dinsdag, 31 december 2013 21:45

Henk-Jan Winkeldermaat

Henk-Jan Winkeldermaat Foto: Petra Rierink

153 mensen uit mijn netwerk hebben me dit jaar hun belangrijkste, meest aangrijpende of mooiste moment teruggestuurd op de traditionele persoonlijk getinte copy-paste uitnodigingsmail.

Fantastisch.

Ik weet het, het gaat om de kwaliteit, maar #mijnmoment was zo nu en dan trending op twitter. En 154 (inclusief dit dankwoord) is een record. En daar ben ik erg trots op.

De tiende editie heeft weer prachtige verhalen opgeleverd. En bovenal persoonlijke verhalen. Want sinds 2009 is Mijnmoment vooral persoonlijk geworden.

Je valt op dit platform een beetje uit de toon als je jezelf niet kwetsbaar opstelt of blootgeeft. Op Mijnmoment lees je het echte verhaal achter de persoon, daar waar we met facebook, twitter, Instagram of andere social media voornamelijk onze beste kant laten zien.

Iedereen neemt selfies van bovenaf, ook ik.

Ik ben altijd op zoek naar verfrissing, naar verandering, naar tegen de stroom in... en gelukkig met mij meer mensen. Die mensen zitten ook in mijn netwerk, en zijn niet bang zich bloot te geven en zich kwetsbaar op te stellen.

Ik zat vanochtend om half zes, ja half zes, met mijn overbuurvrouw in haar winterjas aan onze keukentafel. Koffie dan maar? Jannie van Hoek (67) stelde ze zich voor. Jannie heeft net als wij net een hondje, een pup, en mensen die ooit een pup hebben gehad weten: dan komen wij elkaar tegen, rond die tijd, muisstil, op straat. Jannie, ik kende haar nog niet, had zich buitengesloten. Haar buren zijn standaard om half acht wakker wist ze. Twee uur en drie Nespressootjes later gaf ik haar drie kussen op de wang en met tranen in m'n ogen nam ik afscheid van haar. Binnen twee uur had ze mij haar aangrijpende levensverhaal verteld.

(Ik wilde eigenlijk om 07:00 uur starten met Mijnmoment, maar dat werd dus twee uur later, maar dat terecht tussen haakjes.)

Niet te geloven wat we allemaal te weten komen van onze buren, of mensen die we dagelijks zien. Als we maar met elkaar in contact komen.

Ik kwam er vanochtend weer achter: Mijnmoment is niet voor niets ontstaan uit mijn geest, ik heb niet voor niets deze mooie mensen in mijn netwerk. En ik ben nog wat anders van plan: ik stop met bescheidenheid, ik ga in het vervolg vol in het licht staan. Iedereen mag weten wie ik ben. Want als iedereen dat nou wat meer zou doen, heb ik sterk de overtuiging dat er meer begrip ontstaat onder de mensen.

Mijnmoment is een groot succes, daar ben ik erg trots op en ik vind het ontroerend hoe vaak en op welke wijze jullie mij daarop hebben gewezen de afgelopen 10 jaar, 5 jaar en vooral de afgelopen week.

Heel erg bedankt voor het schrijven, het lezen en het verspreiden van deze prachtige verhalen.

2014 wordt net als 2013 een jaar met mooie, indrukwekkende, verdrietige, ontroerende en liefdevolle momenten. Mijnmoment gaat veranderen, wordt uitgebouwd en gaat geld verdienen. Daarover later meer... Ik heb in 2014 wel jullie hulp nodig, maar ik heb gehoord dat ik nogal een hoge gunfactor heb. En dat heb ik gemerkt.

Oké, nogmaals bedankt en tot in 2014!

(Ik ben te boeken.)

Kom Lola! Uit!

Lola kom uit

Lola? Kom!

More in this category: « Esther Jacobs

50 comments

Leave a comment

(*) velden zijn verplicht.