Anna-Maria Giannattasio

Ik ruik naar zweet. Elke maandag. Angstzweet.
Doe ik mijzelf aan. Want dit moet. Dit wil ik al vanaf dat ik zeven jaar werd. Vanaf het moment dat ik van mijn ouders een spiksplinternieuwe radio kreeg mét antenne, bandrecorder én microfoon. Ik maak radio! En dat is zo kicken….
Hak! Ik beet in september de knoop finaal door en maak #UurvanPuur . Coole gasten en rare muziek! Ik zweet en vermaak me zo… Online radio. Wereldwijd te horen op Radio Aalsmeer. En dat is eng, geweldig, gaaf, moeilijk en zenuwenlijerachtig magisch!

anna maria giannattasio uur van puur

Wat maakt het zo immens eng en gaaf? Vanaf het moment dat ik de eerste geluiden de lucht in schuif start een andere wereld. Ik kom in een andere dimensie. Geen afleiding door mimiek, geur of plek. Maandagavond om zes uur telt alleen het oor. Die van mij en van de mens die luistert. Elke plaat, elk woord gaat gelijk dwars naar het hart. Dát is goede radio. Daar doe ik het voor.
Maak ik goede radio? Soms. Ik klooi nog wat. Soms is er een pareltje. Een belachelijk goed interview of een tip van een columnist waar ik instant hyperblij van wordt. Maar ik ben ook vaak kwaad. Techniek is soms saboteur. Weet je wat het is? Ik ben zo streng voor mijzelf. Ben soms na de uitzending drie dagen lang niet te genieten. Verkeerde schuif, verkeerde start. Maar streng is goed. Het is verdomme ook geen grap dit. Het is radio! Het is zweten!
Thuis luisteren ze elke maandag mee en appen me gelijk als iets niet om aan te horen is. Vooral jongste kon mijn geklooi in het begin niet aan.

anna maria giannattasio foto 3

Mijn mooiste radiopareltjes dit jaar
1 @Dim die helemaal los ging tijdens een interview. Fanatiek en goed. Hou van die man.
2 Oud-minister en oer twitteraar @Maximeverhagen die vertelde wat online voor hem betekent.
3 Erno Hannink die verder kijkt dan de grenzen van Nederland en zijn helden met mij deelde
4 @Resourcerer die me blij maakt met zijn deur-openen-met-chip in je arm verhaal
5 Gamer Pieter Vlasblom die expres eerder uit zijn bed kwam en me leerde dat je ook kerst kunt vieren op Minecraft
6 Erwin Blom, de man met vele talenten sprak over Handpicked en toen Pip Blom muziek aankondigde. Mooi!
7 Tom Beek. De saxman over bloggen, muziek en online leven. Prachtige woorden en muziek.
8 Frank Meeuwsen over orde in leven. hoofd en toekomst. Leve www.allesonthouden.nl
9 Elja Daae…mijn blog icoon. Zet elke week haar repat leven ‘on hold’ voor een vette blogtip op de radio
10 Tuurlijk Henk Jan Winkeldermaat. De man die ons allemaal verbindt. Over #mijnmoment en bloggen. De basis van alles.
Zo blij met co-host @wilg. Stelt de juiste vragen op het juiste moment. Zwoel en slim. Elke week weer.
Blije momenten. Mijn moment! Ik lust 2015 rauw.


Anna-Maria Giannattasio is Puur. In arbeid, leven en social media. Mét succes. Eventdier. Directeur Puur Events. Winnaar Social Media Award 2010 en dit jaar gekozen tot Engaging woman of the Year. Niet vies van hard werken, Haar hart slaat op hol tijdens Uur van Puur…social media radio. Goede interactieve radio met bijzondere gasten en tips. @Puur op Twitter en open boek op de blog Anna-Maria heeft gelijk. Vooral fan van snel en nieuw.

16 gedachten over “Anna-Maria Giannattasio”

  1. Fijn 2015 allemaal en dank HJ voor een prachtige Mijn Moment marathon… en dat je ervoor zorgt dat we allemaal even stilstaan en nadenken.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven