dinsdag, 31 december 2013 16:45

Danny Oosterveer

“Wat zijn jouw ambities voor komend jaar?” vraagt Emile me begin dit jaar. De vanzelfsprekendheid van de vraag en het ontbreken van een paraat antwoord brengen me aan het twijfelen.

Ik heb me nooit echt druk gemaakt om keuzes. Natuurlijk zijn er altijd wel belangrijke beslissingen geweest, maar die heb ik altijd gemaakt binnen het kader van 'wat zo hoort': een mooi diploma, een gave baan, een leuke vriendin en een leuk huisje.

Check, check, check en check!

En nu?

Ik ben blijkbaar niet de enige die hier mee zit. Het heeft een naam: de quarter-life crisis. Wikipedia zegt er het volgende over: "a person begins to feel doubtful about their own lives, brought on by the stress of becoming an adult”. Het afgelopen jaar heb ik hier veel over nagedacht. Ik merk dat ik nu toe eigenlijk altijd veel mijn leven afspiegel tegen dat van anderen. En die anderen zijn een slechte raadgever. Werken bij een innovatieve online startup, veel geld verdienen bij een corporate, studeren in Amerika, rondreizen in Australië…  Het gras lijkt er altijd groener. En daar word ik dan weer onzeker van. Zonde! Want ik heb het heel goed. Nu het jaar tegen z’n einde loopt besef ik me meer dan ooit tevoren dat ik volledig zelf bepaal wat ik met m’n leven doe.

Mijn learning voor 2013 is: weg met de verwachtingen, gelukkig zijn met wat ik heb en bewust kiezen voor dat wat ik graag wil.

Ik wil echter niet wachten tot het nieuwe jaar om dit voornemen in praktijk te brengen. Mijn moment van 2013 is mijn keuze. Mijn keuze voor mijn Anne. In stijl van 2013 als selfie:

DSC 1325 edited 1200DSC04094 1200

Ik ben Danny Oosterveer (@DannyOosterveer). Datasexual. Dat wil zeggen:een nerd gekruisd met een marketeer. Hou van online, dingen bouwen endata(visualisatie). Ik werk bij Marketingfacts, en woon in Arnhem samen metAnne en Goliath.

11 comments

Leave a comment

(*) velden zijn verplicht.