zondag, 25 december 2016 17:00

Marjolein Bongers

Marjolein Bongers Foto: Alexia van der Meijden

Jaren koos ik de kleinste kerstboom die er te vinden was, verstopte ik me tijdens die gevreesde kerstdagen het liefst onder een dekbed en probeerde ik het mantra ‘leef in het nu’ krampachtig te geloven. Maar hoe meer ik mijn best deed, hoe verder ik van het nu afdreef. De mooie geluksspreuken die mijn muren sierden, voelde ik niet. Mijn hoofd zag ze en sloeg ze op als waardevolle informatie, maar transporteerde die niet verder naar mijn strak omheinde hart.

De afgelopen jaren lagen mijn momenten altijd in de toekomst, of het verleden. De essentie daarvan is dat ik niet echt gelukkig was en aan ’t jagen was naar geluk en liefde, in momenten.  Ik creëerde zelf bewust geluksmomenten of ze overkwamen me. Maar altijd was het kortstondig.  Vorig jaar schreef ik in mijnmoment: ‘Jagen heeft geen zin. Het leven vindt jou wel’ en na het verzenden van deze blog zocht ik, verslaafd aan die kortstondige geluksmomenten, toch weer verder naar de lichtheid van het leven.

Het geluk is er nu en ik hoef niet meer te “vluchten” uit de realiteit of te “jagen”  en daardoor is elk moment mijn moment.  Het verleden en de toekomst zijn samengekomen in het nu. En nu is mijn moment.  De liefde heeft mijn omheinde hart bevrijd en de link naar die mooie mantra’s in mijn hoofd hersteld. Mijn bloed stroomt weer, gedachten en gevoelens vloeien overdadig en ogenschijnlijk eenvoudig geluk geeft alle momenten glans. Waar ik vroeger joeg, ontvang ik nu zonder verwachtingen en geniet ik van ieder moment. Innerlijke rust maakt ieder moment de moeite waard, of het nou ‘mijn moment’ is of niet. De wet van de zwaartekracht en de wet van geluk hebben een bijzondere overeenkomst: laat iets los en het komt schijnbaar moeiteloos bij je terug.

Dit jaar staat de kerstboom al vroeg. Geen klein exemplaar deze keer, maar één die – net als mijn leven nu – straalt van lichtheid en versierd is met het leven dat ik weer heb teruggevonden. Het leven dat mij heeft gevonden. Niet in een ideale toekomst of in een geromantiseerd verleden, maar simpelweg en zonder opsmuk: in het nu. Mijn moment.


Marjolein Bongers woont samen met haar lieve dochter Julia (8). Ze is oprichter van House of Social Media en is trainer, spreker, blogger en social media strateeg.
Haar motto: “Leven met lef en liefde loont”  www.houseofsocialmedia.nl

Foto: http://www.alexiavdm.nl/

More in this category: « Berdien Renes Agnes Swart »

20 comments

Leave a comment

(*) velden zijn verplicht.