vrijdag, 25 december 2015 11:00

Wendy Marsman

De impact van het vinden was groot.
Ik moest er iets mee doen! Ik deed toen namelijk iets op een andere manier dan toen ons zoontje nog leefde, namelijk:
Ik was overtuigd dat het bewaren ging lukken. Ik wist het! Ik ging ervoor!
Ik heb gewacht tot ik de juiste persoon tegenkwam. Tot die tijd zaten de gordijnen dicht. Niemand mocht aan de ramen zitten.

Zij schreef een blog over het vinden van die ene kus. De kus met ook voor haar een groot effect. Pas na ons gesprek bij de plaatselijke bakker, 3 1/2 jaren later en 4 jaren na de sterfdag van Lennart, durfde zij met mijn toestemming haar blog te plaatsen.
Haar woorden. Zo puur. Zo mooi. Precies zoals het was toen zij kwam. Wonderschoon zoals ook de kus dat is.

Zij en ik zitten een dag of twee na het plaatsen van de blog, afwisselend hier in de woonkamer, keuken en de tuin. Zenuwen zorgen ervoor dat we moeten lachen.
We snappen er niets van! Hoe kan dit? Onze telefoons staan roodgloeiend.

De impact van haar woorden op jullie was groot! Heel groot! Huilende icoontjes op whatsapp, mensen in tranen reageren via diverse media. Haar en mijn mailbox liepen vol. Social media was echt niet meer bij te houden. Haar woorden werden tot over de 100.000 keren gelezen via het originele blog. In totaal nog heel veel meer! Interviews volgden met de lokale krant en de lokale omroep. Een landelijk dagblad dat reageerde, vragen stelde en de blog plaatste.

Bij het vinden van de kus was het alsof Lennart tegens ons zei:
“Dag papa, dag mama, dag grote broers, ik ben gegaan om jullie ruimte te geven. Ik ga omdat mijn werk bij jullie gedaan is. Ik ga omdat jullie nu weten dat je zelf de regie kunt nemen over het leven. Jullie mogen ervaren hoe het is om te doen waar jullie energie van krijgen. Ik ga zodat jullie verder kunnen leven.”

De kus mijn moment

Leef en geniet!

Ik heb mij de impact van de blog over de kus op een ander nooit gerealiseerd!
Ik heb echt gedacht dat familie, vrienden en collega’s al op de hoogte waren. Ik weet nog dat ik na het vinden van de kus voor het eerst sinds zijn dood weer echte blijdschap kon voelen.
Het moment van ontdekken van de kus, daar is mijn praktijk begonnen. Er is iets gelukt dat eigenlijk niemand voor mogelijk heeft gehouden en dat gevoel heb ik willen inzetten.

De herontdekking van de kus is met stip mijn moment van 2015. De kus zette mij voor de 2e keer op aan. Alsof het zei: “Mama jij bent op de goede weg.”Dat de kus viraal ging, wil alleen maar zeggen dat de boodschap van Lennart ook voor jullie bestemd is.

Leef en geniet,
liefs Lennart!


Wendy Marsman is getrouwd met Jostijn, moeder van 3 jongens, coach en eigenaar bij Praktijk Lennart. Geeft pubers en vrouwen regie over hun leven terug d.m.v. Ik leer leren en Toekomstmindmappen. www.praktijklennart.nl

13 comments

Leave a comment

(*) velden zijn verplicht.