Alain Baars

Alain Baars, fotograaf, filmer, maar vooral vader

Kijk naar zijn kop en je ziet 46 jaar leven, vol hoogte- en dieptepunten. Ik zal daar nu niet teveel over uitweiden, maar later zal daar wellicht meer over verschijnen in de media.

“Tweeduizendtien, laat je kunstje zien”, dat was het motto van ons nieuwjaarsfeest met mijn beste vriendjes, welnu dat heb ik gedaan.

Als bezig baarsje heb ik, na 24 jaar fotografie (waar ons gezin de boterhammen van betaalt) film ook als ambacht toegelaten, dat is te zeggen, met 1000 km p/uur ben ik bezig me het vak eigen te maken, het gekke is dat het veel sneller gaat dan ikzelf had verwacht, door een aantal factoren:
– mezelf (nooit met jezelf beginnen is niet netjes), na 1,5 jaar filmen kom ik erachter dat ervaring met beeld/licht erg nuttig is, tevens heb ik door mijn hoge leeftijd ook al wat ervaring in het doorzien/aansturen van processen (iets dat in film veel meer een rol speelt dan in fotografie). Ik wil graag weten hoe iets werkt, dus duik overal diep in (ietwat vasthoudende brede basis leggen!), essentieel om bewust op resultaat aan te kunnen sturen.

– Twitter/HenkJan, ik houd niet zo van lintjes opspelden, maar feit is dat ik door mijn overoveroveroveroverbuurman Henkjan (ok, 1x links, 1 x rechts) en enkele andere lieve mensen, veel sneller en inhoudelijker informatie tot me heb kunnen nemen, m.a.w. het woord ‘autodidact’ krijgt anno nu een geheel nieuwe betekenis.

Als ik eerlijk ben, gaat 2010 over het gezin dat ik heb met Colette en mijn 2 kinderen, Didier en Etienne. Ik kan heel stoer gaan doen over hoe goed het gaat, maar wij hebben te maken met het echte leven, zeg maar, type modern gezin. Kijk naar de foto van de jongens en je weet alles.

Alain_Baars_Didier_en_Etienne_980

4 gedachten over “Alain Baars”

 1. Ik kijk in een soort spiegel als ik dit lees. Op een paar dingen na zie ik heel veel overeenkomsten. We verschillen niet veel van leeftijd (hoezo OUD!?) en helaas hebben wij als gezin de afgelopen jaren soms iets teveel mee mogen maken.

  Maar net als bij velen schijnt de zon achter de wolken en als die wolken over trekken komt meestal alles weer goed. Niet altijd, maar gelukkig was dat voor ons in 2010 wel vaker. Dat heeft een mens ook nodig: rust en balans. Doen waar je goed in bent en wat je leuk vind.

  Jullie hebben twee knullen, wij hebben twee meiden. Zie je wel? Balans! Maar een ding verbaasde me wel, en dat staat lijnrecht tegenover je streven om alles zo goed mogelijk te leren…..

  ……..je gooide afgelopen week de gebruiksaanwijzing weg! Beloof me dat je dat nooit weer zult doen! 😉

  Ik heb trouwens zin in thee….en camera’s. Iets om weer op te pakken in 2011. Ik wens jullie gezondheid, wijsheid, veel zon en heel veel werk toe in het nieuwe jaar.

  Gert

 2. Ook alweer zo’n nieuw contact van 2010 waar ik heel blij mee ben! Ik hoop in 2011 zover te zijn dat ik “mee kan filmen” en genieten van al die vrolijkheid om je heen. ‘k Wens je een super 2011!

 3. Hee Alain, Ik was hier vanwege een link op de fb pagina van Erwin Blom. 24 jaar fotografie in 2010. Dan behoorde ik samen met mijn vriendin wellicht tot je eerste lichting “modellen”. Hette je tentoonstelling niet “Unfamous” naar de gelijktijdige expo van het werk van Anton Corbijn? Leuk om je op deze manier digitaal te treffen en ik ben benieuwd hoe het je met je filmambities is vergaan. het ga je goed.
  Mart

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven