dinsdag 31 december 2013 20:40

Marco Derksen

In mijnmoment van vorig jaar liet ik al weten dat 2013 het jaar van de waarheid zou worden. Ik was op dat moment verder dan ooit verwijderd van de doelen die ik mijzelf 5 jaar daarvoor had gesteld toen ik begon aan een nieuw avontuur. Een avontuur dat in 2008 begon met een prachtig kantoorpand in de statige Burgemeesterswijk van Arnhem van waaruit we met leuke en gedreven mensen de wereld zouden gaan veroveren, te beginnen met Arnhem. Gaf ik vorig jaar de crisis en het ontbreken van een ondernemersklimaat in Arnhem nog de schuld voor het uitblijven van succes, een jaar later weet ik beter. Het is vooral mijn eigen drang om met iets nieuws te willen beginnen dat de doorontwikkeling van het bestaande heeft tegengehouden.

Al zolang ik me kan herinneren krijg ik iedere paar jaar de kriebels om weer een volgende stap te zetten in mijn (zakelijke) leven. Nieuwe grenzen opzoeken om het beste uit mijzelf te halen noemde ik dat. Maar eerlijk gezegd was ik er soms ook wel helemaal klaar mee. Klaar met het nerderige onderzoekslaboratorium van Organon, klaar met de veel te platte en snelle reclamewereld in Amsterdam en klaar met de consultants in grijze pakken. Wat ik mij echter onvoldoende heb gerealiseerd toen ik 5 jaar geleden begon aan het Arnhemse avontuur, is dat je niet zomaar een organisatie kunt opzetten en kunt stoppen wanneer je maar wil. Je hebt een verantwoordelijkheid naar je collega's en naar klanten.

Toen door omstandigheden een gelegenheid ontstond om te stoppen met een aantal activiteiten, was de keuze al snel gemaakt. Zakelijke contracten werden niet verlengd, de huur van het kantoorpand werd opgezegd en hoe moeilijk het ook was werd er afscheid genomen van een aantal collega's waarmee ik de afgelopen jaren met veel plezier heb samengewerkt. Verdriet en opluchting lagen in die dagen dicht bij elkaar.

Heb ik spijt dat ik in 2008 met het Arnhemse avontuur ben begonnen? Absoluut niet! Het heeft niet alleen mijn eigen leven enorm verrijkt met nieuwe vrienden en inzichten, maar heeft ook anderen de kans gegeven om te ontdekken waar hun passie en krachten liggen. Sterker nog, we zijn inmiddels een half jaar verder en alhoewel nog steeds niet alle lopende zaken zijn afgehandeld, kan ik wel zeggen dat het de beste beslissing is geweest van de afgelopen jaren. De vertrokken collega's hebben inmiddels allemaal een nieuwe baan, Marketingfacts gaat verder onder de bezielende leiding van Emile Peters, Bram Koster en Danny Oosterveer, Arnhem Direct werd al aangestuurd door Paul Clappers en Upstream gaat verder als netwerkorganisatie dat zal worden geleid door Arne Keuning.

Wat ik zelf ga doen? Ik blijf op de achtergrond betrokken bij al deze activiteiten maar zal me vooral weer gaan bezig houden met de inhoud en me daarbij richten op nieuwe initiatieven. Maatschappelijke ontwikkelingen schreeuwen om een andere manier van organiseren. Of het nu gaat om zorg, duurzame energie of onderwijs, het moet en kan anders en daar wil ik vanuit mijn achtergrond graag een bijdrage aan leveren.

Daarbij wil ik vooral ook de vrijheid hebben om me met mensen en projecten bezig te kunnen houden die me energie geven in plaats van energie kosten. Ik zie uit naar de samenwerking met oude en nieuwe klanten. Ik zie uit naar de vrijdagmiddagen in de kroeg met andere zelfstandigen als Kyonne Leyser en Bas Boerman. Ik zie uit naar de vrijheid die ik weer voor mijzelf heb gecreëerd. Mijn vijfstigste levensjaar gaat een bruisend jaar worden, ik voel het. Bij deze wens ik iedereen een geweldig 2014!

