donderdag, 26 december 2013 09:00

Jan Dijkgraaf

Het was 5 augustus. Een bloedhete dag. Ik had een afspraak in Restaurant & Hotel Hoog Holten met een blonde mevrouw, die iets verlaat in haar Jaguar de parkeerplaats op kwam rijden. Ik kende haar van tv, zij kende mij alleen van Twitter. We hadden – alles in het nette – een prima middag. En ik beloofde dat ik een hit voor haar zou schrijven.

Ik heb nog nooit een hit voor iemand geschreven. Geen idee of ik het kan.

We zijn bijna vijf maanden verder en ik heb nog geen letter op papier. Zo eens per maand DM ik haar daarvoor mijn excuses. Ze verzekert me keer op keer dat het geen haast heeft. Ze vertrouwt er, geloof ik, op dat ik het kan. En dat het vanzelf wel komt. Een keer. Maar zo zit ik er niet in. Als ik iets beloof, doe ik het. En doorgaans binnen de gestelde termijn. Vooralsnog heb ik gefaald.

Waarom dan toch dat moment gekozen als mijn moment van 2013? Was het het Jaar van de Faal volgens de Eestergaster astrologie?

Nee. Het staat voor: jezelf altijd blijven vernieuwen. Niks je hele leven hetzelfde doen. Niks inkakken. Niks op de automatische piloot. Nieuwe dingen proberen, nieuwe werelden verkennen, het is mijn heilige overtuiging dat dat de mens levend en voor eeuwig jong houdt.

En na 5 augustus volgden er ook nieuwe dingen die wel lukten. Zo begon ik met Luuk Koelman en Ollie de website hoemannendenken.nl, die al in de derde maand meer dan 217.000 unieke bezoekers had. Ik veranderde mijn BV met de vreselijke naam BBB Communicatie en Media BV in VOF Buttkicken.nl, omdat kontschoppen mijn core business is. Voor mijn dagelijkse column op 99woorden.nl is serieuze (lees: betalende) belangstelling van twee grote media, dus die gaat binnenkort verhuizen. Ik sloot een contract met de hotste uitgeverij van dit moment, VI Boeken, voor de biografie van de Haagse ADO-hooliganbaas (tevens mediafiguur) Henk Bres. Ik begon met Phaedra Werkhoven de Social Media Brigade, die ouders en docenten van pubers gezond social-mediaverstand wil bijbrengen. Ik ga het boek 'Kom van je krent' maken voor mannen (en vrouwen) van boven de 40 die nog één keer hun leefstijl willen veranderen en stap daarvoor over naar uitgeverij Scriptum. Ik pikte lijk toen Nelson Mandela dood ging met een citatenboekje én reacties dat vijf dagen na zijn dood in de winkel lag. Ik...

Genoeg ge-ik. Ik heb andermaal een fantastisch jaar achter de rug als handelaar in woorden en concepten en 2014 belooft een minstens zo goed jaar te worden. Als je dat in december al weet, mag je jezelf gelukkig prijzen. Alsmede met mijn blakende gezondheid. Want dat deed ik ook nog in 2013: ik kwam van mijn krent.

En wat die hit betreft: die moet en die zal en die gaat er komen. In 2014. Bedankt voor je geduld, Marga Bult X


Ik ben Jan Dijkgraaf (@jndkgrf) en ben professioneel buttkicker van beroep en Rotterdammer van geboorte. Ik schrijf, praat en coach voor geld. Ik woon in Eesterga met 1 vrouw, 2 weekendzoons, 2 katten, 5 kutschapen en tig websites (www.buttkicken.nl, www.99woorden.nl, www.hoemannendenken.nl, www.socialmediabrigade.nl)

More in this category: « Karin Winters Karin Ramaker »

9 comments

Leave a comment

(*) velden zijn verplicht.