Anna-Maria Giannattasio en de shit

Anna-Maria en ik, we go way back… Nou hoewel. Ik was begin 2006 overgestapt naar High Profile Uitgeverij en toen begon het eigenlijk allemaal pas… de online wereld. Ik had dan in augustus 2005 Marco Derksen, Frank Meeuwsen, Frank Janssen, Guido van Nispen allemaal al ontmoet (2005, het jaar waarin ik als een blad aan de boom een abrupte ommezwaai maakte van print naar online), pas toen Anna-Maria – en Petra de Boevere, vaak als duo – in beeld kwam begon ik het allemaal te snappen.

Het bleek al snel dat ik haar goeroe was. Ja, ik haar goeroe. Ongelooflijk: video >>

Maar goed, het leuke was dat we in die tijd (2006, 2007) nog enorm met dingen aan het pionieren waren en Anna-Maria ook. Web streepje log tijden. En Anna-Maria was hard aan de weg aan het timmeren met Puur Events, Puur Amsterdam… Ik introduceerde haar bij Rob Captijn, mijn held, haar held, en jaren hebben we bij Klein Kalfje het fameuze ‘balletje’ gedaan (ouwehoeren over mensen, ambacht en die verrekte eventbusiness). Anna-Maria leerde Simon kennen tijdens zo’n balletje, Simon Renes… de man die later in 2009 met dit ‘mijnmoment’ een voorbeeld stelde en als eerste echt heel diep ging… (nogmaals, lees ‘m)

Mooie nieuwe vriendschappen ontstonden en verwaterden weer, zo gaat dat… Ik wil trouwens nergens heen met dit verhaal, en dat past precies bij iemand als Anna-Maria… chaos, steeds op zoek naar iets onhaalbaars, naar meer van minder, altijd onrustig en alert, maar uiteindelijk diep diep gelukkig met de mensen in haar leven.

 

1 gedachte over “Anna-Maria Giannattasio en de shit”

  1. Wat ontzettend mooi dit, wat rauw, wat een chaos, wat een lekker mens, complex, van deze tijd en zo puur, zo zie je ze niet veel, heerlijk. Ik zag haar voor het eerst praten bij een soort social mediadag, babbelend over twitter dat haar volledig opslokte en waar ze mee moest kappen voordat het haar overnam. Onderwijl dweepte ze met haar goerroe die ik later pas leerde kennen en waar ik nu dus begrip voor heb. Maar ook weer hoe intiem je dit neerzet, fantastisch HJ

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven