vrijdag 27 december 2013 16:30

Agnes Swart

Mijn moment, hij komt telkens weer: het besef, dat ik duidelijk ergens voor heb gekozen. Ik ging van overleven 'op de automatische piloot werken' naar 'volledig zelfstandig sturen', met mijn kop boven het maaiveld uit. Het voelde en voelt nog steeds redelijk naakt en daarnaast moest ik oppassen dat ik me niet omver liet waaien door mijn eigen gedachtenstorm, andermans vragenvuur en goedbedoelde adviezen. De hoeveelheid gevallen tranen was dit jaar extreem hoog maar de boer in mij klaagde niet over z'n oogst. Hij had er immers zelf voor gekozen maar accepteert nu ook langzaamaan beetje voor beetje dat hij niet altijd 'flink' hoeft te zijn.

Zo probeerde ik veel uit, stak ik ook wat op van andermans werkwijze en adviezen. Ik leerde mijn enthousiasme van een andere kant kennen, het is er eentje die snel ja zegt, soms te snel. Ineens was het december en voordat mijn enthousiasme met me aan de haal ging besloot ik dat het tijd was voor enige bezinning. Welke stappen heb ik allemaal gezet, welke moet ik voortzetten en welke zullen van richting veranderen?

Ergens was het ook een typisch jaar of typisch..
Het jaar stond voor mij in het teken van 'ergens voor gaan en staan' maar we namen ook afscheid namen van drie grootouders. Het einde van een familie-generatie, het einde van oude patronen en de geboorte van nieuwe inzichten en eigen keuzes.
De onderstaande serie zelfportretten ('Back in time' de jaren 20, 40, 60 en 80) maakte ik afgelopen jaar. Ze laten indirect meer zien dan ik van te voren had bedacht. Een persoonlijke ontwikkeling verpakt in een ode aan de vroegere jaren.

AgnesSwart foto2

Ik ben Agnes Swart, fotograaf en vormgever, ik maak fotoseries met een diepere laag en pure portretten. Ik woon in Vleuten (Utrecht). agnesswart.nl

Meer in deze categorie: « Erwin Blom Richard Francke »

12 reacties

Laat een reactie achter

(*) velden zijn verplicht.