dinsdag, 29 december 2015 09:00

Martijn Standaart

Fit is het nieuwe rijk……

Leuk zo’n tekst…..ik geloof dat ik dit het voor het eerst hoorde, twee jaar geleden, volgens mij was het Erben Wennemars die ik dit op tv hoorde vertellen.

Vorig jaar augustus besloot ik na 22 jaar werken om eens een aantal maanden ‘rust’ te gaan pakken. De in totaal 4 maanden hebben voor een grote verandering gezorgd in mijn leven.

Die vele jaren buffelen in de media, stress, werkweken van meer dan 80 uur, vele diners met toch vaak te vet eten, in combinatie met alcohol, en 26 jaar achterelkaar een pakje per dag roken hadden hun sporen nagelaten, dit waren ook de ideale ingrediënten voor een extreem slechte conditie, een hoge kans op allerlei kwalen, hoog cholesterol en kans op hart en vaat ziekten, zeker als je net de 40 gepasseerd bent.

Maar je bent vaak eigenwijs, je leest er over in het nieuws en toch blijf je in de ‘oude’ gewoonten leven.

Totdat mijn kinderen mij er steeds vaker fijntjes op attendeerden dat mijn buik nu echt te dik werd en mijn humeur door alle hierboven genoemde ingrediënten niet te harden was.

Ik besloot om een intake gesprek te gaan plannen met een expert in voeding en samen met hem en een trainer een schema op te gaan stellen. De intake was geruststellend, er was hoop maar wel met een volledig aanpassing in mijn eet en sportpatroon. De test en meting die daarop volgde was schokkend….een laag conditieniveau en een vetpercentage dat op 26.4% zat, dat is hoog, veel te hoog….

De eerste weken waren zwaar….geen suiker, een strak eetpatroon en geen alcohol en 4x tot 5x sporten per week. De resultaten nu we een jaar verder zijn een stuk beter, het vetpercentage ging van 26.4% naar 11.4%, De veranderingen gingen snel….ik verloor weinig gewicht maar wel veel vet en creëerde spiermassa maar bovenal en het allerbelangrijkste ik voel me topfit en mijn humeur werd met de week beter….iets dat mijn gezin nog het meest waardeerde.

En nu …? We gaan ‘gewoon’ door, het is een vast onderdeel geworden, geen dieet, geen tijdelijk iets maar een levensstijl verandering en aanpassing. Ik heb een mooie mix gevonden van diverse sporten, vind namelijk veel leuk om te doen, van kickboksen tot crossfit en van hardlopen en fitness tot roeien, dat houdt ook wel  de variëteit erin.

Ik kan het iedereen aanraden…..een dergelijk trainingsschema en aanpassing eetpatroon is voor een ieder aan te passen, al moet je dat natuurlijk lekker voor jezelf beslissen want alleen als het echt zelf wilt gaat dit werken.


Ik ben Martijn Standaart (@MStandaart), 41 jaar. Geboren Rotterdammer, al vele jaren woonachtig in het pittoreske Sliedrecht. Getrouwd met Vicky en samen hebben we 3 kinderen, een zoon van 15 Yannick, een dochter van 13 Isolde en een zoon van 10 jaar Valentijn.

Positief denken en ondernemend, zijn woorden waar ik me prettig bij voel.

Fitness, Crossfit, Voetbal, racefietsen en kickboksen zijn de sporten die ik graag volg en beoefen.

linkedin.com/in/martijnstandaart

More in this category: « Frank Meeuwsen Luc Timmermans »

7 comments

 • Comment Link EdwinB dinsdag, 29 december 2015 09:26 posted by EdwinB

  Wow! Inspirerend :) je humeur ook joh? Iets om over na te denken..

  Report
 • Comment Link Edith dinsdag, 29 december 2015 10:16 posted by Edith

  Eusj! Goed!

  Report
 • Comment Link Raoul dinsdag, 29 december 2015 13:34 posted by Raoul

  Lees hier discipline, discipline en nog eens discipline! Sjapo, is helaas niet iedereen vergeven. 'Als je echt wilt' heeft dus alles met discipline te maken.

  Report
 • Comment Link Marcel van Driel dinsdag, 29 december 2015 13:51 posted by Marcel van Driel

  Ik denk dat ik van jouw doel, mijn doel ga maken. Geweldig!

  Report
 • Comment Link Annelies Verhelst dinsdag, 29 december 2015 14:19 posted by Annelies Verhelst

  Ik vind het onwijs knap! Ik zou je niet eens meer herkennen als ik je tegenkwam denk ik ;) goed bezig!

  Report
 • Comment Link Luc dinsdag, 29 december 2015 16:33 posted by Luc

  Top!

  Report
 • Comment Link Edwin de Groot dinsdag, 29 december 2015 21:07 posted by Edwin de Groot

  Vind het knap dat je het nog steeds volhoudt! Echt een groot verschil met ruim een jaar geleden.

  Report

Leave a comment

(*) velden zijn verplicht.