zaterdag 28 december 2019 18:00

Linda van de Noort

In november 2013 zette ik voor het eerst voet op Afrikaanse bodem.

Een studiereis Namibie! Oh, wat was ik gelukkig!

Een bezoek aan het Afrikaanse continent stond met stip bovenaan mijn verlanglijstje; ik was er nog nooit geweest maar het maakte heel veel warme gevoelens bij mij los.

Ik weet niet waar die “warme gevoelens” vandaan komen. Het is een soort oergevoel.

Deze reis en daarna een reis naar Zuid-Afrika hebben deze gevoelens alleen maar versterkt.

Afrika oefent een grote aantrekkingskracht op mij uit. De weidsheid, de leegte, de natuur, de dieren de mensen: ik voel mij er heel gelukkig en blij!

Dus…toen er begin oktober een telefoontje kwam met de vraag of ik al op 9 november mee kon en wilde naar Tanzania heb ik heeeeeeeel hard gegild. TUURLIJK ga ik mee!

Met 10 collega’s vlogen we naar Tanzania! In stoere auto’s met gids hebben we 1 week rondgereisd. En wat hebben we veel gezien: prachtige landschappen, heel veel dieren, mooie mensen en schitterende locaties om te logeren.

Voor mijn werk reis ik veel en graag. Naast het feit dat ik er veel van leer en er ervaring door op doe, heeft t op voor mij ook nog een andere werking.

Het is puur ME-time en dat heeft iedereen nodig om op te kunnen laden. Daarnaast werkt reizen helend voor mij. De drukte in mijn hoofd verdwijnt en er komt ruimte om “te kijken” naar dingen die ik (onbewust) naar de achtergrond heb verdreven.

Afgelopen 2 jaar waren emotioneel zwaar. In 2017 overleed mijn moeder (toen 86) na een noodlottige val bij ons op het erf. Mijn dementerende vader kon niet meer alleen blijven en moest naar een verzorgingstehuis. Eerst naar een appartement en binnen een maand al naar de afdeling “achter gesloten deuren”. Ik vond het hartverscheurend hem daar te zien en hij ging zo hard achteruit!

Op 22 januari 2019 overleed ook hij; hij was bijna 89. Hoewel ik er vrede mee had, deed het besef van het niet meer hebben van een vader en moeder pijn.

Het verdriet slaat me soms keihard en meestal op momenten waarop ik het niet verwacht, in mijn gezicht.  Ik voel dan gewoon fysiek de pijn in mijn hart.

Zo ook in Tanzania. We gingen in een luchtballon varen boven de Serengeti: een safari from the sky! Wat was dat ongelooflijk mooi!

Toen mijn vader 80 werd, kreeg hij van ons een ballonvaart cadeau. Hij heeft toen, samen met mijn man, 1 van de mooiste momenten van zijn leven beleefd.

Daar, hoog boven de Serengeti, met de galopperende giraffen en de nijlpaarden in hun poeltje onder ons en uitzicht op de indrukwekkende migratie van wildebeesten en zebras’s, zag ik ineens mijn lachende vader heel levendig en gelukkig voor mij.

Hij stond naast de fluwelen stoel waar mijn moeder, heel vredig en lief in zat en samen “keken” ze teder naar mij. Wat moest ik huilen… MIJN MOMENT!

Linda van de Noort is Travelcounsellor en gek op reizen. Met een zeer persoonlijke aanpak maakt ze de mooiste maatwerkreizen en boekt ze de fijnste vakantie voor jou.

https://www.travelcounsellors.nl/linda.vandenoort

Linda van de Noort ballon 2

Meer in deze categorie: « Gert Kracht Jojanneke van den Bosch »

10 reacties

 • Reactielink Jojanneke zaterdag 28 december 2019 18:15 Geplaatst door Jojanneke

  Mooie ronde cirkel van verdriet en blessings. ❤️

  Rapporteren
 • Reactielink Nancy zaterdag 28 december 2019 19:04 Geplaatst door Nancy

  Prachtig Linda❤️!!

  Rapporteren
 • Reactielink Susan zaterdag 28 december 2019 19:13 Geplaatst door Susan

  Mooi, Lin!

  Rapporteren
 • Reactielink Jose, zaterdag 28 december 2019 19:17 Geplaatst door Jose,

  Vol waarde, ...' er komt ruimte om “te kijken” naar dingen die ik (onbewust) naar de achtergrond heb verdreven.' Dank voor je delen.

  Rapporteren
 • Reactielink Fredy zaterdag 28 december 2019 23:41 Geplaatst door Fredy

  Prachtig verwoord ?

  Rapporteren
 • Reactielink Tiny zondag 29 december 2019 08:11 Geplaatst door Tiny

  Prachtig geschreven Lin

  Rapporteren
 • Reactielink Marieke zondag 29 december 2019 09:53 Geplaatst door Marieke

  Wat mooi Linda!?❤❤

  Rapporteren
 • Reactielink Brenda zondag 29 december 2019 10:31 Geplaatst door Brenda

  Mooi lieve Lin!!! Herinneringen zijn er om te koesteren ❤️❤️❤️? je bent een topper!

  Rapporteren
 • Reactielink Aline zondag 29 december 2019 11:57 Geplaatst door Aline

  Mooi lieve Linda!
  Prachtig geschreven en ook herkenbaar!

  Rapporteren
 • Reactielink Kevser zondag 29 december 2019 12:03 Geplaatst door Kevser

  Lieve Linda, ik voel je pijn, je verdriet en ook je blijdschap en liefde. Je bent een bijzonder lief mens. Mooi van binnen en buiten. Iemand waar je altijd op terug kunt vallen, trouw, gewoon jezelf 'Linda' ? Dat is puur zoals ik je al heel lang ken. Liefs en veel liefde, geluk en SUCCES in 2020 ?

  Rapporteren

Laat een reactie achter

(*) velden zijn verplicht.