maandag, 30 december 2013 20:30

Suzanne de Zwaan

Mijn moment is er al in geen jaren geweest. Aan de ene kant is dat een goed teken, want zoals wij in andere 'Mijn momenten' kunnen lezen zijn het vaak de negatieve en/of trieste ervaringen die het moment maken. En die heb ik gelukkig niet gehad.
Wel ben ik mij ervan bewust dat mijn valkuil is dat ik nooit genoeg geniet om een Mijn Moment te creëren.

Wat ik dit jaar allemaal voor noemenswaardig heb meegemaakt is een aardige waslijst: voorzitter geworden van de AF&BM, hoofdrol gespeeld in een toneelstuk van Pirandello, nieuwe baan bij het Park Hotel Amsterdam, Reiki 1 gehaald, een 7.7 als eindcijfer voor mijn studie Voeding en tante geworden van het mooiste neefje ooit, Melle.
Maar niet één gebeurtenis kan ik mijn moment noemen.

Als ik ergens aan begin, weet ik dat ik het tot een goed einde ga brengen. Daarbij leg ik mijn lat aardig hoog. Zo hoog, dat ik voor alles moet vechten om het te kunnen halen op een niveau dat mij tevreden stelt. Ik weet altijd redelijk goed waar ik aan begin, schat in hoeveel energie het me gaat kosten, zit vervolgens tegen zo'n piek aan dat ik op het randje balanceer van omvallen en ga dan enorm van mijzelf en mijn veel eisende karakter balen - om vervolgens te weten dat het gaat lukken, vaak nog mooier en beter dan ik had gehoopt.

Zodra ik van het baalpunt naar het gaatlukkenpunt ga, heb ik voor mijzelf het doel bereikt en zit er in mijn hoofd alweer een ander doel waarvan ik weet dat het eenzelfde soort cyclus gaat doormaken. Hoewel dit echt wel vermoeiend is voor mezelf, geeft het me ook weer enorm veel energie. Er is namelijk veel in dit leven wat ik leuk vind en wat ik wil doen.
En nee, dit doe ik niet om iets aan een ander of aan mijzelf te bewijzen, ik doe het puur uit het feit dat ik veel verschillende interesses heb en van uitdagingen hou.
Ik functioneer beter met twee straffe taken dan met één, want dat ga ik toch wel redden. Drie is nog mooier.

Althans dat denk ik, maar stiekem weet ik beter. Want als ik naar mijn grote voorbeeld, mijn moeder, kijk die van de kleinste dingen kan genieten en die nooit ontevreden is, dan is mijn grootste wens om net zo te worden als zij.

Wat moet het heerlijk zijn om op een ochtend wakker te worden zonder een stemmetje in mijn hoofd dat weer allemaal plannen voor me heeft. Gewoon, één dagje niet.
Ik ga het voor 2014 proberen en dat wordt dan 'mijn moment'.

foto 3 1200 px br

Suzanne de Zwaan is een energieke vrouw die een passie heeft voor eten, drinken en mensen.

Twitterprofiel: Park Hotel Amsterdam | Hospitality | Samake & Coon | Wijn | Gezond eten | Reiki | Toneel | Sport | Voorzitter @AF_BM | Hilversum

12 comments

Leave a comment

(*) velden zijn verplicht.