de sprong naar zelfstandig ondernemerschap.
  Ga beslist eens met hen koffie drinken Kaj en heel veel succes.
  En mocht je eens willen sparren? Je bent altijd welkom.

  Grt Harriët Kollen
  @bloei
  website under construction

  Report
 • Comment Link Elle Peters woensdag, 02 januari 2013 09:33 posted by Elle Peters

  Hallo Kaj, wat een respect heb ik voor je en wat een lef toon je. Wanneer iets ten koste van jezelf gaat kun je 2 dingen doen en jij kiest voor een (financieel) onzekere toekomst.
  Ik ben ervan overtuigd dat er mooie uitdagingen op je pad komen. Je hebt dan weer een keus. Doe waar je je goed bij voelt en waar je warm van wordt........
  En als ik je een tip mag geven zou ik zeker met Harriët @bloei gaan sparren.........

  Report
 • Comment Link Kaj Rietberg donderdag, 03 januari 2013 17:00 posted by Kaj Rietberg

  Bedankt voor jullie reactie. Erg fijn om te lezen. Geven me wat extra kracht.

  Als er iets is wat ik lastig vind is het maken van keuzes en dat moet ik nu wel gaan doen. Zodat ik een bepaalde kant op ga. O zo lastig dat kiezen :-)

  Report

Leave a comment

(*) velden zijn verplicht.