maandag, 30 december 2013 22:30

Karlien Haar

Ik kan veel momenten opnoemen van 2013 die memorabel zijn. De meeste heb ik gedeeld met alles en iedereen via social media en mijn blog. Toch zijn er ook een aantal momenten geweest die ik heb gedeeld. Momenten die absoluut het delen waard zijn omdat het mij vooruit heeft gebracht. Wat ik namelijk heb geleerd in het afgelopen jaar is dat ik groots ben in falen. Juist dat falen brengt mij iedere keer dichter bij mijzelf en mijn ambities.

Mijn thema voor 2013 was "keuzes maken". Het jaar waarin ik 30 ben geworden zou cruciaal zijn voor de rest van mijn leven. Iedereen heeft kunnen meeleven hoe ik aan het begin van het jaar bedacht dat ik in de hotellerie wilde werken. In juni was het mij dan eindelijk gelukt. Vol trots deelde ik hoe ik met passie, geloof en doorzettingsvermogen de baan kreeg in een hotel. Een moment waar ik nog steeds met trots op terug kijk. Echter wat voor mij nog meer betekend heeft is mijn vertrek bij het hotel. Het voelde als falen nadat ik zo mijn best had gedaan om er te komen. Mijn overwinning lag in het overtuigen van de juiste mensen dat zij echt op mij zaten te wachten. Bij het hotel was ik niet op mijn plek. Ik had het er enorm naar mijn zin en leerde er heel veel. Toch voelde het niet goed. Alsof ik iedere keer nog over mijn schouder stond te kijken wanneer de burn out weer van zich zou laten horen. Wat je wenst krijg je echt. Die burn out achtervolgde mij. Sterker nog, hij begon mij in te halen. Het was het moment waarop ik zelf nog niet door had hoe slecht het werkelijk met mij ging. Daarvoor had ik een vriendin nodig die mij vertelde welke nare dingen ze op dat moment allemaal in mij zag. Ze was bang dat ik aan het bepalen was wanneer mijn leven zou eindigen. In zeker zin deed ik dat ook. Dat gesprek was namelijk het moment waarop ik de keuze maakte om volledig op mijzelf te vertrouwen en voor mijzelf te gaan. Ik intensiveerde de therapie die ik volgde, ruimde de shit op die ik door de burn out had achtergelaten en stapte in een project voor taal en huiswerkbegeleiding waar ik mij focus op persoonlijke groei en talentontwikkeling.

Mijn conclusie is dat ik wederom groots heb moeten falen om een wijze les te leren. Als ik nu niet alle rotzooi opruim blijf ik altijd in deze vicieuze cirkel. Ik kies er voor om dat niet te doen. Als de keuze is shit or shine besluit ik dat het nu tijd is om te shinen. Het is tijd om volwassen te worden. Voor 2014 is mijn thema dan ook "op eigen benen".

More in this category: « Mark de Kock Cor Noltee »

16 comments

Leave a comment

(*) velden zijn verplicht.