zaterdag 28 december 2013 20:00

Janneke Willemse

In de zomer van 2012 hoorde ik Ronnie Overgoor op BNR praten over zijn nieuwe online tv-kanaal, 7 Ditches. Die naam – zeven sloten letterlijk vertaald in het Engels – bleef hangen. Eerst was ik lichtelijk gefrustreerd: als hoofdredacteur van Belegger.nl heb ik namelijk in 2007 al een online tv-kanaal opgezet, waar ik van alles voor presenteerde. En eerder was ik te zien op RTLZ en AT5. Waarom had ik niet allang mijn eigen programma, waar dan ook? Toen pas realiseerde ik me dat dat was wat ik vaker wilde: presenteren, interviewen.

Rond dezelfde tijd zei Jan Dijkgraaf bij een buttkickbiertje iets van de volgende strekking: 'Je moet gewoon zeggen wat je wilt. Anders weten ze het niet.' Te suf voor woorden, maar ik zat dus echt te wachten tot ik ontdekt, genoemd of gevraagd werd. Terwijl ik, als ik een loodgieter nodig heb, ook niet ga bellen met de bakker. Nou ja. Ik ben gaan lunchen, bellen en koffiedrinken. Kon terecht bij 7 Ditches en presenteer daar sinds oktober vorig jaar een programma waarvoor ik uitgebreid kan spreken met boeiende deskundigen over de economische actualiteit. Allemaal ontstaan door er zelf over te beginnen. Ik ben opgevoed met 'Kinderen die vragen, worden overgeslagen'. Precies het tegenovergestelde is waar.

Het volgende moment was in december, toen ik plotseling voor me zag hoe ik voor mezelf zou kunnen beginnen. Ik wilde fulltime presenteren, maar in mijn ogen was dat toch vooral hopen dat iemand 'bij radio of tv' me zou zien zitten, en verder een beetje afwachten tot iemand een evenement organiseerde waarvan ik de dagvoorzitter zou mogen zijn. In december vorig jaar realiseerde ik me dat ik ook zélf evenementen kon organiseren en programma's kon regelen. Toen wist ik het zeker: ik ging ervoor.

In januari van dit jaar besprak ik met mijn baas bij Sanoma dat ik voor mezelf wilde beginnen en dat ik graag nog van alles voor Belegger.nl wilde blijven doen. Een belachelijk geweldig jaar volgde. Hét moment van het jaar was dat gesprek. En het moment dat ik voor het eerst zelf kon bepalen hoe ik mijn dag invulde en hoe lang ik bleef lunchen/in bed liggen. En het moment waarop ik samen met mijn opvolger in onze strandhut zat te werken aan 'onze' Oscars van de beleggingswereld: de Gouden Stier. En het moment waarop ik voor 4.000 man in Ahoy' Exact Live stond te presenteren. En het moment waarop ik de sponsoring rond kreeg van m'n eerste eigen evenement, in januari 2014.

Maar Míjn Moment 2013 was toch dat telefoontje waarop WNL-hoofdredacteur Bert Huisjes mij 'voorzichtig polsde' voor de opvolging van Eva Jinek bij WNL Op Zondag. Echt een droom. Daar kan 2014 niet meer overheen, vrees ik J.

Ik wens jou net zo'n moment in het komende jaar.


Ik ben Janneke Willemse (@jannekewillemse). Ik ben presentatrice bij WNL op Zondag en 7 Ditches TV, financieel journalist en belegger (www.blondjesbeleggenbeter.nl)
Ik woon samen met meneer Willemse in Amsterdam. Schaamteloze zelfpromotie in de derde persoon enkelvoud plaats ik regelmatig op www.jannekewillemse.nl

Meer in deze categorie: « Madelène Spaan Heleen Moes »

10 reacties

 • Reactielink Huub Koch zaterdag 28 december 2013 20:02 Geplaatst door Huub Koch

  Wow Janneke. Leef je droom en je bestemming!

  Rapporteren
 • Reactielink karin r. zaterdag 28 december 2013 20:26 Geplaatst door karin r.

  van bescheidenheid wordt niemand gro(o)t(er) wijze les die ik ook nog steeds meer moet toepassen.

  Rapporteren
 • Reactielink Hein stulemeijer zaterdag 28 december 2013 21:15 Geplaatst door Hein stulemeijer

  Je bent een kanjer. Blijf dit voorlopig maar gewoon doen! Heerlijk zoals jen invaller eenvoud presenteert zonder flauwekul !

  Rapporteren
 • Reactielink mark appel zaterdag 28 december 2013 21:23 Geplaatst door mark appel

  Mooi verhaal!

  Rapporteren
 • Reactielink Maarten Kaales zaterdag 28 december 2013 21:24 Geplaatst door Maarten Kaales

  Een stap in geloof of intuitie? Een bijzonder verhaal.

  Rapporteren
 • Reactielink Elja zaterdag 28 december 2013 23:21 Geplaatst door Elja

  Ge-wel-dig! "Je moet het gewoon zeggen, anders weten ze het niet..." Kaboem! :)

  Rapporteren
 • Reactielink Jan Dijkgraaf zaterdag 28 december 2013 23:43 Geplaatst door Jan Dijkgraaf

  Goed bezog, JONNEKE!!!1!

  Rapporteren
 • Reactielink SanneW zondag 29 december 2013 09:34 Geplaatst door SanneW

  Raak gesprongen. Held!

  Rapporteren
 • Reactielink Mario zondag 29 december 2013 10:01 Geplaatst door Mario

  Ik kijk graag naar je op de zondag, en volg je al een poosje op Twitter. Je doet het goed hoor! :) Ik wens jou voor 2014 vele mooie momenten toe.

  Rapporteren
 • Reactielink Fleur woensdag 29 januari 2014 05:13 Geplaatst door Fleur

  Fantastische Website, werde ich wieder kommen!

  Rapporteren

Laat een reactie achter

(*) velden zijn verplicht.