Anna-Maria Giannattasio

Het is augustus 2015. Snikheet. Ook in mijn Middeleeuwse kelder onder een Utrechtse brug. Met mijn oor plat tegen de houten deur houd ik mijn adem in. Ssst. Ik luister en durf me niet te verroeren. Ja! Zacht gemurmel en een harde schreeuw. Diep van binnen voel ik blijheid, euforie en frustratie in één. Achter de deur gaat het los. De handboeien en blinddoekenhebben ze net af. Het spel kan beginnen! Op dit moment heb ik zolang gewacht.

Mijn moment is de eerste test van mijn Escaperoom Mysterium.Het moment dat de puzzels en de robotica zelf het werk moeten doen. Alleen. Ik sta niet meer tussen de testers. De deur is dicht en de groep heeft één uur om het mysterie te snappen én om te ontsnappen. Mijn hoofd tolt. Vinden ze het gaaf? Snappen deze mensen mijn rare gedachten? Werkt alles op het juiste moment?  Ik wil ze zo graag het gevoel geven dat hun normale leven is gestopt en de tijd niet meer tikt.

Anna Maria Giannattasio gewelf

Dan vergeet ik zomaar alles. Ik denk niet meer. Ik luister alleen nog maar aan de deur. Geluiden, getik, gestommel. Dit is het moment van de waarheid. Dit is mijn moment. Ik denk niet meer aan het megabudget en de maanden van onzekerheid.

Mijn team vraagt of ik meekijk op de vier televisieschermen. Dat durf ik niet. Zij wel. Het is té spannend. Ik blijf bij de deur en ijsbeer soms.Achter het hout hoor en zie ik veel meer.

We hebben een winnaar! De groep juicht de longen uit het lijf! Het is gelukt! De testgroep heeft de code gekraakt en verdienen respect. Ik hoor ze roepen dat wij briljant zijn. Het Mysterium leeft! Ik ook weer.

Meekijken is verslavend. Heel stiekem wil ik hier blijven wonen. Weet je… ik had nooit gedacht dat het omdoen van handboeien bij wildvreemde mensen zo kicken kon zijn.


Anna-Maria Giannattasio is een eventdier. Al 25 jaar eigenaar van www.puur.nl  Een evenementenbureau dat het zichzelf nooit makkelijk maakt. Het www.mysterium.nl is inmiddels drie maanden open en een succes omdat het echt klopt! Anna-Maria is @puur op twitter en snapt elke dag haar story op Snapchat: Puurevents

Ook dat is gaaf.

14 gedachten over “Anna-Maria Giannattasio”

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven