Anja Wassenaar

Mijn moment 2012 vanuit De Berghut

Mijn moment is nu, in ieder geval dat probeer ik. Ik probeer heel erg in het moment te zijn, want dat is nodig. Van mijn hoofd naar mijn lijf. Ik schrijf deze ‘mijn moment’ vanuit De Berghut in Oostenrijk, ik ben net terug van een heerlijke dag met mijn kinderen in de bergen, vrolijke kinderstemmen beneden, een glaasje glühwein hier naast m’n bed. Mooi om hier de liefde te zien die Hans en Nel in deze Berghut stoppen en hoe blij iedereen is hier te zijn. Bijzonder ook om hun verhaal hier in De Berghut te lezen in hun pas geleden gelanceerde boek: ‘Het geheim van de Berghut’.

2012 is privé wel het meest intense jaar dat ik me kan herinneren. Halverwege dit jaar had ik nog het gevoel alles voor elkaar te hebben: verhuisd naar een nieuw huis dat mij, mijn kinderen en mijn Liefde paste als een handschoen, voor hem had ik gekozen: iemand om oud mee te worden en een rijk leven mee te delen ondanks de hobbels. Een paar maanden later had ik opeens geen relatie meer, woonde ik in een veel te duur en groot huis met mijn kinderen, en was ik een illusie armer en een pijnlijke ervaring rijker. Onmogelijke liefde, het bestaat dus.

Er gingen dit jaar een heleboel mensen dood die niet dood hadden mogen gaan, ook jonge mensen, bijvoorbeeld mijn stiefzusje, ze overleed ‘zo maar’ op veertigjarige leeftijd, een maand nadat haar partner een doodgeboren kindje had gekregen. 2012: er gebeurde genoeg om heel erg van in de war te raken en verdrietig over te zijn.

Doet de rest er nu nog toe heb ik vaker dan eens gedacht, ja gelukkig weer steeds meer, al krijgen dingen die eerst heel belangrijk leken nu soms minder gewicht. Ik heb meer rust dan ooit thuis samen met mijn kinderen, dat is belangrijk. Mijn heerlijke Café de Minnaar draait ondanks de crisis gewoon lekker door, ik geef Slimmer Werken lezingen en ga samen met Herman Kopinga een update schrijven van mijn boek Slimmer werken vanaf nu. Er liggen ook nog een paar leuke nieuwe projecten in de week, genoeg om mijn tanden in te zetten.

En het was een mooi Stand-up Inspiration-jaar. Op zoek naar inspiratie tussen de 1 en 20 minuten? Hier meer dan 250 filmpjes: http://vimeo.com/channels/standupinspiration.

En nu ben ik aan het voelen, groeien en verwerken. Belangrijke thema’s van vroeger komen aan bod en ik leer veel. Het lukt me steeds beter dingen een plek te geven, de plek die ze verdienen, steeds vaker in het verleden en niet hier en nu.

En een belangrijke ontdekking van de laatste maanden: er bestaat en ik voel vaak niet één gevoel of één waarheid ten opzichte van situaties of personen maar heel veel verschillende: verblind door liefde en ongenuanceerd, positief en negatief, vanuit het hart of vanuit het hoofd.

En die mogen er ook allemaal zijn zolang de liefde maar wint.

2 gedachten over “Anja Wassenaar”

  1. Mooie woorden uit het hart geschreven Anja, en de rest doet er zeker toe, eigenlijk steeds meer. Als je maar bewust bent van de verschillende gevoelens en waarheden vanuit het hoofd en hart…. Dank voor het delen. Groetjes, Niek

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven