zondag, 29 december 2013 22:30

Jöran Maaswinkel

Gezin, familie, vrienden en netwerk als steun en toeverlaat

De titel klinkt als een cliché en dat is het misschien ook maar zonder de steun van m'n gezin, familie en vrienden was het eind 2013 waarschijnlijk heel anders gelopen?

2013 was een jaar wat ik niet snel zal vergeten in vele opzichten. Het jaar had, voor mij een belachelijk aantal reizen voor onder andere MobileCowboys waar ik al jaren de vaste cameraman/editor ben voor de videoproducties van de site. Het Mobile World Congress in Barcelona eind februari is een vaste trip. Daar kwam een maand later ook nog een trip (weer naar Spanje) met Garmin bij. Vervolgens werd ik door Samsung uitgenodigd om de NX300 fotocamera te testen in Engeland en mocht ik later ook nog met ze naar Parijs waar ik onder andere met 'The fastest man on earth' Usian Bolt op de foto werd gezet door een hoge pief van Samsung. Na de zomervakantie was het tijd voor de IFA in Berlijn, waar ik voor Dutchcowboys weer de videoverslaggeving deed. Deze activiteiten kon ik combineren met mijn vaste baan als editor/cameraman/regisseur.

Ik werd en pasant door Adobe gevraagd om Community Professional te worden waardoor ik mijn kennis op het gebied van videopostproductie (en opnames) kon delen. Als je in vaste dienst ben dan schieten de vrije dagen er doorheen met al die persreizen mijn gezin vond het leuk dat ik deze activiteiten naast m'n werk kon ondernemen.

Half november was alle vreugde over het jaar 2013 was in één klap weg, ik werd ontslagen en hoefde niet langer meer aanwezig te zijn in het bedrijf waar ik twaalf en een half jaar mijn ziel en zaligheid in had gestoken. Iets waarvan ik dacht dat mijn niet zo snel zou overkomen werd dus werkelijkheid. M'n gezin, vader, moeder, vriendin van mijn vader, familie en vrienden hebben me enorm gesteund, en ja het klinkt als een cliché maar het is een feit.

Na alle afwikkelingen is het nu tijd geworden om me op de toekomst te richten. Inmiddels ben druk bezig om plannen te maken. Een van die plannen is, om als freelance filmer en video editor aan de slag te gaan. De komenden twee maanden van 2014 heb ik de tijd om mensen te benaderen en hoop ik dat ze me kunnen helpen met leuke opdrachten of misschien wel een baan.

Mijnmoment-2013-Joran-Maaswinkel-2

Ik ben Jöran Maaswinkel (@JeeeM) sinds 1991 werkzaam in de audio- en videopostproductie wereld. Productvideo's, commercials en bedrijfsfilms filmen en monteren is waar mijn passie en kennis ligt. Ik ben vader van drie dochters die ik samen met mijn vrouw een zo'n fijn mogelijke jeugd proberen te geven.

Meer in deze categorie: « Maritza Fellinger Kim van Velzen »

11 reacties

 • Reactielink Edo van Santen zondag, 29 december 2013 22:09 Geplaatst door Edo van Santen

  Let maar op Jöran, 2014 wordt jouw jaar!

  Rapporteren
 • Reactielink Huub Koch zondag, 29 december 2013 22:48 Geplaatst door Huub Koch

  Heel herkenbaar Jöran, wat je grootste ramp lijkt blijkt toch je grootste zegen. 11 jaar geleden heb ik dat ook voor het laatst meegemaakt. Sinds die tijd heb ik ontdekt dat bezig zijn als zelfstandig professional je een enorme persoonlijke groei doet doormaken. Want er zelf voor gaan staan betekent alles, maar dan ook alle kracht uit je zelf moeten putten. Je zult jezelf nog verbazen over hoe diep, hoog en breed die kracht je kan doen gaan.

  Rapporteren
 • Reactielink Peter Becker | DREAMERSTEPS zondag, 29 december 2013 23:01 Geplaatst door Peter Becker | DREAMERSTEPS

  soms is het nodig om dit te ervaren, waar we het al over hadden, straks kijk je terug op deze tijd en realiseer je dat het zo had moeten lopen. Het wordt jou jaar!!

  Rapporteren
 • Reactielink Richard zondag, 29 december 2013 23:13 Geplaatst door Richard

  We gaan wat leuks doen in 2014!

  Rapporteren
 • Reactielink Jöran zondag, 29 december 2013 23:21 Geplaatst door Jöran

  Mooie woorden @huub ik hoop dat ik het net zo kan beleven :)
  Ik heb #mijnmoment geschreven na onze gesprekken Edo en Peter, jullie horen daar dus ook bij, bij die steun en toeverlaat. Thanks guys!!!

  Rapporteren
 • Reactielink Jöran zondag, 29 december 2013 23:23 Geplaatst door Jöran

  Klinkt goed Richard :) binnenkort maar eens bijkletsen?

  Rapporteren
 • Reactielink René Wouters zondag, 29 december 2013 23:25 Geplaatst door René Wouters

  Jöran, je bent er de man niet naar bij de pakken neer te zitten dus het komt zeker goed! Ik wens je veel succes! Fijn dat je dit met ons wilt delen.

  Rapporteren
 • Reactielink Gert Kracht maandag, 30 december 2013 00:22 Geplaatst door Gert Kracht

  Ik wens jullie allemaal een verschrikkelijk goed, mooi en vooral gezond 2014 toe. Voor jou kennis is altijd plek Jöran, dat moet je nooit vergeten.

  Rapporteren
 • Reactielink Ed Koopal maandag, 30 december 2013 00:53 Geplaatst door Ed Koopal

  Voor iemand met jouw staat van dienst lijken er volgens mij mogelijkheden te zijn. Maar ja wel schokkend natuurlijk. Ik weet niet wie de tekst gedaan heeft maar er kunnen wat foutjes uit gehaald worden.

  Rapporteren
 • Reactielink SanneW maandag, 30 december 2013 18:49 Geplaatst door SanneW

  The end is the beginning. Dat komt natuurlijk helemaal goed met jou. Logisch.

  Rapporteren
 • Reactielink Sheila donderdag, 02 januari 2014 14:20 Geplaatst door Sheila

  Ontslagen worden is zo onwerkelijk, en vrijwel niet níet persoonlijk op te vatten. Ik hoop dat de woorden en steun van je omgeving (ook online) je helpen, Jöran. Moge 2014 fantastisch worden, en dat rottige ontslag een haakse bocht naar Veel Gaver blijken!

  Rapporteren

Laat een reactie achter

(*) velden zijn verplicht.