zaterdag, 27 december 2014 15:00

Joyce Ronda

Dit was een jaar van transitie. Naast een flinke toename van 'vraag' kon ik het 'aanbod' niet meer bieden en dan wordt het tijd voor keuzes. En daar gaat het in essentie over. Het gaat om mezelf de vraag te stellen; waar wil ik beschikbaar voor zijn? Mijn eerste antwoord is dat het tijd is, voor mij, om meer en meer toelichting te gaan geven over het fenomeen second sight en de toepasbaarheid ervan.

Zoals je wellicht kan begrijpen, weet ik niet altijd hoe men mijn hierop reageert. Zowel in opbouwende gesprekken met geïnteresseerden, tot aan duale gesprekken met critici, wijzen sommigen mij er duidelijk op dat dit soort buitengewone talenten weleens binnen de hersenpan zouden kunnen afspelen. Vanuit principe onderwerp ik me graag aan onderzoeken om op wetenschappelijk gebied meer antwoorden te krijgen als common knowledge. Voor mijzelf blijft het keer op keer weer van belang dat ik waarde lever 'met' mijn talent in plaats van bewijs leveren 'door' mijn talent. Om letterlijk even uit het kermisattractie-gevoel te blijven.

De waarde vanuit het talent zit namelijk op een dieper level in de complexe combinatie met mijn lichaam en ratio. Mijn lichaam als zender en ontvanger om personen en interacties non-verbaal, verbaal, auditief, emotioneel en energetisch waar te nemen. Mijn second sight als talent is de verbinder en tegelijkertijd de begrenzer in het proces. Het verbind enerzijds de informatie die we aan elkaar bieden op een vraagstuk. Tevens worden afleiders inzichtelijk die we vanuit onze rollen spelen en daarmee niet tot de essentie komen en in discussie blijven hangen. Tevens dient dit talent als bewaker vooral mijzelf om vooral mijzelf te blijven in het collectief. Naast universele normen en waarden ervaar ik ook mijn persoonlijke ethiek. Het aanvoelen van congruentie/incongruentie zonder er al direct woorden voor hebben.

Mochten deze second sight talenten binnen de hersenpan afspelen, ben ik de eerste die dit in volheid zal omarmen en de uitnodiging zal geven dit nog verder te onderzoeken. De eerste die op zal staan om mijn acceptatie, steun en kennis te bieden om samen de zoektochten te starten en de ontdekkingsreis te lopen. Wanneer men vraagt aan mij, is het erg om je zesde zintuig zo ontwikkeld te hebben? Zeg ik nee. Het is een dimensie binnen ons spectrum, en we kunnen ervoor kiezen hoe deze in te zetten. Je kunt deze impulsen negeren door het zesde gevoel uit te zetten en jezelf te verdoven. Of dit element begeren, waardoor je je laat leiden door een goeroe. Of het te integreren en er gebruik van te maken als element. Bijvoorbeeld in combinatie met kennis en techniek. Daarmee wordt, in mijn beleving, de inzet van kennis, macht en geloofsovertuigingen kwalitatief verhoogd en slimmer ingezet voor medemens en maatschappij. Het is aan onszelf om hierin de keuze te maken waarin voor mij de essentie van bewijsvorming allang klaarligt en in essentie is omvat.


Joyce Ronda

As a Strategic Counselor on Global Transformation I travel in the colourful spectrum of our society. When inner strength simultaneously embraces this new age of transformations and technology, magic appears. Herein lies the key to build new ways for the future where ethics and knowledge meet and unite.

Founder & President of:

IRR Counseling
worldwide strategic counseling within strategic teams and think tanks

IRR Humanity projects
pro bono projects for children , the change-makers of the future

Center of global transformation
facilitates gatherings, open education systems, platforms and un-conferencing on topics of global transformation

Theater IC lectures
private gatherings where we consciously socialize on a subject in which social deprivation is experienced to facilitate where necessary

13 comments

Leave a comment

(*) velden zijn verplicht.