vrijdag 30 december 2016 15:00

Lieke Lamb

Sterk gezin…

Bij het concert van Bruce Springsteen in opperste extase van geluk wist ik zeker: dit is mijn moment dit jaar!! Om een paar weken later het te laten verdringen door het moment dat mijn oudste (met autisme en moeilijke motoriek)  tegen alle waarschuwingen van deskundigen in, het toch presteerde om over te gaan op de reguliere school waar we voor een plek hadden geknokt,  in plaats van afgeschreven thuis zitten. Mijn moment kwam echter nog later. Na thuiskomst van vakantie, vlak voor we in navolging van de kinderen, wilden gaan slapen bleek ineens de badkamer in de brand te staan.  Altijd vraag je je af hoe jij in nood zal handelen. Hoe je gezin zal handelen. Hoe sterk je gezin echt is. Terwijl ik begon met blussen en duidelijker werd dat het niet te redden was, moesten de kinderen gewekt en het huis uit. Ik bluste door maar al schreeuwend en instructies roepend hoorde ik hoe er  achter me door de berookte gang kinderen van de zoldertrap afgingen. Tot ik gemeld kreeg dat alle kinderen en de hond eruit waren. En ik wist dat ik, geassisteerd door man, schoonzoon en zoon, veilig door kon blussen tot de brandweer zou arriveren.

Mijn moment van dit jaar kwam de dag erna. De dag van wakker worden uit een bizarre nacht. Een moment waarop ik alles nog downplayde, dacht dat we binnen een week, maximaal een maand, wel weer helemaal terug bij het oude zouden zijn, niet wetend wat een nasleep het op allerlei vlakken had en nu een half jaar later nog heeft. Ik begon een reconstructie van de nacht te maken. Begreep dat mijn ‘schoonzoon’ de jongste dochter op zolder uit haar bed had getrokken. Ik vroeg mijn oudste hoe het met haar ging. Het moest veel indruk gemaakt hebben, juist op haar, dat kon niet anders. Op haar eigen typische bozige manier klaagde ze over haar broer die haar zo vreselijk geduwd had. Haar jongere broertje, een puber, die het hebben van zussen niet altijd even  stoer vindt, zeker niet een zus die nogal apart kan zijn...Maar geduwd? Ik begreep niet wat ze bedoelde en vroeg ernaar bij mijn zoon.  Die antwoordde dat toen alle kinderen het huis uit moesten hij expres achter haar was gaan lopen, dat ze slaperig was en niet wilde, maar hij niet langs haar had willen gaan, niet het huis had willen verlaten zonder haar, omdat hij bang was dat ze dan niet snel genoeg erachter aan zou zijn gekomen. En haar dus voor zich uit van de trap af had gedwongen… Mijn moment dit jaar was toen ik me realiseerde hoe sterk mijn gezin echt is.


@LiekeLamb is mede eigenaar van Trendwatcher.com, Keynote Spreker, dagvoorzitter en adviseert, praat en schrijft over technologische innovaties. Ze is ook moeder van 4 kinderen.

Meer in deze categorie: « Judith Huinink Maarten den Braber »

6 reacties

 • Reactielink Liesbeth vrijdag 30 december 2016 15:27 Geplaatst door Liesbeth

  De kern van wat er echt toe doet.

  Rapporteren
 • Reactielink Robin vrijdag 30 december 2016 15:53 Geplaatst door Robin

  Hoe mooi Lieke... dat wat hem dierbaar is, is belangrijker dan zijn eigen veiligheid. En dat is pas echt stoer!

  Rapporteren
 • Reactielink Marcel van Driel vrijdag 30 december 2016 16:44 Geplaatst door Marcel van Driel

  Zit hier te janken ... wat een vent.

  Rapporteren
 • Reactielink Karen vrijdag 30 december 2016 17:09 Geplaatst door Karen

  Tranen in m'n ogen, Lieke. Wat een goede (schoon)kinderen. Liefs! X

  Rapporteren
 • Reactielink Karin Vermeulen vrijdag 30 december 2016 23:08 Geplaatst door Karin Vermeulen

  Wow Lieke zo mooi

  Rapporteren
 • Reactielink Hein Stulemeijer maandag 02 januari 2017 01:03 Geplaatst door Hein Stulemeijer

  Goh Lieke, dat had ik zoo niet meegekregen maar Richard en jij mogen van geluk spreken en ook hartstikke trots op elkaar zijn. Mooi dat je dat met ons deelt en nogmaals heel gelukkig nieuwjaar en ik hoop voor jullie dat je zoiets nooit meer hoeft mee te maken.
  Veel "mee-, en inlevende gevoelens van warmte, sympathie en vriendschap, Hein.

  Rapporteren

Laat een reactie achter

(*) velden zijn verplicht.