dinsdag, 29 december 2015 15:00

Marrigt van der Valk

Sinds de scheiding slaapt ze vaak bij mij in bed, eigenlijk altijd. Altijd wanneer ze bij mij is en dat is 60% van de week. Ja je mag er iets van vinden maar het voelt goed. Ook wetende dat ze prima in haar eigen bed kan slapen als het moet. We hebben samen nog wat in te halen, althans zo voelt het.
 
Deze avond gebeurde iets bijzonders. Iets wat ik eerder in 6 jaar nooit zo had gevoeld. Elke avond voor het slapen gaan, dan vertellen we elkaar het minst leuke van de dag en eindigen met drie mooie momenten van de dag. Ik zat in een drukke periode, ben startende en moet nog zoveel leren. Echt de tijd voor haar nemen, was er toen niet bij. Een kind opvoeden voelde als een onderdeel van mijn leven. Terwijl ik naast haar lag begon ze te vertellen dat ze het niet zo leuk vond, dat ze meer aandacht kreeg bij papa dan bij mij. Het raakte me zo vreselijk diep in mijn hart. Op dat moment voelde ik een warme gloed van warmte en liefde, van mijn kruin tot aan mijn tenen. Het besef dat zij mijn kind is, mijn wonder. Zo lief, zo mooi en zo wijs. Ik heb een dochter, ik ben mama. Trots op haar dat zij dit mij vertelde. De tranen vloeiden met haar in mijn armen, stevig tegen me aangedrukt. Ik schaamde me diep, dat ik dit gevoel nooit eerder had. 
Marrigt van der Valk dochter 
Sinds dat moment begrijp ik dat mensen zeggen, dit is rijkdom. Onvoorwaardelijke liefde.
Marrigt van der Valk
Startende ondernemer van DURF online branding, marketing en events. Founder van Twittercongres. Handelt uit liefde, strooit hartjes, wil de wereld mooier maken.
More in this category: « Raymond Witvoet Humberto Tan »

11 comments

Leave a comment

(*) velden zijn verplicht.