maandag 29 december 2014 08:00

Isabel Mosk

Isabel Mosk Foto: Gowan Genis / studiogo1.tv

Vanaf jongs af aan ben ik een dromer en naarmate ik ouder word, zijn mijn dromen veranderd. Vroeger droomde ik over een prins op het witte paard en nu over hetgeen waar ik gelukkig van word. Dat heeft er vast ook mee te maken dat ik mijn prins zes jaar geleden tegen ben gekomen. Als ik weer eens droom dan weet ik dat er iets staat te gebeuren. Al kan ik het vaak op dat moment niet plaatsen, diep in mijn hart weet ik dat er een verandering plaats gaat vinden. Ik moet dan ook mijn hart volgen, want als ik dat niet doe, sta ik mijn eigen geluk in de weg.

Paulo Coelho beschrijft dit mooi in zijn boek De Alchemist: "er zijn mensen die dromen om alleen te dromen en er zijn mensen die dromen om dromen daadwerkelijk uit te laten komen". Als ik dit boek uit mijn boekenkast haal, herken ik mezelf in de hoofdpersoon van dit verhaal: de schaapsherder. Hij behoort tot de mensen die hun dromen uit laten komen. De herder gaat op reis, niet wetende wat hem te wachten staat, maar hij weet dat hij dit pad moet volgen. Hij ontmoet tijdens zijn reis bijzondere mensen, die hem allemaal, onbewust, iets meegeven. Het is mijn favoriete boek. Elke keer als ik het boek lees, haal ik er andere dingen uit. De kern blijft hetzelfde en dat is, dat ik op mijn gevoel moet vertrouwen en mijn hart moet volgen.

Ik kan me niet precies herinneren wanneer het gevoel begon, maar op een gegeven moment wist ik dat ik weer op reis moest gaan. Ik was niet helemaal gelukkig en mijn behoefte naar vrijheid werd steeds sterker. Een gevoel dat lastig te beschrijven is en sommige mensen ook niet altijd begrijpen. Zeven jaar geleden heb ik dezelfde beslissing gemaakt en deze reis van 9 maanden heeft mij meer gebracht dan ik ooit had kunnen voorstellen. Daarnaast speelde mee dat Pim, mijn vriend, al een tijd dezelfde reiswens heeft. Begin december hakte ik daarom de knoop door. Ik zei mijn baan bij Think! Amsterdam op en plande een reis voor 5 maanden! De keuze was niet makkelijk, maar een herder weet wanneer hij weer verder moet.

Pim en ik waren er snel uit, dat wij ook een deel zonder elkaar gaan reizen. Ik wil tijd voor mezelf om me te bezinnen op de volgende stappen in mijn carrière. Er zijn al wat ideeën, maar ik wil de tijd nemen om die uit te werken. En hij heeft altijd al alleen een lange reis willen maken. Ik weet als geen andere waarom hij dit alleen wilt doen. Liefde is loslaten en ik gun hem dit. Dit is hét moment. Ik kan niet wachten om al zijn verhalen te horen als ik hem weer zie in India.

Reizen is mijn grootste passie en ik ben bijzonder dankbaar dat ik dit kan doen. Ik wil iedereen bedanken die mij de afgelopen periode heeft geïnspireerd en gesteund.

Isabel Mosk 2


Ik ben Isabel Mosk (@isabelmosk) en ik woon in Amsterdam met Pim. Ik ben online strateeg en werkzaam in de wereld van destinatiemarketing. Mijn grootste passie is reizen en mijn ultieme droom is om Antarctica te bezoeken. In januari ga ik vijf maanden op reis naar mijn favoriete werelddeel: Azië.

Meer in deze categorie: « Gert Kracht Ronald van den Hoff »

11 reacties

 • Reactielink Kim van Velzen maandag 29 december 2014 08:24 Geplaatst door Kim van Velzen

  Dat jij je hart durft te volgen om dromen waar te maken is prachtig! Maak er een prachtige reis van samen en ieder individueel en daarna ligt er vast een mooie nieuwe uitdaging klaar. Geniet!

  Rapporteren
 • Reactielink Lobke maandag 29 december 2014 09:23 Geplaatst door Lobke

  Wauw. Dromen durven doen! Een voorbeeld

  Rapporteren
 • Reactielink Lydia maandag 29 december 2014 09:39 Geplaatst door Lydia

  Inspirerend, dank voor het delen Isabel!

  Rapporteren
 • Reactielink roos maandag 29 december 2014 09:41 Geplaatst door roos

  Zag//hoorde je vertwijfeling afgelopen tijd. Terwijl dit zo gaat passen! Door ook weer deze reis, je oprechte delen ben jij je vak... Geniet!

  Rapporteren
 • Reactielink Agnes maandag 29 december 2014 10:47 Geplaatst door Agnes

  Mooi dat herder-gevoel en een echte herder luistert daar naar. Ik wens je een mooie reis toe!

  Rapporteren
 • Reactielink Wouter maandag 29 december 2014 13:48 Geplaatst door Wouter

  Lang leve het verwezenlijken van jr dromen! Kijk uit naar de tweets/checkins van all over the place.

  Rapporteren
 • Reactielink Linda maandag 29 december 2014 14:56 Geplaatst door Linda

  Mooi geschreven. Ik pak vanavond de Alchemist weer eens uit de kast, goed om deze weer te lezen, dank voor de tip. Azie, vijf maanden, wauw!

  Rapporteren
 • Reactielink Sonja Blaauboer-Zuidam maandag 29 december 2014 19:28 Geplaatst door Sonja Blaauboer-Zuidam

  Alleen maar mooi!! Luisteren naar je gevoel en het ook realiseren.Succes!!!

  Rapporteren
 • Reactielink Marloes maandag 29 december 2014 22:49 Geplaatst door Marloes

  Ik wens je een fijne reis en mooie inzichten

  Rapporteren
 • Reactielink Suzanne dinsdag 30 december 2014 12:42 Geplaatst door Suzanne

  Prachtig, en wat heerlijk dat jullie elkaar de vrijheid gunnen! Veel reisplezier en geniet!

  Rapporteren
 • Reactielink Emile woensdag 31 december 2014 09:25 Geplaatst door Emile

  Heel stoer! Wens je mooie reis. Voor de komende vijf maanden en daarna.

  Rapporteren

Laat een reactie achter

(*) velden zijn verplicht.