dinsdag 30 december 2014 19:00

Lisa Portengen

Lisa Portengen Foto: Punkmedia

Het regent geluk. Ik sta op hoge tijgerpumps in een fotostudio met in mijn rechterhand een roze parapluutje en in mijn linkerhand een blauw, dik boek. Het is het boek 'Een Cursus in wonderen'. Een boek waar menig persoon zijn tanden op heeft stukgebeten. Ik ook. Wat een moeilijk boek! Het stond jaren ongelezen in mijn boekenkast te verstoffen. Ik besluit vanaf 1 april een 100 dagen challenge te doen en doe een oproep online. Wie doet er mee? Wie wil ook 100 dagen een uitdaging aangaan? Ruim 4000 vrouwen schrijven zich in en we beginnen.

Mijn eigen challenge? Dat is een Cursus in wonderen lezen. 100 dagen lang lees ik elke dag in dit boek en bel ik daarna met één van de vertalers én leraar in de Cursus, Koos Janson. 100 dagen lang. 100 telefoongesprekken. Goedemorgen Koos. Goedemorgen Lisa. Mijn vragen. Zijn antwoorden. Pareltjes zijn het. Inzicht na inzicht. Ik geniet en de wonderen vallen uit de hemel. Zoals het wonder van dat ene telefoontje van Uitgeverij Ankh-Hermes. Of ik een boek wil schrijven over mijn ervaringen met de Cursus. Ik! Een boek over een boek. Mijn hart schreeuwt ja! Dit voelt goed.

Daar sta ik dus nu. Roze parapluutje. Tijgerpumps aan en in mijn hand dat prachtige blauwe boek. Klik klik klik. Ellen van Doorn, de fotograaf gaat los en mijn Smart&Sexy hoofdredacteur Yfke Metz doet de styling. Klik klik klik. Ik lach, kijk omhoog, dans op mijn tenen en het regent. Geluk.


Lisa is spreker, dagvoorzitter en actrice en is oprichtster van de Smart&Sexy lifestyle voor vrouwen. Haar missie is om vrouwen te inspireren hoe ze nog meer uit het leven kunnen halen. Ze deelt haar verhalen en tips in de vorm van blogs, lezingen, theatershows en meer. smartensexy.nl

Meer in deze categorie: « Kaj Rietberg Paul Clappers »

4 reacties

 • Reactielink Kaj dinsdag 30 december 2014 20:38 Geplaatst door Kaj

  Gaaf is dat alles klopt doordat jezelf iets in beweging hebt gezet. Tof Lisa!

  Rapporteren
 • Reactielink Ellemijn dinsdag 30 december 2014 21:44 Geplaatst door Ellemijn

  " Er bestaan geen wonderen voor wie zich niet verwonderen kan" stond ooit in mijn agenda, lang, lang geleden. Uit het hoofd geleerd, in mijn oren geknoopt, nooit vergeten :-)

  Rapporteren
 • Reactielink Erik Visser woensdag 31 december 2014 00:16 Geplaatst door Erik Visser

  Het is je enorm gegund Lisa. Altijd oog voor de mensen om je heen. Van waarde zijn en kijken hoe je daar weer een volgende stap ik kan zetten zowel persoonlijk als voor het grotere geheel. Topper!

  Rapporteren
 • Reactielink Marrigt woensdag 31 december 2014 09:49 Geplaatst door Marrigt

  Mooi Lisa! Ben benieuwd naar je boek. En dat het geluk maar mag blijven regenen. X

  Rapporteren

Laat een reactie achter

(*) velden zijn verplicht.