dinsdag, 29 december 2015 13:00

Vera Camilla Lucker

Dat dit jaar alweer bijna tot zijn einde gekomen is, dat realiseerde ik me pas toen eind november de uitnodiging voor Mijn Moment 2015 binnen kwam. En ik zeg eerlijk dat ik daar best even van schrok. Hoewel ik dit jaar ontzettend veel gedaan heb, had ik wel sterk het gevoel dat dit jaar nog niet ‘af’ was. Dat Mijn Moment nog niet gekomen was.

Wat volgde waren dagen waarin ik me heel erg rot voelde. Ik had het gevoel dat alles wat ik afgelopen jaar geprobeerd had, mislukt was. De projecten die ik gestart was en de samenwerkingen die niet bleken te werken of niet doorgingen. Terwijl ik er aan het begin van het jaar nog met zoveel energie aan begonnen was. ’s Avonds lag ik terwijl ik er over nadacht, in bed te piekeren. Ik kon niets bedenken wat Mijn Moment was.

Ik vroeg aan mijn ouders en mijn vriend, of zij wisten wat mijn moment van het afgelopen jaar kon zijn. Ze kwamen met opties, maar niets vond ik goed genoeg. De Mijn Momenten van voorgaande jaren waren stuk voor stuk fantastisch, maar dit jaar was er niks gebeurd wat daar aan kon tippen.

Na nog meer nadenken en piekeren, foto’s bekijken en praten met anderen, wist ik het. Dit jaar ben ik begonnen aan weer een nieuw deel van mijn leven en mijn carrière. Ik heb de eerste stappen gezet naar het verwezenlijken van mijn grote droom: een eigen make-uplijn. Dat lukte niet.

Ik moest nog heel veel leren (zeg maar gerust alles), dit was onbekend terrein. Maar ik heb het geprobeerd en ik ben er zeker nog niet klaar mee, en dat voelt goed. Natuurlijk voel ik me ook echt wel vervelend over het feit dat het niet gelukt is en vind ik het lastig om te weten hoe ik precies verder moet en hoe ik ga zorgen dat het uiteindelijk wél lukt, maar ik begrijp het ergens ook wel. Ik denk dat dingen die echt de moeite waard zijn, ook meer moeite kosten om voor elkaar te krijgen. Het is als je er over nadenkt eigenlijk best logisch dat ze niet in één keer lukken. Zeker wanneer het zoiets belangrijks is als dit. Dit wil ik niet afraffelen, ik wil geen verkeerde keuzes maken. Dit moet ik goed doen.

Dat besef, dat was het moment. Dat was wat ik nodig had. Om te weten dat ondanks dat er dit jaar misschien niet één moment uitsprong, er niet één belangrijke gebeurtenis plaats vond, die er zeker nog wel gaan komen. Dit jaar is niet mislukt, ik ben er gewoon nog mee bezig. Succes wat je al behaald hebt, dat haal je tenslotte meestal niet nog een keer.


Vera Camilla Lucker, 23 jaar, wonend in Amsterdam en full-time beautyblogger en YouTuber.

More in this category: « Maritza Fellinger Sanne Roemen »

6 comments

Leave a comment

(*) velden zijn verplicht.