zaterdag, 28 december 2013 12:00

Linda Schilperoort

Dit was het jaar dat alles anders werd. Toen het jaar begon was ik 15 weken zwanger. Ik wist dus al dat alles anders zou worden in 2013. Vol verwachting keken we uit naar wat ging komen.

Vier weken later kregen we slecht nieuws bij de (vroege) 20 weken echo. Heel slecht nieuws. In de onderzoeken die er op volgden werd het nieuws steeds slechter. We kwamen te staan voor de keus waar je het samen al wel even over hebt gehad bij het bespreken van je kinderwens. Maar een keus die je pas echt kunt maken als je er daadwerkelijk mee geconfronteerd wordt. En dan eigenlijk nog niet.

Wij kozen voor hem. En zaten vlak daarna aan tafel met een uitvaartondernemer, terwijl ik ons kleintje kon voelen in mijn buik. Totaal onwerkelijk, zoals nog steeds.

We voelden ons gesteund door een stortvloed aan kaarten, berichtjes, bezoek en bloemen. Niet alleen van familie en goede vrienden, maar ook van vrienden van vrienden. Ouders van vrienden. Vrienden van vrienden van vrienden. En de kapper.

Voor ons bestond de rest van de wereld niet meer. Geen tijd, geen ruimte voor iets anders dan deze enorme gebeurtenis. Wij waren samen. Met z'n drie├źn zolang het nog kon. Vooral ik ging volledig van de radar. En ben eigenlijk nu pas langzaam weer echt in de wereld aan het terugkomen.

Af en toe, en gelukkig nu weer heel vaak, was er ook ruimte voor een lach. Voor genieten van iets kleins. Voor het besef dat er meer is dan alleen verdriet. Hoe moeilijk ook. En hoe verwarrend ook.

Dit jaar is het jaar van liefde en verdriet, kracht en wanhoop, steun en onbegrip, instorten en doorgaan, huilen en genieten. Van moeder worden, maar met lege handen staan.

Op 25 februari is Nils geboren na een zwangerschap van bijna 24 weken. Zijn geboorte was mijn moment, zowel het mooiste als het verdrietigste. Van 2013 en van mijn leven.


Mijn naam is Linda Schilperoort (35, @burobureau), redactioneel manager en content specialist. Ik ga voor inhoud. Leef bij de dag. Geniet van het moment. Weet waarom. @burobureau

More in this category: « Caryn 't Hart Erwin Blom »

10 comments

Leave a comment

(*) velden zijn verplicht.