Anna-Maria Giannattasio

Oef, iedereen leeft nog.

Altijd weer link dat #Mijnmoment. Gaan dit jaar mensen om mij heen sneller omvallen als de stenen bij Domino Day? Gelukkig niet. We zijn er nog. Weer een jaar gered. Dit jaar heb ik het leven juist éxtra gevierd. Mijn moment 2017 is makkelijk. Laat ik het zo zeggen, het is makkelijk voor mij gemaakt. Iedereen die ik lief had was op één moment op één plek.

Jong en oud kwam deze herfst naar Zuid Italië. Mijn vader Antonio Giannattasio vertrok van Italië ooit met de trein naar koud Nederland en vond daar warmte bij mijn moeder uit Amsterdam Noord. Dat was de vorige eeuw. Dit jaar zijn ze 50 jaar getrouwd en dat trouwen moest dit jaar opnieuw. Ja, in een kerk, de hele mikmak dus. Dat blijkt een Italiaanse traditie

Het moment 2017 is duidelijk. Nee, niet de ringen in de kerk. Ook niet het bunkeren bij het diner, het optutten of de polonaise. Het moment is intenser. Het was op een onbewaakt ogenblik de dag vóór het feest. Een lange tafel vol borden pasta en plots hoor ik geschreeuw en gegil. Het halve dorp duwt zich het restaurant binnen en de plek verandert in een film. Kinderen, bejaarde zussen, trotse tenoren en familie van ver komen dansend en zingend binnen. Tamboerijnen, het vette dialect dat je kent van maffiafilms, de liedjes uit de jeugd van mijn vader. Tranen stromen over de wangen van mijn vader. De verloren zoon is weer terug. Het is weer de jaren zestig. Mijn moeder is zacht en kijkt trots om haar heen. Ze komen van overal vandaan, verstrooid als zand in de woestijn.

Iedereen zingt en klapt. Ik zie dansen die van generatie op generatie zijn overgeleverd. De Tarantella is soms te snel voor mijn tantes en dan moeten ze even zitten. Even is iedereen terug, even is iedereen weer zoals toen. Ik geniet van de harmonie en echtheid. De rest is niet zo belangrijk. De kleine dingen van nu zijn de grote dingen van morgen. Ik hoop dat de volgende keer dat we elkaar weer zien het weer een feestje is. Maar dat is moeilijk.

Anna Maria Giannattasio 1

Anna-Maria Giannattasio leeft snel en #nooitsaai Eigenaar van evenementenbureau www.Puur.nl met vestigingen in Rotterdam, Amsterdam en Utrecht. Ze maakt elke week Social Media radio bij Radio Aalsmeer en bouwde twee escaperooms die deugen. www.Mysterium.nl en De Vloek. Dochter van Antonio Giannattasio en Rietje Kat die dit jaar 50 jaar zijn getrouwd.

12 gedachten over “Anna-Maria Giannattasio”

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven