Aan alle 181 bloggers van Mijnmoment,

De kracht van Mijnmoment is dat jij uitgenodigd wordt in verhaalvorm antwoord te geven op… Wat is jouw moment van het afgelopen jaar?

Bij deze eindejaarsvraag hoeft het niet te blijven.

Er zijn meer vragen die beantwoord kunnen worden met mooie waardevolle verhalen. Dat proces wil ik als groepsblog voortzetten. Het hele jaar door.

De aanpak van deze groepsblog is anders dan bij andere. Ik heb gemerkt dat de kracht van de uitnodiging een heel belangrijke rol speelt in dit proces. Jij wordt dan ook niet gevraagd blogger te worden bij Mijnmoment, jij wordt van tijd tot tijd uitgenodigd een bijdrage te leveren en daarin antwoord te geven op een vraag die ik jou stel. Net als bij #mijnmoment.

Tussen twee haakjes…

Ik ben ooit in 2006 een groepsblog gestart, waarin ik 180 personen uit de eventbranche uitnodigde blogger te worden op de weblog van High Profile… Dat werd een flop. Niemand ging bloggen. Iedereen zat naar elkaar te kijken, niemand durfde. Behalve bij Rob Captijn, Simon Renes, Marga Groot Zwaaftink en Anna-Maria Giannattasio bleef het bij alle andere bloggers bij die ene posting waarin ze aangaven ‘het een eer te vinden gevraagd te zijn als blogger voor de High Profile weblog’

Die fout maak ik niet nog een keer. Mijn aanpak is nu actiever. Ik stuur jou een uitnodiging. Ik nodig jou uit antwoord te geven op een vraag die ik je stel, en waarmee jij een eigen verhaal kunt gaan schrijven. En dat worden persoonlijke verhalen. Verhalen die je pas deelt als er om gevraagd wordt. En dat word je nu dus.

Dit is ook meteen het excuus om je kwetsbaarder op te stellen dan je normaal op je eigen blog zou kunnen doen.

Kernwoord blijft: MOMENT. In deze groepsblog staan momenten centraal. Ik heb in m’n hoofd hoe ik dat wil invullen en hoe ik dat ga monitoren. De aantrekkingskracht van deze blog gaat zitten in de unieke verhalen over ‘momenten’ uit jouw leven.

Ook zal het smoelenboek nieuw leven worden ingeblazen. Maar daarover later.

Dit nieuws is overigens geen geheim, so spread the word on twitter en facebook!!! Jij bent ambassadeur van #mijnmoment dus doe je ding.

Het lijkt me supergaaf om er samen in 2014 iets moois van te maken, en wie weet, om aan het eind van dat jaar (of eerder) met z’n allen bij elkaar te komen om elkaar eens fysiek te ontmoeten. Ik heb in m’n netwerk nog wel wat mensen die meer dan deskundig een evenement of congres kunnen verzorgen.

Morgen worden de uitnodigingen verstuurd voor Mijnmoment 2013. Maar het nieuwsdeel daarin kun je nu overslaan.

Joehoe! HJ.

[deze blog post is gericht aan de bloggers van Mijnmoment, hihi]

27 gedachten over “Aan alle 181 bloggers van Mijnmoment,”

 1. Ook leuk te zien dat je voorbeeld navolging krijgt in de “officiële pers”, Henk Jan.

  Stug doorgaan, natuurlijk!

  Ik merk dat jouw uitnodigingen mij meer inspireren dat # zoveel gastblogger ergens te zijn. Ben dus benieuwd!

  Ewout

 2. Henk Jan, wij kennen elkaar via een ‘Landal avontuur’ en waar (Tim) Rook is, is vuur 🙂 Ik heb ook wel een moment dat ik graag zou willen delen dus hoor graag van je of je daar interesse in hebt.

  Groeten!

 3. Avatar foto
  Marije van asselt

  Prachtige verhalen! Mooi om elk jaar mee af te sluiten, plukjes er uit te halen, omzetten naar eigen situaties, doelen, gedachten.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven