zondag 28 december 2014 19:00

Edwin de Groot

De meeste mensen om mij heen weten dat ik gek ben met mijn twee dochters Milou en Beau, 6 en 11 jaar. Elk jaar neem ik mij voor om een weekend met een van mijn dochters iets organiseren. Dat moment kwam toen Nicole, mijn vrouw, een weekend inplande om samen met Milou naar de musical Klaas Vaak in Weert te gaan inclusief een overnachting.

Ik ben ’s-avonds met Beau op de bank gaan zitten en gevraagd of ze het leuk vond een kort weekend met mij iets leuks te doen. De uitdrukking op haar gezicht, de blik in haar ogen, recht uit haar hart, recht in mijn hart. Regelmatig vertelde Beau hoeveel nachtjes we nog moesten slapen. We kozen het Kerstcircus op het Malieveld om heen te gaan en het Strandhotel in Scheveningen om te overnachten.

De bewuste ochtend was Beau een uitvergrote stuiterbal die zo snel mogelijk weg wilde. Met het OV eerst naar het hotel en direct door naar het Kerstcircus.

Mijn dochter is een knuffelaar en zat bijna de hele reis (40 min) tegen me aan en zei regelmatig: “gezellig he pap zo met z’n tweetjes”. Ik legde dan m’n arm om haar heen en drukte haar stevig tegen me aan. We waren een van eerste bij het kerstcircus.

Het was een leuke show totdat een acrobatische act helemaal verkeerd ging. Een in de lucht ronddraaiend apparaat waarin de acrobaat stunts mee uithaalde schoot los, het apparaat stortte naar beneden en de acrobaat viel van 4 meter op de grond. Doodse stilte in de tent en na een paar seconden begon iedereen naar de arena te rennen. Apparaat weg en acrobaat in de ambulance naar het ziekenhuis; hij had gelukkig alleen zijn arm gebroken.

Beau pakte het gelukkig goed op en zei dat ze dit nooit meer zou vergeten; snap ik. Hart van NL stond na afloop bij de tent mensen te interviewen maar ik kreeg Beau niet voor de camera, jammer. Daarna een pannenkoek gegeten op het Malieveld. Tijdens het eten praatten we over de dingen die haar bezighielden, sporten, vriendinnen, een jongen uit de klas die ze wel heel erg leuk vond!!! Niet te snel hè?

Ze kletste maar door, ze lijkt op haar moeder. Nou is mijn dochter de laatste tijd into the games, van die traditionele, ouderwetse spelletjes.  Dus eenmaal in het hotel zijn we zeeslag en stratego gaan spelen met de zorgvuldig uitgezochte zak “patatje joppie” chips erbij. De wind was voor ons gevoel buiten aangezwollen tot een orkaan want onze zeezichtkamer kraakte aan alle kanten. En met de opmerking: “we gaan toch nog niet naar bed he pap” versloeg ze mij voor de tweede keer met zeeslag.

Nadat ik uiteindelijk een hele Suske en Wiske in bed had voorgelezen gingen de lichten uit. De volgende ochtend natuurlijk de croissants met jam, want daar had ze zich zo op verheugd. Daarna nog een heerlijke strandwandeling gemaakt om het weekend af te sluiten. Anderhalve dag weg met mijn dochter, mijn moment van 2014.


Edwin de Groot is tot 31 december Manager Marketing, Communicatie en Business Intelligence bij NRC Media. De toekomst ligt open, er staat nog niks vast. De maand januari wordt een maand van koffie drinken en met mensen praten over nieuwe (marketing)kansen.

Edwin de Groot 2

Meer in deze categorie: « Petra Moes José Geertsema »

9 reacties

 • Reactielink Marloes zondag 28 december 2014 19:04 Geplaatst door Marloes

  Heerlijk zo'n vader dochter dag. Je kunt zien dat jullie genieten

  Rapporteren
 • Reactielink martijn standaart zondag 28 december 2014 21:54 Geplaatst door martijn standaart

  Mooi man

  Rapporteren
 • Reactielink Gert Kracht zondag 28 december 2014 23:08 Geplaatst door Gert Kracht

  Zo herkenbaar dit moment. Onze dochters zijn nu 14 en 10 jaren jong. De oudste kwam laatst met haar vriendinnen op het idee om 'even' naar een Amsterdams feestje te gaan. Hadden ze kaarten voor gewonnen. Of ik ze wel even wilde brengen en halen.
  Na wat telefonisch contact met het bedrijf waar alles zou plaats vinden kwam ik er achter dat het goed zat. De dames hebben zich ook prima vermaakt. Maar, op de weg terug moest ik wel op zijn minst vier meter achter ze blijven lopen. #stoeremeiden
  Eenmaal thuis kwam ze bij mij.....'Dankjewel pappa, het was heel erg leuk!' Graag gedaan.

  Onze jongste is qua dat nog veel afhankelijker van haar ouders. Maar ze weet wel degelijk met haar voorstellen onze avonturen te beïnvloeden. 'Even naar de Jaap Eden pap? Schaatsen en een lekkere warme chocolademelk!'. Tja, wie kan dat nou weigeren.

  Rapporteren
 • Reactielink Edwin de Groot zondag 28 december 2014 23:16 Geplaatst door Edwin de Groot

  @Marloes, er gaan er meer volgen, volgend jaar staat al in de agenda.
  @Martijn, dank en tot snel!
  @Gert Kracht, Ja, dat kan je niet weigeren. Momenten om te koesteren, het gaat (te) snel voorbij.

  Rapporteren
 • Reactielink Judith maandag 29 december 2014 07:32 Geplaatst door Judith

  Mooi om zulke momenten te maken!

  Rapporteren
 • Reactielink Peter Wybenga maandag 29 december 2014 12:04 Geplaatst door Peter Wybenga

  Superleuk Edwin! Ik ben met mijn dochter van 14 in oktober een lang weekend naar Londen geweest, was ook onvergetelijk. Zo belangrijk om voor dit soort dingen tijd te maken. Jij begint in ieder geval lekker op tijd! Wens je intussen een prachtig 2015!

  Rapporteren
 • Reactielink Joost maandag 29 december 2014 12:52 Geplaatst door Joost

  Mooi om te lezen Edwin, zijn de belangrijke(r)e momenten in je leven.
  P.S. wat ga je op je pa lijken zeg (die strandfoto)!
  Groeten,Joost

  Rapporteren
 • Reactielink Annick maandag 29 december 2014 18:57 Geplaatst door Annick

  Herkenbaar dit, ik ben inmiddels halverwege de 30 en ga nog steeds een weekend per jaar met mijn vader op stap. De mooiste gesprekken, van diep naar oppervlakkig en weer terug en de ongelofelijke lol om niks en alles gaan mee met onze tijd en huidige leven. Het blijft prachtig en altijd èèn van de momenten van het jaar.

  Rapporteren
 • Reactielink Edwin de Groot maandag 29 december 2014 20:32 Geplaatst door Edwin de Groot

  @Annick: mooi om te lezen en ik geloof inderdaad dat dat een van de mooiere momenten in het jaar is.

  Rapporteren

Laat een reactie achter

(*) velden zijn verplicht.