Over #mijnmoment

Sinds 2003 vraag ik mijn netwerk hun meest dierbare, belangrijkste, mooiste, meest aangrijpende of karakteristieke moment van het afgelopen jaar vast te leggen in een verhaal van maximaal 500 woorden. Vaak heb ik deze mensen zelf ooit gefotografeerd, maar als dat niet zo is gebruik ik bij de verhalen foto’s van andere fotografen (met credit en link).

In het begin deden rond de 20 personen mee, in 2009 waren het er al 69 en in 2012 was dat aantal verdubbeld.

Mooie verhalen werden snel geretweet en met de hashtag #mijnmoment werd ieder heel uur vanaf eerste kerstdag 09:00 uur tot oudjaarsdag 22:00 uur een nieuw verhaal de wereld ingeslingerd.

Alle deelnemers of bloggers en hun verhalen vind je op deze pagina: mijnmoment.com/bloggers

De eerste vijf jaargangen Mijnmoment zijn gemaakt toen ik nog in loondienst was als hoofdredacteur van respectievelijk FZ en later High Profile. Beide uitgeverijen hebben alle content in de loop der jaren verwijderd, ook deze vijf jaargangen.

De 2009 editie van Mijnmoment is de eerste die gemaakt werd onder de vlag van Punkmedia, in Typepad >>.

De 2010  en de edities van de jaren daarna staan op hun eigen site, ingedeeld in jaargangen: mijnmoment.com >>.

Ik ben Henk-Jan Winkeldermaat, journalistiek geschoold aan de Fontys Hogeschool Journalistiek, 10 jaar schrijvend journalist bij De Gelderlander en Reed Elsevier en als zelfstandig professional in 2008 voor mezelf begonnen als fotograaf en filmer met m’n eigen bedrijf Punkmedia >>.


De laatste jaren wordt me meer dan eens gevraagd wat de criteria zijn om mee te kunnen doen aan Mijnmoment. Die zijn er niet. Er is geen open inschrijving. Het is vanaf het begin in 2003 een ding geweest waarbij ik mensen uitnodigde hun verhaal te schrijven. Als er al criteria zouden zijn dan is de belangrijkste dat ik je moet kennen. Ongevraagd insturen heeft geen zin, maar iedereen die geïnspireerd is door Mijnmoment kan zijn verhaal schrijven op z’n eigen platform en twitteren met hashtag #mijnmoment.

Scroll naar boven