zondag, 29 december 2013 09:30

Roos van Vugt

Nog een tweede cappuccino dan maar. Om even tot 10 te tellen, om niet gelijk in de verdediging te schieten. Want ik heb helemaal geen zin om mezelf te verantwoorden en al zeker niet naar een ander. Ik ken hem notabene pas net. Toch komen zijn vragen over mijn carrière hard binnen. Waarom ik geen boek schrijf. Waarom ik geen partner bij een bureau ben. Met alle goede bedoelingen, maar ik merk dat ze me irriteren. Dat ik er geen raad mee weet.

Stamelend antwoord ik, dat ik alles al heb. Dat ik gelukkig ben. Dat ik liever inhoudelijk aan het werk ben dan dat ik aan het managen ben. Het komt er verdomme ongelukkig uit.

Dit jaar zijn we na de zomer nog harder dan het jaar daarvoor uit ons - noem het gezinsritme - getrokken. Daarvoor wist ik mijn baan, onze vier kinderen en een druk sociaal leven altijd feilloos te combineren. Maar we hebben alles opnieuw moeten herijken.

Toen het na de zomer weer slecht ging met onze oudste, was ik heel duidelijk in mijn keuze. Waarom voelt het minder werken het kiezen voor alles wat ik lief heb dan als falen?

Haastig drink ik dat laatste kopje op. In de auto schiet het door mijn hoofd: "wacht maar tot ik groot ben" .....

Roos van Vugt door Punkmedia boven

Roos van Vugt roosknows.nl. Social media strateeg bij SocialEmbassy, daarnaast het liefst in onze keuken of in die van goede vrienden te vinden. Ik ben moeder van een kwartet: Wessel (9jr), Julia (7), Amelie & Lucas (4). Op onze dijk staan Amsterdammertjes, maar we wonen in Durgerdam. We hebben besloten daar samen oud te worden.

More in this category: « Sjoerd Weikamp Mark Veldpape »

26 comments

Leave a comment

(*) velden zijn verplicht.