zondag, 27 december 2015 20:30

Gonnie Spijkstra

Het was het moment dat ik naar mijn gevoel luisterde. Ik nam het besluit op de laatste dag bij Telegraaf Media Groep, na een week van afscheid nemen. Een feestje met alle lieve collega’s, op taart trakteren, de afscheidsmail, een laatste lunch en uitgezwaaid worden bij de uitgang. “Veel plezier bij Zoover!”. Knikken en glimlachen.

Die laatste week was ik nog bijzonder hard aan het werk. Ik lichtte mijn visie op social toe, als input voor de vacature. Het contract voor Facebook Instant Articles moest rond. Daarover schreef ik nog een artikel voor Adformatie.

Ik noemde dat harde werken lachend 'een laatste stuiptrekking', maar besefte meer en meer dat ik de journalistiek ontzettend ging missen. De relevantie van het nieuws, de volumes en de impact. Het technische aspect van social en de data. En niet te vergeten de contentstrategie, iets dat ik geweldig bleek te vinden en waar ik me misschien wel als freelance specialist op wil gaan richten, later als ik groot ben.

Het gevoel van twijfel over mijn volgende baan noemde ik lachend 'cognitieve dissonantie'. Dat gevoel heeft toch iedereen na het maken van een belangrijke beslissing? Want belangrijk vond ik het. Na 8 jaar De Telegraaf moest ik een goede stap maken. Een toffe functie bij een groot merk.

Het was het moment dat ik naar mijn gevoel luisterde. Ik, die altijd zo in mijn hoofd zit. Die een keuze maakt met een lijst van plussen versus minnen in Excel. Die aan mindfulness en yoga doet om even uit alle gedachten te komen. Die rationeel heel goed kon benoemen waarom ze bij Zoover ging werken.

Mijn gevoel zei iets anders. Dat werd duidelijk toen ik voor aanvang van die laatste dag een drankje ging doen met Lucien, eigenaar van Nine Connections. Ik ken Lucien ruim twee jaar en er was meteen een klik. Hij is slim en grappig en meetings met hem lopen altijd uit omdat er zoveel te lachen valt. Waar ik normaal snel geïntimideerd raak, kan ik bij hem gewoon mezelf zijn.

Ik vroeg Lucien twee jaar geleden om een tool te bouwen waarmee we veel effectiever konden tweeten. Dat leverde hij. Met zijn tool hebben we het verkeer verviervoudigd. Dit product verkoopt Nine Connections nu aan uitgevers over de hele wereld. We maakten vaak grappen over dat ik gewoon bij hem moest komen werken. Dan kon ik 'voor mijn eigen kindje' zorgen. Iets hield me tegen. Want was dit dan die goede stap? Als ik geen merk kon noemen, maar moest gaan uitleggen wat ik ging doen? Nu weet ik: ego.

Toen was dus het moment dat ik naar mijn gevoel luisterde. Ik ga in januari bij Nine Connections aan de slag. "Wie?", zeg je? Dat leg ik je graag een keer uit. Ik weet in ieder geval dat ik ga doen waarvan ik salto's kan maken. Met content en data bezig zijn, het algoritme van Facebook doorgronden, veel inzichten krijgen, een visie uitdragen. Veel lachen en mezelf zijn. Wat voelt dit goed.

Biografie

Gonnie Spijkstra (36) is heel gelukkig met haar nieuwe baan bij Nine Connections. En natuurlijk met Floris, hun dochter Jente (22 maanden) en hun fijne huis in Amsterdam.

More in this category: « Peter Wybenga Elsbeth van Lienden »

11 comments

 • Comment Link Peter Becker | DREAMERSTEPS zondag, 27 december 2015 20:43 posted by Peter Becker | DREAMERSTEPS

  Mooi, gevoel volgen !! Dat is verreweg de beste keuze,... en damm ook wel de moeilijkste ! Veel plezier dan bij Lucien en Nine connections!!

  Report
 • Comment Link Annelies Verhelst zondag, 27 december 2015 21:41 posted by Annelies Verhelst

  Lucien is inderdaad cool en Nine Connections is gaaf. En Jan van der Marel is ook dikke prima, doe ze de groetjes ;) veel plezier vanaf januari en goeie keus om naar je gevoel te luisteren.

  Report
 • Comment Link Martijn Standaart zondag, 27 december 2015 22:14 posted by Martijn Standaart

  Heel goed Gonnie, vorige jaar hetzelfde gedaan en is nog steeds goede keuze geweest, veel plezier daar!

  Report
 • Comment Link Anke Wiersma zondag, 27 december 2015 22:48 posted by Anke Wiersma

  Ik hou ervan! Je hoofd in je buik laten zakken en dan je hart volgen... Te gek! Benieuwd waar het je brwngt, waarschijnlijk precies waar je zijn moet...

  Report
 • Comment Link SanneW zondag, 27 december 2015 22:58 posted by SanneW

  Ha: stoer wijf! Dat doe je goed.
  Jij gaat kontschoppen met Lucien en Coen en co!

  Report
 • Comment Link Diana Russo maandag, 28 december 2015 08:41 posted by Diana Russo

  Kiezen om jezelf te laten zien, mooi!

  Report
 • Comment Link EdwinB maandag, 28 december 2015 15:07 posted by EdwinB

  Haha wat tof, veel succes!

  Report
 • Comment Link Leontine maandag, 28 december 2015 15:46 posted by Leontine

  Wat een mooi besluit, Gonnie. Volg je hart, gebruik je hoofd. Veel succes!

  Report
 • Comment Link Yvette dinsdag, 29 december 2015 12:06 posted by Yvette

  Trots op jou lieve zus!

  Report
 • Comment Link Jacques dinsdag, 05 januari 2016 00:57 posted by Jacques

  Stoer!

  Report
 • Comment Link Sabine de Witte donderdag, 07 januari 2016 16:50 posted by Sabine de Witte

  Dat wordt vast een prachtig avontuur, ik vermaak me nu al om de snapchats. Leuk team, toplocatie, mooi product. Succes Gonnie. En mooi dat je je gevoel volgt

  Report

Leave a comment

(*) velden zijn verplicht.