Anna-Maria Giannattasio

‘Be the one you needed when you were younger’

Stilstaan is makkelijk

Mijn moment 2016 is toch een moment van stilstaan.

Ik leef zonder rust en zonder spijt. Niet stilstaan, niet nadenken. Liever ga ik gewoon door. De dag wacht. De wereld wacht.

Elke dag krijgt van mij een cijfer. Pas de laatste drie minuten voor het slapen kijk ik terug. Tik, tik, tik…ik kijk naar mijn dag via Snapchat. Wat voor cijfer geef ik deze dag? Van ronde cijfers hou ik niet. Dat is laf…Héél soms is er een vette 10 bij. De laatste jaren had ik maar twee keer een onvoldoende. Waren ook echt twee shitdagen.

Stilstaan gebeurde toch even in 2016 en natúúrlijk was het tijdens de vakantie.

Samen met mijn Blonde God, twee zoons en twee neefjes wurmen we ons naar een kiezelstrand vol Mallorcanen. Het is bloedheet. Rij na rij zie ik Spanjaarden hun auto neerzetten tegen een steile klif. Ik schat in dat de hellingsgraad makkelijk de 45 procent aantikt. Het is druk en iedereen heeft hetzelfde ritueel. Parkeerplek pakken, strak de handrem aan, uitstappen en dan nonchalant op zoek naar een brok kiezel. Pakken, wikken, wegen.

Alle mannen ( ja mannen) lopen naar hun achterwiel en leggen daar de megakiezel neer! Snel snorkelspullen en lunchpakket pakken en húp naar zee. Allemaal!

Gewoon een extra zekering. Een extra verzekering.

Zo makkelijk is dat dus denk ik bij mijzelf. Ik sjok naar het strand en denk aan mijn rollercoaster leven en aan de steen die mij op mijn plek houdt. Waar doe ik het voor? Waarom blijf ik op mijn plek en glij ik niet de afgrond in?

Ik denk aan alle lieve mensen die verder komen dan ze ooit dachten dit jaar. Klanten, stagiaires, mensen uit mijn Puur team, radiocollega’s, toevallige ontmoetingen. Mijn hart wordt licht en ik sta stil. Dát is het geheim! Ik weet dat als het allemaal over is, ik het toch goed heb gedaan. Het gaat om helpen en blij maken. Gewoon degene zijn die je zelf ooit nodig had.

Mijn zekerheidssteen is dat ik help de wereld makkelijk en leuker te maken. Duwtje hier, stompje daar. Ongevraagd, soms ongewild. Zonder dat glij ik weg en verdwijn ik. Fijn te weten wat het geheim van het leven is. Ik ontdekte het in 2016. Op dat moment.


Mijn naam is Anna-Maria Giannattasio @puur.
Italiaans Amsterdamse uit Aalsmeer. Dit jaar is mijn bedrijf 20 jaar en groter dan ik ooit hoopte. www.Puurevents.nl is honderd man, afdeling na afdeling, twee bussen, twee filialen in Amsterdam en Utrecht. De waterkoker voor Puur Rotterdam is gekocht en daar zit ik vanaf de lente. Radio Aalsmeer maakt alles zo compleet en is wauw.

Ik snap het leven vanaf augustus 2016.

@puurevents heet ik op Snapchat

8 gedachten over “Anna-Maria Giannattasio”

  1. Dit is exact hoe ik jou heb leren kennen. Je bent een fijn, heel fijn mens! Ook al zie ik je te weinig tegenwoordig.

  2. Gewoon het kleine berichtje ‘ bel me’ is al voldoende om me te laten stralen omdat ik weet dat je de signalen opgevangen hebt.Je bent en blijft een heerlijk mens

  3. Ja, zo heb ik jou altijd gezien! En zo moet het voor jou ook gaan anders is het niet Anna-Maria! Duw en stomp maar lekker zo door! Veel succes verder!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven