zondag, 29 december 2013 22:30

Jöran Maaswinkel

Gezin, familie, vrienden en netwerk als steun en toeverlaat

De titel klinkt als een cliché en dat is het misschien ook maar zonder de steun van m'n gezin, familie en vrienden was het eind 2013 waarschijnlijk heel anders gelopen?

2013 was een jaar wat ik niet snel zal vergeten in vele opzichten. Het jaar had, voor mij een belachelijk aantal reizen voor onder andere MobileCowboys waar ik al jaren de vaste cameraman/editor ben voor de videoproducties van de site. Het Mobile World Congress in Barcelona eind februari is een vaste trip. Daar kwam een maand later ook nog een trip (weer naar Spanje) met Garmin bij. Vervolgens werd ik door Samsung uitgenodigd om de NX300 fotocamera te testen in Engeland en mocht ik later ook nog met ze naar Parijs waar ik onder andere met 'The fastest man on earth' Usian Bolt op de foto werd gezet door een hoge pief van Samsung. Na de zomervakantie was het tijd voor de IFA in Berlijn, waar ik voor Dutchcowboys weer de videoverslaggeving deed. Deze activiteiten kon ik combineren met mijn vaste baan als editor/cameraman/regisseur.

Ik werd en pasant door Adobe gevraagd om Community Professional te worden waardoor ik mijn kennis op het gebied van videopostproductie (en opnames) kon delen. Als je in vaste dienst ben dan schieten de vrije dagen er doorheen met al die persreizen mijn gezin vond het leuk dat ik deze activiteiten naast m'n werk kon ondernemen.

Half november was alle vreugde over het jaar 2013 was in één klap weg, ik werd ontslagen en hoefde niet langer meer aanwezig te zijn in het bedrijf waar ik twaalf en een half jaar mijn ziel en zaligheid in had gestoken. Iets waarvan ik dacht dat mijn niet zo snel zou overkomen werd dus werkelijkheid. M'n gezin, vader, moeder, vriendin van mijn vader, familie en vrienden hebben me enorm gesteund, en ja het klinkt als een cliché maar het is een feit.

Na alle afwikkelingen is het nu tijd geworden om me op de toekomst te richten. Inmiddels ben druk bezig om plannen te maken. Een van die plannen is, om als freelance filmer en video editor aan de slag te gaan. De komenden twee maanden van 2014 heb ik de tijd om mensen te benaderen en hoop ik dat ze me kunnen helpen met leuke opdrachten of misschien wel een baan.

Mijnmoment-2013-Joran-Maaswinkel-2

Ik ben Jöran Maaswinkel (@JeeeM) sinds 1991 werkzaam in de audio- en videopostproductie wereld. Productvideo's, commercials en bedrijfsfilms filmen en monteren is waar mijn passie en kennis ligt. Ik ben vader van drie dochters die ik samen met mijn vrouw een zo'n fijn mogelijke jeugd proberen te geven.

More in this category: « Maritza Fellinger Kim van Velzen »

11 comments

Leave a comment

(*) velden zijn verplicht.