Ik ben Marco Derksen (@marcoderksen), woon in Arnhem samen met Gerjanne ter Beest en onze twee dochters Nina en Lola. Houd me de laatste 15 jaar vooral bezig met strategische vraagstukken op het gebied van digitale media en de impact daarvan op mens en organisaties. Mijn passie is fotografie en muziek.

Meer in deze categorie: « Claire Boonstra Esther Jacobs »

43 reacties

 • Reactielink René Wouters dinsdag 31 december 2013 20:53 Geplaatst door René Wouters

  Zo, dat is duidelijke taal! Dat iedereen het weet! Marco blijft Marco en zoekt nieuwe initiatieven. Niks nieuws dus...want dat kan jij als geen ander! Ik wens je alle succes van de wereld en een spetterend creatief 2014 waarin je de 50 gaat passeren!

  Rapporteren
 • Reactielink rob captijn dinsdag 31 december 2013 21:00 Geplaatst door rob captijn

  Mooi! Energie opleveren in plaats van kosten. Er valt een muntje.

  Rapporteren
 • Reactielink Petra de Boevere dinsdag 31 december 2013 21:03 Geplaatst door Petra de Boevere

  De Marcofacts:-)

  Rapporteren
 • Reactielink Karin winters dinsdag 31 december 2013 21:24 Geplaatst door Karin winters

  Ik heb me voorgenomen je in 2014 eens in het "echt" de hand te schudden en eens met je te bomen...ik wil een pondje van jouw ondernemingsdrang lenen...

  Rapporteren
 • Reactielink Bas Boerman dinsdag 31 december 2013 22:18 Geplaatst door Bas Boerman

  Bam, zo is het! Inspirerend om te lezen en zo Marco..
  Leuk om afgelopen jaar samengewerkt te hebben en kijk uit naar onze nieuwe plannen voor in 2014!
  PS. Gezien dat TAPE geen lunch meer doet? Dat wordt elke vrijdagmiddag ZZP-borrel ;)
  2014 mag beginnen!

  Rapporteren
 • Reactielink Marco woensdag 01 januari 2014 03:11 Geplaatst door Marco

  Dank voor jullie reacties, zie uit naar 2014!

  Rapporteren
 • Reactielink Phillip Actor woensdag 01 januari 2014 03:20 Geplaatst door Phillip Actor

  Marco, wij gaan, wat er ook gebeurt, onder het genot van een culinaire inspanning mijnerzijds eens nader kennismaken :-) . Ik zie graag dit soort klare taal, maar ken de achtergrond onvoldoende om de echte boodschap te begrijpen:-0 Beste wensen, en dat het allemaal gladjes, lekker en leuk mag gaan, met de nodige challenges en leermomenten. want dat is ondernemen :-)

  Rapporteren
 • Reactielink marco woensdag 01 januari 2014 03:21 Geplaatst door marco

  @karin we gaan elkaar zeker ontmoeten in 2014!

  Rapporteren
 • Reactielink marco woensdag 01 januari 2014 03:22 Geplaatst door marco

  @phillip we maken snel een afspraak!

  Rapporteren
 • Reactielink Roos woensdag 01 januari 2014 08:46 Geplaatst door Roos

  bloedheet was het, die middag dat we door de tuinen van Nyenrode liepen en jij over je twijfels en al keuzes vertelde. Resoluut kwamen ze eruit.. Proef ook in je blog dat het niet 1 moment was en is maar een aaneenschakeling daarvan. Het geeft je nieuwe energie - een heel mooi 2014!

  Rapporteren
 • Reactielink Cor woensdag 01 januari 2014 09:35 Geplaatst door Cor

  Goed te horen Marco. Nieuwsgierig.

  Rapporteren
 • Reactielink Remco van Buren woensdag 01 januari 2014 09:53 Geplaatst door Remco van Buren

  Gewoon mooi.... Succes, Marco! Dat het een mooi 2014 mag worden met veel nieuwe bijzondere initiatieven.

  Rapporteren
 • Reactielink Erno Hannink woensdag 01 januari 2014 10:55 Geplaatst door Erno Hannink

  Benieuwd naar de nieuwe dingen van jou Marco. Op naar een mooi nieuw jaar.
  (en zo herkenbaar :)

  Rapporteren
 • Reactielink marco woensdag 01 januari 2014 11:06 Geplaatst door marco

  @roos scherp, dat was idd een van die worstelmomenten; wel of niet op deze manier doorgaan.

  @remco jullie hebben er in ieder geval een goede collega door gekregen! ;-)

  @erno jij ook een heel mooi jaar!

  Rapporteren
 • Reactielink Karen Romme woensdag 01 januari 2014 11:45 Geplaatst door Karen Romme

  Wat heb je het weer mooi en eerlijk opgeschreven en wat is het ongelooflijk herkenbaar. Het leven is de weg zelf en aan het einde van je leven kun je alleen spijt hebben van de dingen die je niet hebt geprobeerd. Jij bewijst weer eens dat het juist de dingen zijn die anders uitpakken dan we verwachtten, die onze weg zo boeiend maken. Chapeau dat je weer hebt durven kiezen voor het echt vrije ondernemen!

  Voor 2014 wens ik je weer veel succes en plezier met iedereen inspireren met de onwijze hoeveelheid dingen die je doet. Maar boven alles wens ik jou een heel gezond vijftigste levensjaar!

  Rapporteren
 • Reactielink marco woensdag 01 januari 2014 11:48 Geplaatst door marco

  Wat een mooie reactie Karen, dank! Jij ook een heel mooi, gelukkig en ondernemend 2014!

  Rapporteren
 • Reactielink Yuri woensdag 01 januari 2014 11:57 Geplaatst door Yuri

  Super super blij voor jou Marco!

  Rapporteren
 • Reactielink Kim van Velzen woensdag 01 januari 2014 14:01 Geplaatst door Kim van Velzen

  De keuzes pakken mooi uit voor je Marco. Verdiend en gegund!

  Rapporteren
 • Reactielink Marloes woensdag 01 januari 2014 14:29 Geplaatst door Marloes

  Zo blij en trots dat ik deel heb mogen uitmaken van deze periode. Het heeft ook bijgedragen aan mijn groei. Ik wens je mooie nieuwe wegen in 2014 Marco!

  Rapporteren
 • Reactielink Emile Peters woensdag 01 januari 2014 16:38 Geplaatst door Emile Peters

  Mooie inzichten. En het is dat we van @punkmedia dit jaar maar één moment mochten memoreren, anders had aantal van jouw momenten zeker mijn moment gehaald.

  Bovenal hoop ik dat we nog hele tijd mogen samenwerken en wens ik je een heel mooi en vooral gezond 2014 toe!

  Rapporteren
 • Reactielink Gerjanne woensdag 01 januari 2014 16:51 Geplaatst door Gerjanne

  Wat een mooi inzicht Marco en wat goed om de niet altijd even leuke stappen te zetten om ruimte te maken voor het nieuwe dat zich wil ontvouwen. Ik ben blij dat ik voor een deel betrokken ben geweest bij de avonturen op de SdL65, een bijzondere tijd waar ik nog regelmatig aan terugdenk.

  Rapporteren
 • Reactielink marco woensdag 01 januari 2014 17:08 Geplaatst door marco

  @Yuri dank!
  @Marloes, @Gerjanne vond het geweldig dat jullie er bij waren en mede de basis hebben gelegd voor alles wat we de afgelopen jaren hebben neergezet!
  @Emile wij zijn nog lang niet klaar! ;-)

  Rapporteren
 • Reactielink Jarno woensdag 01 januari 2014 17:22 Geplaatst door Jarno

  In het kort hadden we het hier over bij SMC050 en ik heb daar toen al een aantal dingen van opgeslagen. Je verhaal bevestigt voor mij een aantal zaken voor mijzelf. Dank en een gelukkig 2014. En daar bedoel ik niet de standaard wens mee, maar de echte wens.

  Rapporteren
 • Reactielink Vincent Leenders woensdag 01 januari 2014 19:52 Geplaatst door Vincent Leenders

  Prachtige post, Marco. Wat een geweldige dynamiek laat je steeds opnieuw weer zien, ondanks het feit dat Abraham op de deur klopt :-). Veel succes met alles wat je in je hoofd hebt zitten. Bovenal een gezond 2014.

  Rapporteren
 • Reactielink Jacques Koster woensdag 01 januari 2014 20:32 Geplaatst door Jacques Koster

  Blijf fietsen en stuur de richting uit die je voor ogen hebt (dus niet onder je): dat het de enige manier is om overeind te blijven heb je wel ervaren, denk ik. "Tandje er bij" kan weer, Marco!

  Rapporteren
 • Reactielink Danny Oosterveer woensdag 01 januari 2014 21:34 Geplaatst door Danny Oosterveer

  Je avontuur mag dan een andere wending hebben genomen dan je in eerste instantie voor ogen had, maar je mag (of eigenlijk: moet!) trots zijn op wat je allemaal teweeg hebt gebracht. Je hebt een klein stukje Sillicon Valley naar Arnhem gebracht. Je hebt een grote club mensen geïnspireerd en in een positie gebracht om gave dingen te kunnen doen. Dat geldt voor alle mensen die op #sdl65 hebben gewerkt, maar ook een grote groep daarbuiten.

  Zo zie ik het ook voor mezelf. Door de kans die jij me hebt gegeven sta ik waar ik nu sta. Ik vind het fantastisch dat jij zo geloofd in jong talent.

  Door dat alles heb jij zo'n goodwill bij een enorme groep mensen. Door alles wat jij gegeven hebt komt er weer een hoop terug. Dus dat zit wel snor, dat 2014.

  Rapporteren
 • Reactielink marco woensdag 01 januari 2014 22:03 Geplaatst door marco

  Wat een prachtige reacties allemaal, dank!
  Ook op Facebook trouwens veel mooie reacties: https://www.facebook.com/marcoderksen/activity/10152486048239606

  Rapporteren
 • Reactielink Edwin woensdag 01 januari 2014 22:51 Geplaatst door Edwin

  Mooi verhaal Marco, ben vooral benieuwd wat je verder op het gebied van duurzame energie gaat doen. En natuurlijk op fotografie gebied.

  Rapporteren
 • Reactielink Jojanneke van den Bosch woensdag 01 januari 2014 22:59 Geplaatst door Jojanneke van den Bosch

  Mooi pad, Marco. Veel succes gewenst!!!
  X Jojanneke

  Rapporteren
 • Reactielink marco woensdag 01 januari 2014 23:03 Geplaatst door marco

  @Edwin eerste stappen op dat vlak zijn al te vinden op http://www.energienext.nl

  Rapporteren
 • Reactielink Luuk donderdag 02 januari 2014 00:25 Geplaatst door Luuk

  Herken veel van je verhaal. Beginnen met een onbeschreven wit vel papier voor je neus. Lekker man. Succes!

  Rapporteren
 • Reactielink Rik van Kooten donderdag 02 januari 2014 06:41 Geplaatst door Rik van Kooten

  Mooi geschreven Marco, goed om te lezen dat tegen het einde van 2013 alles zo goed is geland. Ik ben heel erg benieuwd naar alles wat we van je gaan zien, ik twijfel er niet aan dát we veel van je gaan zien. Het allerbeste gewenst voor het nieuwe jaar en de uitnodiging voor de kop koffie blijft staan. Spreek je in het nieuwe jaar!

  Rapporteren
 • Reactielink Carl Lunenborg donderdag 02 januari 2014 06:55 Geplaatst door Carl Lunenborg

  Moedig, herkenbaar en inspirerend, Marco! Ook voor mij geldt: de koffie staat klaar.

