maandag, 29 december 2014 23:00

Huub Koch

Nee, het was geen glorieus moment, noch een nederlaag. Eerder banaal, die beslissende seconde, waarop ik de stekker eruit trok en zei: 'Au Revoir Zichtbare Zaken'.

28 mei 2014 om 11:58 uur.

Na twee jaar mantelzorgen, het afscheid van Lide, interen op je verdiensten en energie, aankomen in het land van rouw en gemis, de intrede van chronische vermoeidheid, concentratieproblemen, dalende cijfers en klanten die het laatste zetje geven zonder dat te beseffen.

Ja, geen spijt. Nergens van. Helemaal niet. Nee. Zo goed is zeker. Maar één ding weet ik heel zeker: Zichtbare Zaken als bedrijf is voor mij echt passé.

Tijd voor afstand. Heroriëntatie. Voor een langgerekt schot voor de boeg op koers naar nabestaan, niet te laat, niet te vroeg. Niets meer te doen? Nee, dat bestaat niet. Wel een lange zwangere stilte. En een streep door de rekening van 2005 tot en met 2014.

Uitgeschreven bij het handelsregister. Voorbij het ZZP bestaan. Klanten overdragen aan een collega. En dan ...

Retraite, v. (-s), terugtocht; afzondering van de wereld; een wijkplaats vinden.

Betekenis vinden in herinneringen. Uit de pas lopen met het heden. Afzien van social media, bloggen en nieuwsbrieven. Voorkeur geven aan 'In Real Life' en 'De Blik op Oneindig'. Op weg in de ontleding van de onderstroom. Niet blind staren, wel luisteren.

HD versie: vimeo.com/113879547

Zichtbare Zaken 2005 – 2014 | 9 Years of Creativity for Business.

Alles wat ik ooit in mijn leven heb gedaan bleek een boodschap aan de toekomst. Gezien vanuit een horizon die nog op moet klaren, vorm zal krijgen in een nieuw verhaal dat me kan bekoren of waar ik weer bij wil horen. Dat woorden en beelden daar een rol in spelen is duidelijk, maar niet meer gericht op commercie of dienstverlening. Wel op artistiek onderzoek en wederzijdse inspiratie, met nieuwe thema's, concepten en filosofische klanken. Daarover gaat mijn moment van 2014.


Huub Koch heeft zijn roots in conceptuele, visuele en redactionele communicatie. In 2014 deed hij een masterclass poëzie schrijven met Peter Swanborn, een cursus pro-bloggen met Kitty Kylian en een Leergang De klank van je biografie met Carolien Oosterhoff. delichtendekamer.nl

More in this category: « Marianne Zwagerman Amy van Son »

31 comments

Leave a comment

(*) velden zijn verplicht.