Aljo Hartgers

Dit jaar was hét jaar van twee fulltime ondernemers in één huishouden. Daarbij een grote verbouwing van onze vrijstaande garage tot kantoor- en praktijkruimte. Een plek los van ons huis, waar we de ruimte hebben gecreëerd om onszelf op werkgebied verder te ontwikkelen. Samen met Tessa – gespecialiseerd als slaapcoach en loopbaancoach – heb ik een vol jaar achter de rug. We beseffen dat het misschien wel iets rustiger had gemogen.

Het was het jaar dat ik besloot om (weer eens) te stoppen met een samenwerking. Omdat ik meer behoefte had aan vrijheid ben ik nu volledig zelfstandig. Samenwerken met andere zelfstandigen en bureau’s aan mooie opdrachten levert me veel meerwaarde. En dankzij een goede planning maak ik veel tijd vrij voor onze zoon Olav (6).

2020 stond voor mij veel meer in het teken van duurzaamheid. Als geitenwollen sok met Happy Socks ben ik aan de slag gegaan om nog duurzamer te leven en werken.

Zo ben ik mijn Podcast over duurzaamheid gestart. Een plan dat al een tijd op de plank lag. En dankzij een laatste duwtje van Erwin Blom met de training Podcasten via Productschool realiteit werd. De podcast helpt me op breed vlak duurzaamheid verder te onderzoeken en luisteraars bewust te maken van hun mogelijkheden. Van een mooi interview met Saskia Kluit van de Fietsersbond tot gesprekken met ondernemers die als doel hebben woningen energieneutraal te maken. Een interessante zoektocht en het laat zien dat duurzaamheid een breed begrip is. Op elk vlak kan iemand een steentje bijdragen.

Zelf bewust leven en een podcast vind ik niet genoeg. Mijn doel: in 2021 zijn al mijn nieuwe klanten verbonden met duurzaamheid. Organisaties die een duurzaam profiel hebben én organisaties die de goede kant op gaan. Waarbij ik kan helpen met het versnellen rondom duurzame topics. In welke vorm ik dat het beste doe? Dat ga ik komend jaar ontdekken.


Ik ben specialist in digitale communicatie en marketing. Ook branding, design en sales hebben mijn aandacht. Daarnaast verdiep ik mij al 8 jaar in duurzame thema’s zoals elektrisch rijden en verduurzaming in het algemeen. Mijn podcast vind je op Doe Duurzaam en meer over mij op mijn website.

1 gedachte over “Aljo Hartgers”

  1. Hi Aljo,
    Alles goed? Niet (meer) verbonden aan de HAN? Ik ben Tech Gelderland begonnen, ter promotie van techniek en technologie. Duurzaamheid en circulariteit hebben onze aandacht. Ik ben op zoek naar contentmakers en -promoters. Is er een mogelijkheid om elkaar van dienst te zijn?
    Groet, Alex Dorgelo

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven