maandag 30 december 2013 19:30

Lisanne van der Vaart

Dit jaar was er eentje die compleet anders liep dan ik had verwacht. Al ruim acht jaar, sinds mijn dertiende, ben ik chronisch ziek. Ik heb in die acht jaar zeker niet stil gezeten, ik heb mijn Havo diploma gehaald, ik had een fijne tijd met vrienden, en na de Havo ben ik voor een paar uurtjes in de week gaan werken in de administratie. Het zijn misschien voor een ander geen grote dingen, maar voor mij wel, ik was en ben er erg gelukkig mee.

Ik heb in die jaren geleerd elk lichtpuntje te waarderen, zelfs al voelde ik me heel erg slecht. Dat is iets wat je leert in zo'n situatie, 'chronisch ziek zijn vraagt om chronisch optimisme', zoals Loesje dat zo mooi zegt. Elk jaar opnieuw ging ik in als een levensgenieter, eentje die ondanks alles perse graag haar vrienden wilde zien, perse naar school wilde en daarna perse werken. Van thuis blijven, ook al is dat soms beter voor me, word ik niet gelukkig.

Dit jaar moest ik thuis blijven. Mijn gezondheid is zodanig achteruit gegaan dat ik me vooral ziek voel. Dat ik blij ben wanneer ik een blokje om kan eens in de week. Dat ik de gelukkigste mens op aarde ben wanneer ik mijn vrienden eens in de twee maanden kan zien. Dat mijn werk, nu nog drie uur per week, me sloopt, maar me tegelijkertijd zo gelukkig maakt.

Maar daarnaast heb ik mijn moment nog, datgeen waardoor ik me elke dag weer rijk voel, hoe slecht het ook met me gaat: mijn blog, Lisanneleeft.nl. Elke dag wanneer ik wakker word kruip ik achter mijn computer en heb ik allerlei berichtjes van lezers. Lezers die mijn blog gelezen hebben, en de moeite hebben genomen om te reageren. Dat is mijn moment. En dat moment vindt elke dag plaats.

Het is mijn grootste hobby, iets wat ik ondanks de lichamelijke beperkingen die ik heb nog wel kan. Ik heb iets om voor te leven, ik word gelukkig van het schrijven en het daagt me uit om elke dag weer iets online te zetten. Als ik me slecht voel is het iets waarvoor ik mezelf uit bed sleep, als ik me goed voel kan ik me helemaal uitleven en er enthousiast mee bezig gaan. Het is ook een stukje erkenning en waardering, mijn lezers luisteren naar me, accepteren me en waarderen me om wie ik ben en om wat ik vertel. En vriendschap, ik heb een vaste groep lezers en het voelt alsof zij mijn vrienden zijn, en dat is ontzettend fijn wanneer ik het huis niet kan. Toch een stukje sociaal contact!

En als allerlaatste kan ik iets toevoegen, iets goeds doen. Als ik met mijn blog een iemand een beetje blijer kan maken, aan het denken kan zetten of kan inspireren ben ik al tevreden. Ik krijg zo veel berichtjes van lezers met wat ze hebben geleerd van mijn blog en dat ze dankbaar zijn om hoe open ik alles deel en hoe mijn blog ze heeft geïnspireerd. Dat is toch geweldig?

Mijn moment is elke dag, ik schrijf iets, en ik krijg reactie. Pure rijkdom.

Ik ben Lisanne van der Vaart, een eenentwintigjarige jongedame uit Den Helder met een passie voor bloggen. Ik begon in 2010 en inmiddels is mijn blog mijn bedrijf, mijn grootste hobby en mijn passie. Ik vind het heerlijk om te schrijven over de mooie dingen in het leven! Bekijk mijn mind- en lifestyle blog op Lisanneleeft.nl

Meer in deze categorie: « Dimitry Vleugel Gijsbregt Brouwer »

17 reacties

 • Reactielink Joyce maandag 30 december 2013 19:54 Geplaatst door Joyce

  Mooi geschreven Lis! Heb veel bewondering voor jou, voor je positiviteit!

  Rapporteren
 • Reactielink Jennifer maandag 30 december 2013 19:57 Geplaatst door Jennifer

  Ik vond het super leuk om je te ontmoeten, toen met de Beautygloss Party! Ik vind het altijd zo bijzonder hoe jij doorzet. Ik hoop echt dat je snel weer op een bergtopje klimt zodat je weer wat meer kunt ondernemen. Hopelijk tot snel eens weer! ;)

  Rapporteren
 • Reactielink Ingrid willems maandag 30 december 2013 20:21 Geplaatst door Ingrid willems

  Mooi geschreven meid!
  De beste wensen voor het komende jaar gewenst namens een "collega-fibrogenootje"

  Groetjes ingrid

  Rapporteren
 • Reactielink Erik Visser maandag 30 december 2013 20:22 Geplaatst door Erik Visser

  Zeer onder de indruk. Dank je wel voor het delen.

  Rapporteren
 • Reactielink Marieke maandag 30 december 2013 20:35 Geplaatst door Marieke

  Heeeeeeel erg mooi geschreven. Veel mensen kunnen een voorbeeld nemen aan jouw positiviteit. En laten we niet vergeten dat je ook gewoon écht goed bent in wat je doet, bloggen :) Ga zo door!

  Rapporteren
 • Reactielink Melissa Charlotte maandag 30 december 2013 21:08 Geplaatst door Melissa Charlotte

  Heel mooi geschreven. Ik vind je positiviteit heel bijzonder. En wat een mooie foto van je!

  Rapporteren
 • Reactielink Dagmar maandag 30 december 2013 21:30 Geplaatst door Dagmar

  Wauw kippenvel. Prachtig lieve Lisanne!

  Rapporteren
 • Reactielink Yara maandag 30 december 2013 21:51 Geplaatst door Yara

  Ik ben echt trots op jou! Lisanne, je bent een topmeid en hebt zoveel bereikt al. Ik

  Rapporteren
 • Reactielink Maritza maandag 30 december 2013 22:05 Geplaatst door Maritza

  Bewonderenswaardig dat je uit je weinige mogelijkheden zulke grootse momenten kunt halen, respect...

  Rapporteren
 • Reactielink Maaike dinsdag 31 december 2013 09:49 Geplaatst door Maaike

  Zo mooi geschreven, met dezelfde positiviteit als op je blog! Ik denk dat ik je ongeveer sinds dit jaar volg, maar ik heb nu al ontzettend veel respect voor je en ik weet zeker dat dat alleen maar meer wordt volgend jaar! En dat het misschien weer beter gaat met je, zodat je volgend maar een nog positievere #mijnmoment kunt schrijven! Gelukkig nieuwjaar Lisanne! :)

  Rapporteren
 • Reactielink Maaike dinsdag 31 december 2013 09:49 Geplaatst door Maaike

  Zo mooi geschreven, met dezelfde positiviteit als op je blog! Ik denk dat ik je ongeveer sinds dit jaar volg, maar ik heb nu al ontzettend veel respect voor je en ik weet zeker dat dat alleen maar meer wordt volgend jaar! En dat het misschien weer beter gaat met je, zodat je volgend maar een nog positievere #mijnmoment kunt schrijven! Gelukkig nieuwjaar Lisanne! :)

  Rapporteren
 • Reactielink Hester dinsdag 31 december 2013 10:31 Geplaatst door Hester

  Ik heb heel veel bewondering voor je Lisanne, goed om te horen dat je zo blij wordt van alle comments. Prachtig stukje!

  Rapporteren
 • Reactielink josien dinsdag 31 december 2013 15:22 Geplaatst door josien

  heel mooi stuk weer geschreven Lisanne. daarom volg ik je blog ook zo graag. je weet van de kleine dingen iets bijzonders te maken. je leeft het leven.
  hele fijne jaarwisseling en alle goeds gewenst voor 2014.

  Rapporteren
 • Reactielink Nathalie woensdag 01 januari 2014 03:28 Geplaatst door Nathalie

  Mooie foto Lisanne! Altijd leuk om te leren hoe je ondanks alles toch positief blijft! Ik wens je een gelukkig en gezond nieuw jaar!

  Rapporteren
 • Reactielink Petra donderdag 02 januari 2014 11:58 Geplaatst door Petra

  Wauw dit maakt mij even stil. Wat een doorzettingsvermogen en veerkracht toon je toch elke keer weer. Ik hoop dat 2014 het jaar wordt waar jij de ruimte krijgt om je leven weer meer in te richten zoals jij dat graag wil. Het is je van harte gegund!

  Rapporteren
 • Reactielink Lieke donderdag 02 januari 2014 17:55 Geplaatst door Lieke

  Heel mooi geschreven! Ik lees nauwelijks andere blogs, maar die van jou wordt bijna verslavend, haha. Ik denk door je pure kwetsbaarheid. Vooral doorgaan dus :). Heel veel liefs, Lieke

  Rapporteren
 • Reactielink Janouk zaterdag 04 januari 2014 23:06 Geplaatst door Janouk

  Ik vind deze foto zo verschrikkelijk mooi! Echt waar! Je ogen stralen, je hebt een lekker kleurtje.. :D

  Rapporteren

Laat een reactie achter

(*) velden zijn verplicht.