  Rapporteren
 • Reactielink Pascal Spelier donderdag 02 januari 2014 09:07 Geplaatst door Pascal Spelier

  "...zal me vooral weer gaan bezig houden met de inhoud en me daarbij richten op nieuwe initiatieven..." Benieuwd naar de nieuwe initiatieven. Maak er een succesvol en energievol 2014 van!

  Rapporteren
 • Reactielink Ruud donderdag 02 januari 2014 09:14 Geplaatst door Ruud

  Ik ken je eigenlijk alleen van een afstand en we hebben elkaar telefonisch weleens gesproken, maar je verhaal inspireert me enorm. Heb veel respect hoe je omgaat met dit soort worstelingen en keuzes. Wellicht stiekem omdat jij het gewoon durft en ik soms te lang in zo'n worsteling blijf hangen :-) Chapeau!
  Veel succes met je nieuwe activiteiten!

  Rapporteren
 • Reactielink Bram Koster donderdag 02 januari 2014 10:09 Geplaatst door Bram Koster

  Hoi Marco, knap en eerlijk beschreven. En zoals Danny al zegt: wees vooral trots op wat je achterlaat. Door wat jij hebt opgebouwd met Marketingfacts en het vertrouwen dat je mij ooit gaf daar een rol in te spelen, heb ik momenteel de (leukste) baan van m'n leven. Ik ben er in ieder geval trots op dat we jouw 'kindje' Marketingfacts verder mogen helpen (op)groeien. En ben benieuwd op wat er voor moois uit je nieuwe avonturen voortkomt. Hoe dan ook: succes!

  Rapporteren
 • Reactielink Martijn Rijk donderdag 02 januari 2014 10:12 Geplaatst door Martijn Rijk

  Veel plezier en geniet van je nieuwe energie!

  Rapporteren
 • Reactielink Jose Castilla donderdag 02 januari 2014 14:14 Geplaatst door Jose Castilla

  Nice & Honest. Veel succes in 2014!

  Rapporteren
 • Reactielink Maritza donderdag 02 januari 2014 18:42 Geplaatst door Maritza

  Back to Marco.. Veel plezier, succes en gezondheid in 2014!

  Rapporteren
 • Reactielink Henri Gubbels donderdag 02 januari 2014 20:59 Geplaatst door Henri Gubbels

  Mooi verhaal en mooie inzichten om de tweede helft van je leven mee te beginnen. Veel plezier en succes!

  Rapporteren
 • Reactielink marco donderdag 02 januari 2014 23:35 Geplaatst door marco

  Emerce heeft er zo zijn eigen samenvatting van gemaakt ;-) http://www.emerce.nl/nieuws/dutchcowboys-gaat-schop

  Rapporteren
 • Reactielink Lawrence Mooij vrijdag 03 januari 2014 21:17 Geplaatst door Lawrence Mooij

  Mooij en duidelijk verhaal!
  De beste "ondernemende" wensen voor 2014

  Rapporteren
 • Reactielink Jan Willem Alphenaar maandag 06 januari 2014 09:33 Geplaatst door Jan Willem Alphenaar

  Marco bedankt!
  Eind juli 2009 kwam ik voor het eerst op #sdl65. Ik had een lunchafspraak met Hilde en raakte in gesprek met Matthijs over blogideetjes die ik had. Augustus 2009 verscheen mijn eerste blog op jullie site en dat was de grote stap naar mijn huidige carriere. Vele blogs volgden. Veel gezellige lunches. Sigaretjes samen op de binnenplaats. Jullie onmisbare medewerking aan DSBTheMovie. Cursussen voor M! Academy. Presentaties namens jullie op de Marketingdagen en mede redactielid voor het Jaarboek.
  Ik ben jou en Matthijs dankbaar voor het platform dat jullie mij in beginsel hebben geboden. Ik ben net zo blij met het huidige team (Bram, Emile en Danny) die in jouw geest verder gaan met M!.
  Laten we snel weer eens lunchen of een binnenplaats opzoeken voor een sigaretje!

  Het komt goed met je, dat weet ik zeker!

  Rapporteren

Laat een reactie achter

(*) velden zijn verplicht.